در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، از اواسط هفته جاری، میلیون ها قطعه از گونه ای پروانه به شهرستان های قرچک، پیشوا و ورامین، صحنه های زیبایی را از حضور این حشره در مناطق شهری و روستایی به ویژه بوستان ها، مزارع و تاغزارهای شهرستان خلق کرده که البته با نگرانی برخی از کشاورزان نیز همراه بوده است و برخی از این افراد قصد دارند که با سم پاشی، با آن مبارزه کنند.
این پروانه آفت نیست
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان ورامین گفت: با بررسی های صورت گرفته مشخص شده که این پروانه آفت نیست و نباید از بابت حضور آن در مناطق شهری و روستایی نگران بود.
منصور گل محمدی افزود: پس از بررسی منابع مختلف مشخص شده که این پروانه آفت هیچ گونه درخت و درختچه مثمر و زینتی نیست بلکه در زنجیره غذایی می تواند به عنوان خوراک پرندگان قرار گرفته و به گرده افشانی نیز کمک کند.
وی تصریح کرد: در مناطق کویری و در زمان شکوفه دادن درختچه های گز، میلیون ها قطعه پروانه در این مناطق حضور پیدا کرده اند که در سال های اخیر بی سابقه است.
پروانه های روزپر خطری برای گیاهان ندارند
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین نیز با اشاره به روزپر بودن این گونه از پروانه ها گفت: آنها به دلیل روزپر بودن، آفت محصولات زراعی محسوب نمی شوند و نیازی به مبارزه با آن نیست.
محمدحسین تاجیک اظهار داشت: اکنون تعداد زیادی از این پروانه ها در مزارع کلم حضور دارند که هیچ گونه آسیبی به مزارع وارد نمی کند.
کشاورزان از مبارزه با این پروانه پرهیز کنند
رئیس اداره محیط زیست شهرستان قرچک نیز گفت: با بررسی های صورت گرفته، این پروانه ها مهاجر نیستند چرا که تاکنون گزارشی از استان های مجاور در خصوص هجوم پروانه ها گزارش نشده است.
محمد طاهر ظاهری افزود: بارندگی های اخیر و پوشش گیاهی بسیار مناسب دشت ها باعث افزایش تعداد این گونه از حشره شده که بسیار زیبا است و به هیچ عنوان آفت حساب نمی شود.
شهرستان های ورامین، قرچک و پیشوا با بیش از 650 هزار نفر جمعیت در 30 کیلومتری جنوب شرق تهران و در امتداد یکدیگر قرار دارند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت