
در دنیایی که ما زندگی میکنیم روز به روز، سهم محتوای مصرف شده در فضای مجازی در حال فزونی است و مدیریت مصرف محتوا در این شرایط نیازمند سیاستگذاری جدی است. مردم در سراسر جهان زیر بارش اطلاعاتی پرشتاب، به سمت مصرف بیشتر محتوای سطحی، کوتاه و روزمره میروند و این در میانمدت و بلندمدت یعنی «سطحی شدن تفکر انسانها»؛ خطری که اندیشمندان دنیا با توصیه به بالا رفتن سطح «سواد رسانهای» و مدیریت مصرف محتوا با آن مقابله میکنند.
مصرف رسانههای عمیقی مانند کتاب و سینما در کشور ما وضعیت مناسبی ندارند؛ میبایست فکری کرد در خور نام و سابقه تمدن اسلامی ایرانیمان. نیاز به «یک نهضت تولید محتوا» داریم که در آن میزان قابل اعتنایی محتوای «عمیق» نیز تولید شود. پرسش این است که مگر میتوان نهضتی را پایه گذاشت بدون حضور «مردم»؟
در دوره جدید نشر جامجم برنامهریزی جامع و دقیقی طراحی شده است تا بتوانیم زمینههای لازم برای این نهضت مردمی تولید محتوای عمیق را فراهم کنیم. «خودنویس» شروع یک حرکت است؛ یک حرکت به سمت بهتر اندیشیدن و بهتر زندگی کردن.
در دور اول مسابقه داستاننویسی خودنویس، در کمتر از شش ماه، ۴۵۹ داستان بلند توسط مردمی نوشته شد که تا به حال هیچ داستانی از آنها منتشر نشده بود. ۲۹ استان از ۳۱ استان کشور عزیزمان در این مسابقه شرکت کردند و ۲۵۰ نفر به عنوان نفرات شایسته حمایت در سه رده طلایی و نقرهای و برنزی از این میان معرفی شدند. در ماههای گذشته کارگاههای داستاننویسی برای ۲۰ نفر طلایی این مسابقه برگزار شد و با کمک مربیان مطرح کشور سعی کردیم آثار تقویت شود. حمایتها برای نفرات نقرهای و برنزی هم در راه است.
معتقدیم با جدی انگاشتن رویکرد «صنایع خلاق» میتوان علاوه بر تولید محتوا و اثرگذاری فرهنگی، منفعت مالی برای تولیدکنندگان محتوا ایجاد کرد. بنابراین پس از اینکه آثار به کمک مربیان تقویت شد، با انتشار آن آثار و تخصیص درصدی از فروش به نویسندگان مردمی، سعی در تحقق این وظیفه داریم.
معتقدیم «ما میتوانیم» یک شعار نیست و با حضور مردم در این عرصه، موانع موجود در صنعت نشر و نشر الکترونیک بسیار آسانتر از قبل، از میان خواهد رفت.
این برنامه بینقص نیست و دست یاری به سمت تمام اندیشمندان و صاحبان فکر این حوزه دراز میکنیم.
این شماره از «قفسه» به خلاصه ۲۰ کتاب برتر خودنویس اختصاص یافته که میخواهیم با کمک همه مردم، نفرات برتر را شناسایی کنیم. کتابهای منتشرشده را در کتابخوان جام جم بخوانید و به آنها رأی دهید.
دکتر قاسم صفایینژاد
مدیر نشر جامجم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتوگوی «جامجم» با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد
دکتر امیدعلی مسعودی، استاد ارتباطات در گفتوگو با «جامجم» عنوان کرد
گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با علیرضا نصیری، قهرمان جوانان جهان
سفیر سابق ایران در پاکستان در گفتوگو با «جامجم» تشریح کرد