به گزارش جام جم آنلاین، بهرام قاسمی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت ایرانیان زندانی در آمریکا، گفت: متأسفانه هنوز اتفاق خاص و قابل ذکری در مورد این زندانیان رخ نداده است و کماکان آنها بدون ارتکاب جرمی در زندان های ایالات متحده به سر می برند.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که «ایران در قبال آزادی اتباع کشورمان که در زندانهای آمریکا به سر میبرند و جرایم آنها محرز نشده است چه اقداماتی انجام داده است؟» خاطرنشان کرد: به طور جدی پیگیر سرنوشت شهروندان خود در زندان های آمریکا هستیم و باید تأکید کنم که سرنوشت این تعداد از ایرانیان زندانی در آمریکا برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: ایالات متحده آمریکا باید هر چه زودتر نسبت به آزادی این زندانیان که هیچ جرمی مرتکب نشدهاند اقدام کند.
برایان هوک با ژستهای انساندوستانه تلاش میکند تحریمهای یک جانبه آمریکا را منطقی جلوه دهد
قاسمی همچنین در رابطه با ادعاهای برایان هوک، رییس گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا که به تازگی در مصاحبه ای اظهار کرده بود «تحریمهای آمریکا هیچ تأثیری بر تأمین داروی بیماران در ایران نگذاشته است» گفت: به نظر می رسد آقای برایان هوک علاقه دارد نظرات نادرست خود را بیش از حد تکرار کند، او به مسائلی میپردازد که از واقعیتها کاملا به دور است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: ایالات متحده آمریکا در اقدامی فریبکارانه و با پیروی از سیاست های خصمانه و دیرپای خود نسبت به ایرانیان، به نوعی طرح موضوع میکند و ژست انسان دوستانه میگیرد تا از این طریق بتواند بحث تحریمهای یک جانبه آمریکا را موضوعی منطقی جلوه دهد.
وی ادامه داد: برایان هوک به شکل رندانهای با به کارگیری کلمات و الفاظ به ظاهر منطقی تلاش میکند رفتار خصمانه ایالات متحده آمریکا نسبت به مردم ایران را موجه جلوه دهد، در نتیجه هر از چندی شنیده میشود که اظهارات قبلی خود را باز تکرار کرده و میگوید در تحریمهای ایالات متحده آمریکا مواد غذایی و دارویی همچنین تجهیزات پزشکی جز لیست تحریمی آمریکا قرار ندارد.
شرکتهای دارویی در سطح جهان با محدودیت و تهدیدهای فراوانی از سوی آمریکا مواجه شدهاند
قاسمی تصریح کرد: اظهارات برایان هوک در حالی مطرح میشود که بر اساس اطلاعات آشکاری که به راحتی در دسترس همگان قرار دارد، بسیاری از شرکتهای دارویی در سطح جهان با محدودیت و تهدیدهای فراوانی از سوی آمریکا مواجه شدهاند و میتوان گفت که این نوع اقدامات و تهدید شرکتهای خارجی در اقصی نقاط دخالتی آشکار در مسائل داخلی دیگر کشورها محسوب میشود.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا در سطح گستردهای و با استفاده از روشها و حیلههای مختلفی سعی دارد شرکتهای دارویی را وادار کند که صادرات دارویی خود به ایران را متوقف کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سؤال که برای تأمین برخی از داروها و تجهیزات پزشکی چه اقداماتی انجام خواهد داد، گفت: ما در نهایت با توجه به تجارب ارزندهای که در اختیار داریم و همین طور به واسطه تجاربی که از سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران در طول ده سال گذشته به دست آوردهایم تلاش میکنیم تا نیازهای دارویی داخل کشور را برطرف سازیم.
وی ادامه داد: ایالات متحده با اقدامات تحریمی ضد بشری خود موجب ایجاد برخی مشکلات در حوزه سلامت شده است اگرچه ایران و ایرانی نشان داده که قادر است با اقدامات هوشمندانه و دیگر توانمدیهای خود چنین سیاستهای غیر انسانی ایالات متحده را تا حد زیادی خنثی کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه تجربه تحریمهای گذشته آمریکا به ما آموخته است که چطور میتوانیم نیازهای مردم خود را برآورده سازیم عنوان کرد: با استفاده از تجارب خود میتوانیم سیاستهای خصمانه آمریکا علیه ایران را با شکست مواجه سازیم.
دیدار عراقچی و هوک قبل از ترک برجام از سوی آمریکا بود
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین با اشاره به اظهارات برایان هوک، نماینده آمریکا در گروه اقدام ایران در رابطه با دیدارش با سیدعباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان و نیز ارائه اسامی زندانیان آمریکایی در ایران و در خواست آزادی این افراد، گفت: تصور میکنم منظور او از دیدار با معاون سیاسی وزارت امور خارجه به آخرین نشست کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ بازمیگردد.
قاسمی در رابطه با اینکه دیدار مورد اشاره برایان هوک با عباس عراقچی مربوط به همان ملاقات در حاشیه کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ بوده یا پس از آن هم دیداری بین دوطرف انجام شده است یا خیر؟ یادآور شد: در حاشیه کمیسیون مشترک ایران با ۱+۵ فرصتی برای نمایندگان کشورهای مختلف فراهم میشد تا در رابطه با مسائل مختلف رایزنیهایی داشته باشند، البته رایزنیهای ایران و آمریکا صرفا در رابطه با موضوع برجام بوده است.
وی گفت: در غالب گفتوگوهایی که قبل از خروج آمریکا از برجام داشتیم فرصت طرح برخی مسائل انساندوستانه مثل بحث زندانیان فراهم شد، فکر میکنم صحبتی که برایان هوک در مصاحبه خود به آن اشاره کرده است به همان آخرین کمیسیون مشترک ایران و ۱+۵ بازمیگردد که قبل از خروج آمریکا از برجام برگزار شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد