در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علیاکبری امام جمعه موقت تهران در خطبه دوم نماز جمعه امروز تهران با ذکر حدیتی از امام جواد(ع) که سالروز شهادتشان است، اظهار داشت: مبارزه با فساد و به ویژه فساد اقتصادی گام بسیار بلندی در تحقق عدالت علوی یعنی آرمان بزرگ انقلاب اسلامی است.
وی افزود: یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی، مبارزه با فساد بود که در رژیم شاه نهادینه شده بود. در تمام سالهای پس از انقلاب، مساله مبارزه با فساد اقتصادی و تحقق عدالت اقتصادی و علوی صدر مطالبات امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب بوده است، پرچمداری مبارزه با فساد در همه سالها به دست رهبری بوده است و از نگاه ایشان تحقق عدالت با مبارزه با فساد به صورت مستمر امکانپذیر است. در سخنان و نوشتههای رهبر انقلاب طی سه دهه گذشته همواره این مطالبه را میبینیم. بیش از 4 هزار بار مساله مبارزه با فساد در سخنان رهبری آمده است.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به فرمان 8 مادهای رهبر انقلاب بیان داشت: در بیانیه گام دوم انقلاب هم رهبری چهارمین ماموریت و توصیه راهبردی که مطرح فرمودند عدالت و مبارزه با فساد است. در آنجا مطلب را با تعابیر هوشمندانه تبیین فرمودند.
حجتالاسلام حاجعلیاکبری گفت: تحقق عدالت و مبارزه با فساد اقتصادی مطالبه همواره و منسجم امام مسلمین بوده است و امروز محاسبه میکنیم که کاش آن هدایتها و توصیهها و آن فرمان هشت مادهای جدی گرفته شده بود و مسئولان در تمامی ادوار به رهبر انقلاب اقتدا کرده بودند؛ البته در سالهای گذشته اقدامات گسترده و جدی توسط فرزندان انقلاب اسلامی در بخشهای گوناگون انجام گرفته و این اقدامات سرمایهای برای ادامه راه است. اقدامات نظام اسلامی، موجب افتخار و مباهات است.
وی ادامه داد: مساله مبارزه با فساد امروز مطالبه عمومی و مردمی و به خصوص مومنین، خانوادههای شهدا و جوانان است. مردم مطالبه عمومی و جدی در این رابطه دارند و توقع دارند مساله تا رسیدن به شرایط مطلوب دنبال شود. گزینه کنونی دشمن برای نبرد با انقلاب اسلامی، اقتصاد است که علاوه بر تحریمها، اقدامات دیگری همچون اتهام به نظام اسلامی مبنی بر فساد سیستمی در دستور کار دشمنان قرار دارد.
امام جمعه موقت تهران گفت: اگر بخواهیم گفتمان مقاومت در عرصه اقتصاد یعنی اقتصاد مقاومتی و رونق تولید به نقطه مطلوب برسد، راهی جز مبارزه گسترده و روشمند با فساد اقتصادی نداریم و این موضوع باید در دستور کار تمامی مجموعههای نظام اسلامی باشد. آنچه که جامعه ما از ان رنج میدهد، پیامدهای ناشی از فساد اقتصادی در بخشهای گوناگون است. کاهش سرمایه اجتماعی و ضربه به اعتماد عمومی و رواج قانونگریزی و قانونستیزی، توسعه فقر، ناامیدی تولیدکنندگان، رکود و تعطیلی کارگاهها و کاهش کیفیت کالاها از جمله پیامدهای فساد اقتصادی است. در حوزه اخلاقی نیز فساد اقتصادی اثراتی دارد آن را میتوانیم مشاهده کنیم. از بین رفتن برکت و ناهنجاریهای اخلاقی از جمله تاثیرات لقمه حرام و فساد اقتصادی است.
وی با اشاره به تعبیرات رهبر انقلاب در خصوص فساد اقتصادی عنوان کرد: مساله فساد اقتصادی باید به طور جدی مورد توجه همه قرار گیرد و مبارزه عالمانه، مستمر و مجاهدانه در دستور کار همه قوا و مردم باشد؛ البته یک تبصره دارد و آن این است که در تحلیل وضعیت کشور و مسیر طی شده انقلاب اسلامی باید واقعبین باشیم و اقدامات نظام در تحقق عدالت را ببینیم و توجه داشته باشیم که چیزی به نام فساد سیستمی در کشور وجود ندارد. قواره نظام اسلامی فسادستیز است و اقبال به فساد نیست. فساد فراگیر و عمومی در بین مسئولان و فعالان اقتصادی نیست، بلکه اکثر مردم، مسئولان و فعالان پاکدست و مومن هستند که از این فسادها هم رنج میبرند و هم دلزده هستند.
حجتالاسلام حاج علیاکبری فساد موجود را عارضی و تحمیلی دانست و گفت: دشمن به دنبال سیاهنمایی در جامعه اسلامی است. البته بیماری و غدههای سرطانی وجود دارد و متاسفانه خطرناک هم شده است، اما قابل معالجه است که لازم به انجام اقدامات همهجانبه است. در گزینش مدیران مسائل اخلاقی باید بیشتر رعایت شود. سادهزیستی و ارتباط دائمی با مردم و تنظیم شیوه زندگی با عموم مردم باید توسط مسئولان انجام بگیرد. باید از نفوذ مرفهان بیدرد و ویژهخواران در دستگاهها جلوگیری شود. قوانین متعددی همچون قوانین مبارزه با پولشویی، کالا و ارز قاچاق و... وجود دارد که باید اجرایی شود و مجلس هم نظارت داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای اینکه فساد ریشهکن شود، باید سامانههای هوشمند در همه دستگاههای کشور مستقر شود. در این رابطه اقدامات مقدماتی انجام شده و نیازمند تکمیل است. باید جلوی امضاهای طلایی هم گرفته شود. مداخلات بیش از حد دولت در مسائل اقتصادی هم باید کاهش یابد. اصلاح ساختارها نیز بسیار مهم است. برخورد قاطع، صریح، بدون تبعیض و عادلانه با مفسدان اقتصادی نیز مورد انتظار است.
امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: مردم عزیز باید به این اطمینان برسند که با مفسدان در هر سطحی برخورد خواهد شد. اطلاعرسانی از اقدامات صورت گرفته چه در بخش پیشگیری و چه در بخش درمان باید در دستور کار باشد و افکار عمومی باید اقناع شود. از افکار عمومی که مطالبهگر مبارزه با فساد هستند باید استقبال شود و از سطحینگری در این امر مهم باید پرهیز کرد. مبارزه با فساد باید به صورت جدی در دستور کار همه قوای کشور قرار داشته باشد. در دستگاه اجرایی کشور همچون بانک مرکزی اقدامات خوبی در حال انجام است و مسئولان بدانند که مردم یاریگر آنان هستند.
وی در پایان خطبه دوم نمازجمعه تهران در خصوص تحریم وزیر امور خارجه کشورمان توسط آمریکا گفت: برای آقای ظریف و وزارت خارجه باعث افتخار است که آمریکاییها او را تحریم کردهاند، اما این روش نشان دهنده سقوط دستگاه حاکمه آمریکاست و نشان میدهد که گفتمان مقاومت (نه مذاکره خواهیم کرد و نه جنگ خواهد شد) اثر خود را گذاشته است و دیپلماسی التماسی آمریکا به جایی نرسیده و آمریکا دچار سرگردانی استراتژیک شده است.
حجتالاسلام والمسلمین حاج علیاکبری همچنین در خطبه نخست نمازجمعه امروز تهران گفت: امروز آخرین روز ماه ذی القعده و سالروز شهادت امام جواد (ع) است. نور عنایت و برکت این امام، اهالی دنیا و ساکنان آخرت را در برمیگیرد. از مسیر ولایت این امام، انسان مومن به درجات بالایی دست پیدا میکند. اهل سلوک، حقیقت تقوای الهی را از ولایت آن بزرگوار تمنا میکنند.
وی افزود: در آستانه ورود به ماه ذیالحجه هستیم، این ماه، مبارک و متفاوت است که دربرگیرنده فرصتهای باشکوه معنوی است. در دهه اول این ماه بندگی و عبادت سفارش شده است. ذکر نام خدا همیشه مطلوب است، اما در برخی ایام مطلوبیت و تاثیر بیشتری دارد، باشکوهترین عبادت بینالمللی مسلمانان یعنی حج نیز در این ماه قرار گرفته است، حجاج با انجام اعمال و برائت از مشرکین انشاءالله حج مقبولی داشته باشند، سایر مسلمانان نیز با حجاج همراه شوند و در روز عرفه با حضرت حق نجوا کنند، در ماه ذیالحجه همچنین دو عید قربان و غدیر داریم که باید به خوبی گرامی داشته شوند.
امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: راه بهرهمندی از ماه ذیالحجه، تقوای الهی است، در متن برنامه حج، خداوند توصیه به حق فرموده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت