سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
به گزارش جام جم آنلاین، کشورهای ایران و چین تفاهم نامه ای با موضوع گسترش روابط تجاری، صادرات کالا و افزایش همکاری های اقتصادی را امضاء کردند.
این تفاهم نامه که بین سازمان بین المللی استاندارد محصول سیتی وان و ریاست شورای توسعه تجارت بین المللی جوجیانگ چین صورت گرفت، گام بلندی در جهت توسعه صادرات غیر نفتی، ارتقای صنعت گردشگری و افزایش چشم گیر اشتغال در ایران را به همراه خواهد داشت.
دکتر ملک زاده رئیس امنای سازمان بین المللی سیتی وان و اولین مخترع صنعت گردشگری، در حاشیه این جلسه گفت: دو کشور ایران و چین به واسطه منافع مشترک همواره روابط نزدیکی با یکدیگر داشتهاند و امضا این قرارداد همکاری گام موثری در همکاری های تجاری و اقتصادی بین دو کشور به شمار می رود.
ملک زاده با اشاره به موقعیت جغرافیایی دو کشور که ایران واسطه بین شرق و غرب بوده و هست، افزود: شاهراه جاده ابریشم از گذشته های دور مسیر داد و ستدهای تجاری و فرهنگی بین دو کشور بوده است و اکنون شرکت های خصوصی در ایران با حمایت بنادر می توانند زمینه مناسب را برای تجارت و سرمایه گذاری بین دو کشور را به نحو مطلوبی افزایش دهند.
وی گفت: با گسترش روابط تجاری میان دو کشور فانگ هاو، ریاست دفتر ایران شورای توسعه تجارت بین المللی جوجیانگ چین، با هدف دستیابی به توافق گسترده در حوزه های اقتصادی، گردشگری، صادرات مواد اولیه و محصولات ایرانی با نشان بین المللی کیفیت، سلامت، حلیت و اصالت به ایران سفر کردند و امروز این هدف مشترک محقق شد.
رئیس امنای سازمان بین المللی سیتی وان چین را دروازه صادرات به 50 کشور دنیا معرفی کرد و افزود: مهمترین هدف از امضا این توافق نامه حفظ روابط دو جانبه مبنی بر واردات مورد نیاز کشور از سایر کشورهای غیر مسلمان با تایید سازمان بین المللی سیتی وان، افزایش سرمایه گذاری خارجی در ایران، صادرات کالاهای با نشان استاندارد بین المللی کیفیت، سلامت، حلیت و اصالت و ایستادگی در برابر تحریم های اقتصادی آمریکا می باشد.
وی با اشاره به اینکه نشان استاندارد محصول در حوزه کیفیت، سلامت، حلیت و اصالت به طور انحصاری در اختیار این سازمان می باشد، گفت: چین در ماههای ژانویه و مارس ۲۰۱۸، حدود ۶۵۴٫۵ میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده که این میزان ۱۶٫۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است. ایران همانند گذشته در زمینه های اقتصادی و تجاری با چین کار می کند و تحریم های آمریکا نسبت به ایران تاثیری در روابط اقتصادی دو کشور ندارد.
ملک زاده درباره برتری صادرات غیر نفتی به چین نسبت به دیگر کشورها گفت: واقعیت این است که هر کشوری به دنبال صادرات و واردات کالا و محصولاتی است که از بالاترین سطح کیفیت برخوردار باشد و ایران برای افزایش ارزش افزوده محصولات داخلی و معرفی محصولات خود به بازارهای جهانی نیازمند همکاری های تجاری وسیع با چین می باشد و این تفاهم نامه تضمین کننده صادرات محصولات غیر نفتی تولید داخل با نشان استاندارد بین المللی سیتی وان برای عرضه در کشور چین و به طبع معرفی به بازارهای جهانی و رشد چشم گیر صادرات و افزایش تولیدات داخلی با کیفیت است.
فانگ هاو ریاست دفتر ایران شورای توسعه تجارت بین المللی جوجیانگ چین در حاشیه این تفاهم نامه گفت: ایران مهد تمدن تاریخی با قدمتی هزاران ساله است که فرصت های اقتصادی بیشماری را در دل خود جای داده است و بر اساس قرارداد همکاری فی مابین عرضه محصولات صادراتی ایران با نشان سیتی وان در فروشگاههای چین و صدور پروانه بین المللی استاندارد محصول ( کیفیت، سلامت، حلیت و اصالت ) برای کالای چینی مورد توافق قرار گرفت که این بزرگترین دستاورد در روابط تجاری فی مابین می باشد .
وی افزود: سفر به ایران فرصتی مناسب برای توسعه همکاری های دو کشور در عرصه های سرمایه گذاری، تجارت، اقتصاد و گردشگری می باشد و از همکاری سازمان بین المللی سیتی وان در اجرایی شدن تامین محصولات و تولیدات ایرانی در فروشگاه های چین و انتخاب چین به عنوان شریک تجاری و اقتصادی، تشکر می کنیم و امیدواریم این تفاهم نامه شروع دوباره افزایش همکاری های گسترده بین المللی بین دو کشور باشد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد