به گزارش جام جم آنلاین ، لیگ قهرمانان آسیا معتبرترین تورنمنت باشگاهی در سراسر آسیاست؛ البته از لحاظ کیفیت و جذابیت هرگز به پای همتای اروپایی خود یعنی لیگ قهرمانان اروپا نمیرسد. به هر حال این رقابتها جذابیت خودش را دارد و بینندگان زیادی را به خود جذب میکند.
با هم برخی از آمار و ارقام و ویژگیهای لیگ قهرمانان آسیا را مرور میکنیم:
مجری برگزار کننده: کنفدراسیون فوتبال آسیا از همان ابتدای راه اندازی رقاب ها آن را برنامهریزی و اجرا میکند. این رقابتها ابتدا تحت عنوان جام باشگاههای آسیا برگزار میشد اما با تغییر در نحوه برگزاری آن، نام هم تغییر کرد.
سال بنیانگذاری: 51 سال پیش یعنی در سال 1967 میلادی نخستین دوره جام باشگاههای آسیا برگزار شد. این رقابتها از سال 2002 تحت عنوان لیگ قهرمانان آسیا برگزار میشود و برخی از قوانین مربوط به آن نیز تغییر کرده است.
تعداد تیم های شرکت کننده: دوره کنونی با حضور 24 تیم برگزار میشود. این رقابتها در دورههای مختلف با تعداد تیمهای مختلف برگزار میشده است.
نحوه شرکت در رقابتها: تیم های قهرمان و برتر لیگ کشورهای مختلف به صورت مستقیم به مرحله گروهی راه پیدا میکنند. تیمهای سوم و یا چهارم هر لیگ نیز در صورت پشت سر گذاشتن مرحله پلی آف در این رقابت ها شرکت میکنند.
جام باشگاههای جهان: قهرمان هر دوره از لیگ قهرمانان آسیا به نمایندگی از قاره آسیا در جام باشگاههای جهان شرکت میکند.
رکوردداران قهرمانی: تیمهای کرهای با ۱۱ قهرمانی، تیمهای ژاپنی با ۷ قهرمانی، تیمهای عربستانی با ۴ قهرمانی و تیمهای ایرانی و چینی نیز هرکدام با ۳ قهرمانی، بیشترین قهرمانی در لیگ قهرمانان و جام باشگاهها را داشتهاند.
تیم رکورددار قهرمانی: تیم پوهانگ استیلرز کره جنوبی با کسب سه عنوان قهرمانی رکورددار تعداد قهرمانی در این رقابتهاست. قهرمانی ای این تیم در سالهای 1997، 1998 و 2009 به دست آمد.
تعداد حضور تیمهای ایرانی در فینال لیگ قهرمانان آسیا: 8 مرتبه حضور تیمهای ایرانی در فینال ثبت شده است. این هشت حضور از سوی تیم های استقلال، پاس، سپاهان، ذوبآهن و پرسپولیس رقم خورده است.
رکورددار تعداد تماشاگر: رکوردار تعداد تماشاگر تیم پرسپولیس در فینال سال ۲۰۱۹ با صدهزار نفر تماشاگر در استادیوم آزادی است.
کره جنوبی و رکوردهایش: کشور کره جنوبی قدرتمندترین کشور در سطح باشگاهی فوتبال آسیاست، این را آمار و ارقام ثابت میکند. تیمهای کرهای نه تنها 11 بار عنوان قهرمانی را به دست آوردهاند که شش بار هم نایب قهرمان شدهاند. تیمهای ژاپنی با 7 قهرمانی و سه نایب قهرمانی در رده دوم رکوردداران و افتخار آفرینان قرار دارند. عربستان با چهار قهرمانی و 9 نایب قهرمانی و ایران با سه قهرمانی و پنج نایب قهرمانی سوم و چهارم هستند.
جوانمردان رقابتها: از سال 2008 تاکنون جایزه ای موسوم به بازیکن جوانمرد در نظر گرفته شده است و در پایان هر سال به تیم اخلاق مدار داده میشود. در اینجا باز هم کرهای ها در صدر قرار دارند. تیمهای کرهای تا به حال پنج بار این جایزه را بردهاند. ژاپنیها هم دو بار این عنوان را به دست آوردهاند. تیمهایی از عربستان، چین، عربستان ، امارات هم عنواندار هستند. تیم فوتبال پرسپولیس هم فصل گذشته این عنوان ارزشمند را به دست آورد.
برزیلیهای گلزن: سلطه برزیلیها نه فقط به فوتبال جهان که به فوتبال آسیا هم ادامه دارد. بازیکنان برزیلی تا به حال هشت مرتبه عنوان آقای گلی لیگ قهرمانان آسیا را به دست آوردهاند. تا به حال هیچ بازیکن ایرانی موفق به کسب عنوان آقای گلی لیگ قهرمانان آسیا نشده است.
برترین بازیکن رقابتها: از سال 2007، بازیکن برتر هر دوره از لیگ قهرمانان آسیا جایزه برترین بازیکن را هم دریافت میکند. بازیکنان ژاپنی چهار مرتبه، بازیکنان کرهای سه مرتبه، بازیکنان استرالیایی دو مرتبه ، بازیکنان برزیلی دو مرتبه و بازیکنان اماراتی یک مرتبه جایزه برترین بازیکن فصل را به دست آوردهاند. تا به حال هیچ بازیکنی از ایران جایزه بازیکن برتر فصل را کسب نکرده است.
نحوه رودررویی تیمهای شرق و غرب آسیا در لیگ قهرمانان آسیا: تعداد تیمهای منتخب هر کشور با توجه به رنکینگ کنفدراسیون فوتبال آسیا برای هر لیگ داخلی و به دست آوردن شرایط لازم ایافسی انتخاب شدهاند.
از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۰۹ رقابتها با شکل جدیدی برگزار شد. تیمها در دو منطقه غرب آسیا و شرق آسیا و در هر منطقه ۱۶ تیم منتخب قرار گرفتهاند. با توجه به سهمیه بندی، تیمهای غرب آسیا و شرق آسیا از لیگ قهرمانان آسیا در سال ۲۰۱۴ تا دیدار فینال با یکدیگر رو به رو نخواهند شد. ۱۶ تیم هر منطقه در ۴ گروه ۴ تیمی بهطور رفت و برگشت به مصاف هم میروند، از هر گروه ۲ تیم اول در بازی یکهشتمنهایی با یکدیگر مسابقه میدهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم