یادداشت:

اول پژوهش

مدتی است تلاش‌های بیشتری را برای روی آنتن بردن برنامه‌های تخصصی سینمایی شاهدیم؛ اقدامی که می‌توان به آن با دیده مثبت نگریست ولی بعضا انتقاداتی را هم شاهدیم درباره جریان‌ساز نبودن چنین برنامه‌هایی. احساس می کنم اگر بخواهیم برنامه‌های سینمایی قدرتمندی برای تلویزیون تولید کنیم بیش از قبل باید روی برنامه‌ریزی‌های ابتدایی تمرکز کنیم.
کد خبر: ۱۱۸۷۰۲۲

مدیران تراز اول اگر برنامه‌های جریان‌ساز و خط‌دهنده به سینما را طلب می‌کنند باید سراغ کارشناسان امر رفته و از آنها چاره‌جویی کنند. به هرحال تکرار مکررات خسته‌کننده است و گریز از تکرار هم نیازمند به کارگیری ایده‌های بدیع است.
کلیدواژه اغلب برنامه‌های این‌گونه، تحلیل فیلم‌های برجسته و آسیب‌شناسی سینماست که اینها هم بیش از هر چیز نیاز به تخصص و تجربه دارد. بدون سواد سینمایی و رسانه‌ای نمی‌شود ژورنال تصویری راهبردی راه انداخت.
مدیران رسانه ملی برای بهبود اوضاع این برنامه‌ها باید خط مشی فعلی را بازنگری کرده و چون سینما به تمام مردم هنردوست ارتباط دارد، کاری کنند که بدنه هنردوست بیشتر و بیشتر به سمت این نوع برنامه‌ها بیاید. هنر و از جمله هنر پرطرفداری نظیر سینما می‌تواند به راحتی خرد را به جامعه تحویل دهد و هر قدر که الگوهای درستی از این هنر پیش روی جامعه قرار گیرد و آثار برجسته‌تری مورد تحلیل قرار گیرد یقینا دامنه فکری جامعه رشد بیشتری خواهد یافت.

برنامه‌های سینمایی که برای تلویزیون تولید می‌شوند بیش از تولید به پژوهش نیاز دارند و هر قدر پژوهش قوی‌تر باشد خروجی برنامه بیشتر و مفیدتر خواهد شد. در برنامه‌ریزی برای تولید چنین برنامه‌هایی باید پژوهش را جدی گرفت و به دنبال پیدا کردن کمبودها و رفع آنها از مسیری منطقی بود. جوانان و نوجوانان علاقه‌مند هنر و به‌خصوص سینما در کشور ما فراوانند و به‌شدت هم نیاز دارند به صورت علمی با سینما آشنا شوند؛ اگر با انجام تحقیقات و پژوهش‌های کافی شرایط تولید برنامه‌های جذاب سینمایی را فراهم کنند قطعا این جوانان علاقه‌مند می‌توانند علایق خود را از طریق چنین برنامه‌هایی در مسیر صحیح هدایت کنند. چنین برنامه‌هایی البته که به اندازه جوانان و نوجوانان می‌تواند مورد توجه میانسالان علاقه‌مند سینما هم قرار گیرد.


اکبر عالمی

مجری و کارشناس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها