مهم‌ترین نکته در بیانیه رهبری را چطور فهم کنیم؟ دقیقا رهبر انقلاب در گام دوم انقلاب، چه مانیفستی را مدنظر و نصب العین انقلاب قرار دادند؟
کد خبر: ۱۱۹۱۹۷۱


شاید مرور گذرا بر متن بیانیه، جمع‌بندی توصیه‌‌‌های ایشان طی سال‌‌‌های گذشته باشد؛ اما یک نکته نهفته در متن بیانیه تغییر ریل اساسی در سیاست ورزیِ پایین به بالا و اجتماعی و مردمی است. هرچند نکته قابل اعتنای دیگر در این بیانیه، بیان دستاورد‌‌های حقیقی انقلاب اسلامی، فراتر از آب و برق و تلفن و راه و غیره است که به صورت کم‌سابق‌‌های حول محور مردم فهرست شده است و بطن و حقیقت انقلاب را اراده و قدرت و معنویت مردم می‌بیند.
اما مانیفست اصلی در گام دوم موضوع متفاوت‌تری است. ورود به این بخش در ابتدای بیانیه چنین است: انقلاب اسلامی پس از نظام‌سازی وارد خودسازی و جامعه سازی و تمدن‌سازی شده است.
برای فهم دقیق‌تر این ورودی لازم است یک‌بار 5 گام تمدن‌سازی در انقلاب اسلامی را که سال‌ها پیش رهبر انقلاب توضیح دادند، مرور کنیم. رهبری پیشتر توضیح دادند مسیر پیشرفت انقلاب اسلامی در 5 گام است. گام اول انقلاب، گام دوم نظام‌سازی، گام سوم دولت‌سازی، گام چهارم جامعه‌سازی و گام پنجم نظام بین‌الملل و تمدن‌سازی. ایشان سپس توضیح دادند که ما دو مرحله انقلاب و نظام‌سازی را طی کردیم و امروز در مرحله دولت‌سازی قرار داریم. هنوز دولت به تراز انقلاب نرسیده است. دولت هم به معنای عام آن همه قوا و دستگاه‌ها و ساختار‌‌های اجرایی و تقنینی و قضائی است.
با این توضیح اولین نکته بیانیه این است که رهبری چهل ویکمین سال انقلاب را اصلاح مرحله دولت سازی و حتی به این فهم تغییر ریل سیاسی با مانیفستی جدید دانستند. به سخن دیگر در 40 ساله دوم باید 3 مرحله دولت‌سازی و جامعه‌سازی و تمدن‌سازی طی شود؛ آن هم با ریل‌گذاری جدید سیاسی که نسخ‌‌های دستوری و حاکمیتی نیست و کاملا مردمی و از پایین به بالاست. توضیح بیشتر این‌که راز پیام رهبری در ماموریتی است که در این مرحله جدید به جوانان دادند. مقایسه کنید با پیام رهبری در بیستمین سالگرد انقللاب اسلامی که مخاطبش دولت و جریان‌‌‌های سیاسی و مراجع و علما و مردم و در کنار اینها جوانان بود. اما بیانیه چهلمین سال صرفا مخاطبش جوانان است.
ابتدا به سبک مدیریتی و عنایت ویژه رهبری طی یکی دو سال اخیر به جوانان توجه کنیم. انتخاب مدیران جوان در عرصه‌‌‌های مختلف و بهره‌گیری از شور و نشاط جوانان انقلابی و قدرت خلاقیت و علمی و معنویت و انگیزه آنها برای تغییر و اصلاح مهم‌ترین راهبرد مدیریتی رهبری طی یکی دوسال گذشته بوده که به صورت قابل اعتنایی نیز مثمر ثمر بوده است.
با این مقدمه مانیفست گام دوم در توجه به جوانان است. جوانانی که باید ضمن خودسازی وارد مرحله سوم دولت‌سازی شوند. رهبری انقلاب در توصیه‌ها، ضمن تاکید بر اهمیت خودسازی معنوی و علمی بر جنبه‌‌‌های حاکمیتی هر بخش نیز تاکید دارند. این حرف بدین معناست که جوانان نه تنها به خودسازی اخلاقی و معنوی و علمی‌شان توجه کنند بلکه با ورود به بخش‌‌‌های مهم حاکمیتی با روحیه جهادی بستر جامعه‌سازی را نیز فراهم کنند. سخن نهایی این‌که جامعه‌سازی و دولت‌سازی توامان دیده شده‌اند و البته در بخش توصیه‌ها به اهمیت و اولویت حاکمیت بر جامعه‌سازی نیز تصریح شده است اما اصلاح این دو بخش را از جوانان خواسته‌اند. هم بر خودسازی توجه داشته باشند و هم با تلاش جهادی حاکمیت را متناسب با راهبرد اصلی انقلاب، بسترساز جامعه‌سازی انقلابی کنند.

محسن مهدیان
تحلیلگر و فعال رسانه‌ای

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها