در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران، سفرهای زمینی در ایران یکی از گزینههای منتخب عموم مردم برای سفری ارزان است؛ اکثر مسافرین برای سفر خود به دلایل مختلف به این گزینه روی میآورند. یکی از وسایل جابهجایی مسافرین در جاده، اتوبوس است و انتخاب این گزینه نیازمند بررسی نکات بهداشتی سفر با اتوبوس است؛
سفرهای زمینی به دلیل افزایش زمان سفر نسبت به سفر با هواپیما، الگوی غذایی و مکانیسم گوارشی بدن را تحت تأثیر خود قرار میدهد و این امر در سفرهایی که مسافت آنها بیش از ۵۰۰ کیلومتر است بسیار بیشتر نمود میکند.
هنگام رزرو بلیط اتوبوس برای شروع سفر، باید به این نکته توجه کنیم که در این مسافت باید به گونهای با بدن و محیط اطراف خود رفتار کنیم تا دچار بیماری حین یا بعد از سفر نشویم؛ مسئله مهمی که در ایام تعطیلات بسیار شاهد آن هستیم و مسافرین زیادی به دلیل رعایت نکردن نکات بهداشتی در اتوبوس و حتی اتومبیل شخصی دچار کسالت شدهاند.
نمونهای از بیماریهای بارز در طول سفر با اتوبوس شامل موارد زیر است:
مسمومیت غذایی
مشکلات گوارشی
سرماخوردگی
ایجاد حالت تهوع و اسهال
سرما یا گرمازدگی
و...
شما تصمیم به سفر کردن، گرفتید و خرید بلیط اتوبوس را هم انجام دادهاید و آماده سفر هستید؛ اکنون باید نکاتی را نیز رعایت کنید تا سفری خاطره انگیز را برای خود و خانوادهتان به ارمغان آورید.
رعایت نکات بهداشتی زیر برای سلامتیتان الزامی است:
۱- مصرف آب آشامیدنی مناسب
مهمترین و پر مصرفترین مواد غذایی، آب آشامیدنی است. بهتر است همراه خود چندین بطری آب معدنی تازه داشته باشید و در طول سفر از آن میل کنید. همچنین در داخل اتوبوسها بوفهای برای آب معدنی موجود است که میتوانید از آنها استفاده کنید. به شما توصیه میکنیم خودتان این آبها را به تعداد لازم تهیه کنید و به همراه داشته باشید.
هنگامی که اتوبوس جهت استراحت در مکانی ایستاد، مراقب باشید آب آشامیدنی خود را از مغازههای دارای مجوز بهداشت و مطمئن خرید کنید و تاریخ آن را نیز نگاه کنید. به هیچ عنوان در طول مسیر از آبهای سطحی، چشمهها، شیرهای آب کنار جاده و مغازهها و... استفاده نکنید.
۲- یخ نخرید!
در طول سفر از قالبهای یخی کنار جاده که به فروش میرسند استفاده نکنید؛ به دو دلیل: اول اینکه منبع آبی این یخها نامشخص است و ممکن است دچار بیماریهای گوارشی شوید و دوم اینکه حمل و نگهداری قالبهای یخ در اتوبوس به علت آب شدن یخ، باعث آزار دیگران میشود.
۳- استفاده از لیوان یکبار مصرف
در اتوبوسهای مسافری لیوان یکبار مصرف به تعداد کافی وجود دارد و میتوانید از راننده و کمک راننده درخواست لیوان یکبار مصرف داشته باشید و یا از لیوان شخصی خود استفاده کنید. توجه داشته باشید به هیچ عنوان از لیوان شخصی دیگران (حتی آشنایان خود) استفاده نکنید و همچنین بعد از استفاده از لیوان یکبار مصرف آن را درون سطل زباله بیاندازید.
۴- استفاده از مسواک و دستمال کاغذی
در مکانهای عمومی و با آبهای غیر آشامیدنی مسواک نکنید و اگر نیاز به مسواک کردن دندانها دارید فقط از آب معدنیهایی که خودتان تهیه کردهاید، استفاده کنید.در طول مسیر حتماً به دستمال کاغذی احتیاج پیدا خواهید کرد، پس بهتر است قبل از حرکت، یک جعبه دستمال غذایی برای خود تهیه کنید و بعد از مصرف نیز آن را درون کیسه زباله بیاندازید.
۵- تغذیه مناسب در طول سفر با اتوبوس
اگر قصد سفر با اتوبوس را دارید، پیشنهاد ما خرید بلیط اتوبوس vip است؛ یکی از ویژگیهای این اتوبوسها وجود پکیج پذیرایی و تغذیه برای وعدههای غذایی است. این وعدهها بسیار مغذی و مناسب بوده و میتوانید با خیال راحت آنها را میل کنید.
اما اگر قصد دارید همراه خودتان مواد غذایی و خوراکی داشته باشید، حتماً از غذاهای سبک و مفید استفاده کنید. غذاهای کنسروی به جهت اینکه باید جوشانده شوند، استفاده نکنید؛ در ایام تعطیلات به دلیل استفاده نادرست از کنسروها افراد زیادی دچار مسمویت غذایی میشوند.
در طول سفر از سبزیجات و میوهجات استفاده کنید؛ این مواد غذایی سالم میتواند در طول سفر از سیستم گوارشی شما محافظت کنند. البته توجه داشته باشید، از مصرف برخی از صیفیجات مانند پیاز، سیر، ترب و... در طول سفر خودداری کنید چراکه هم دستگاه گوارش و معده را بیمار میکنند و هم اطرافیان و دیگر مسافرین را آزار میدهد. البته از مصرف سبزیجات در رستورانهای بین راهی ترجیحاً خودداری کنید و حتماً از رستورانهای معتبر و بهداشتی استفاده کنید.
به هیچ عنوان از حبوبات و مواد غذایی نفخدار و نیمپز استفاده نکنید. ترجیحاً از گوشت قرمز به علت سنگینی، چرب بودن و دیر هضم شدن استفاده نکنید و به جای آن جوجه کباب میل کنید. مصرف میوههایی مانند سیب، پرتقال، لیمو توصیه میشود. البته یادتان باشد، میوهها را بدون شستشو مصرف نکنید.
۶- به همراه داشتن داروهای مورد نیاز
سفر با اتوبوس میتواند برای برخی عذاب آور شود و دچار حالت تهوع و اسهال شوند؛ بهتر است قبل از سفر داروهای مورد نیاز مانند قرص سرماخوردگی، آب ریزش بینی، مسکن، معده درد، حالت تهوع، اسهال و... به همراه داشته باشید و اگر از داروی خاصی استفاده میکنید حتماً به اندازه کافی از ان تهیه کنید.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد