به گزارش جام جم آنلاین از فارس، «امانوئل مکرون» رئیسجمهور فرانسه بامداد سهشنبه (به وقت تهران) با حضور در برابر کلیسای سوخته «نوتردام» در پاریس، گفت فرانسه با جلب کمکهای بینالمللی، این کلیسای تاریخی را بازسازی خواهد کرد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، مکرون آتش سوزی در کلیسای ۹۰۰ ساله نوتردام را «یک تراژدی وحشتناک» توصیف کرد و گفت: «به لطف تلاشهای صورتگرفته، بنای اصلی ساختمان فرو نریخت.»
او کلیسای نوتردام را «قلب پاریس» خواند و با بیان اینکه از وقوع «بدترین اتفاق» یعنی ریزش تمام ساختمان و سرایت آتش به ستونهای اصلی کلیسا جلوگیری شده، گفت فرانسه از روز سهشنبه پویشی را برای جمعآوری کمکهای بینالمللی آغاز میکند تا کلیسا را بازسازی کند.
روزنامه «گاردین» گزارش داده است که نتایج اولیه تحقیقات نشان میدهد که آتشسوزی در این کلیسا عمدی نبوده و احتمالا هنگام تعمیرات در این ساختمان رخ داده است.
بنا بر اعلام اداره آتشنشانی پاریس، در عملیات مهار این آتش سوزی بیش از ۵۰۰ آتشنشان شرکت داشتهاند که یک نفر از آنها به شدت مجروح شده است. از آنجا که آتشسوزی در ساعت تعطیلی کلیسا رخ داده، در این حادثه به بازدیدکنندگان آسیبی نرسیده است.
این کلیسا که اغاز ساخت آن به سال ۱۱۶۳ میلادی بازمیگردد و در جریان جنگهای جهانی نیز از آسیب مصون مانده بود، عصر روز دوشنبه دچار آتش سوزی شد.
به گفته مقامهای فرانسوی، آتش گنبد، سقف و دستکم یکی از پنجرههای بزرگ کلیسا را به کلی نابود کرده، اما آثار تاریخی و هنری موجود در این ساختمان پیش از سرایت آتش به محل نگهداری آنها، از کلیسا خارج شده است.
کلیسای نوتردام از نمادهای اصلی پایتخت فرانسه به شمار میآید و به همین دلیل آتش سوزی در این ساختمان واکنشهای گستردهای در جهان داشته است.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا هم به این حادثه واکنش نشان داد و در اظهاراتی که توسط کاربران شبکههای اجتماعی به تمسخر گرفته شد، از مقامهای فرانسوی خواست سریعا وارد عمل شده و هواپیماهای آبپاش را به محل آتش سوزی اعزام کنند.
اداره آتشنشانی پاریس در واکنش گفته است که ریختن چنین حجم آبی از ارتفاع بالا، کلیسا را به کلی نابود میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت