به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، محمدجواد ظریف در حاشیه نشست بینالمللی دوحه در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره اتهام واهی آمریکا به ایران نسبت به نقض قطعنامه 2231 با اشاره به اینکه «موشکهای ایران اهداف دفاعی دارند»، عنوان کرد: ما نسبت به دیگران در منطقهمان از موشکهای کمتری استفاده میکنیم؛ به همین خاطر نیز از ابتدا اعلام کردهایم که موشکهایمان قابل مذاکره نیستند.
وی با اشاره به نقض برجام توسط دولت ترامپ افزود: آمریکا با خروج از برجام، به طور کامل قطعنامه 2231 شورای امنیت را نقض کرده است؛ پس حق ندارد از این قطعنامه صحبت کند. آمریکا تلاش کرده برجام را از میان ببرد اما این توافق همچنان پابرجا است.
وی همچنین افزود: این قطعنامه (2231) ایران را از آزمایش موشک بازنمیدارد. قطعنامه تنها از موشک هایی یاد میکند که توانایی حمل کلاهکهای هستهای را داشته باشند. برجام و قطعنامه 2231 تایید میکنند که ایران به دنبال سلاحهای هستهای نیست؛ بنابراین ما هیچگونه کلاهک هستهای در اختیار نداریم که بخواهیم برایشان موشک بسازیم. این بدین معناست که موشک هایی که ما در حال آزمایششان هستیم، هیچ دخلی به قطعنامه 2231 شورای امنیت ندارند.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به اینکه «طرز تفکر آمریکاییها قدیمی است»، اظهار کرد: به نظر من برجام یک توافق تاریخی دیپلماتیک است که جامعه بین المللی به آن باور دارد. جامعه بینالمللی میخواهد این توافق حفظ شود. آمریکا تمام تلاشش را کرده که این توافق را سست و نابود کند، اما ظاهرا باقی جهان آمادگی پذیرش این خواسته آمریکا را ندارد.
ظریف پیشتر نیز در واکنش به ادعای مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایران یک موشک بالستیک میان برد آزمایش کرده که قابلیت حمل چندین کلاهک موشکی منفجره را دارد، گفت: آقای پمپئو هیچ اعتباری برای قطعنامه شورای امنیت قائل نیست و برخلاف تعهدات بینالمللی از برجام خارج شدند اما دیگران را به خاطر اجرای برجام مجازات میکنند لذا از وی توقع بیشتری نیست.
وی با تاکید بر اینکه در برجام آزمایش موشک برای ایران ممنوع نشده است، گفت: در قطعنامه 2231 هم صرفاً در مورد موشکهایی با قابلیت حمل کلاهک هستهای است اما ممنوع نشده بلکه از ایران خواسته شده از این نوع موشکها استفاده نشود.
ظریف یادآور شد: ایران به دنبال استفاده از سلاح هستهای نیست، این موشکهای ایرانی هم برای حمل سلاح هستهای تولید نشدهاند، در واقع موشکهای تولیدی ما برای کلاهک متعارف طراحی شدهاند.
وی با بیان اینکه برای طراحی موشک نقطه زن نیاز به کلاهک های متعارف است، تاکید کرد: اظهارات وزیر خارجه آمریکا در مورد آزمایش موشکهای ایرانی همانند گذشته از پایه غلط است، آنها بهتر است قطعنامه 2231 را مطالعه کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین در پیامی توئیتری به ادعای آمریکا و غرب درباره اینکه آزمایش موشکی ایران نقض قطعنامه 2231 است واکنش نشان داد.
وی در پیام خود نوشت: به سخره گرفتن شورای امنیت سازمان ملل، شکست در تحقق تعهدات و پاسخگو بودن آمریکا برای عدم پایبندی را تحت الشعاع قرار نمیدهد؛ خصوصا وقتی که خود آمریکا میپذیرد که قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل از تواناییهای بازدارنده ایران جلوگیری نمیکند. به جای تضعیف قطعنامه 2231، بهتر است که همگی در جهت پایبندی به آن حرکت کنند.
برایان هوک در اواخر شهریور ماه نسبت به فریبآمیز بودن متن قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کرده بود.
وی در ادعاهای خود گفته بود که طبق این قطعنامه ایران نباید به فعالیتهای مرتبط با موشکهای بالیستیک که توانایی حمل سلاحهای هستهای داشته باشد، بپردازد.
علاوهبراین، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در واکنش به ادعای مایک پمپئو اظهار داشت: برنامه موشکی ایران ماهیت دفاعی دارد و بر اساس نیازهای کشور طراحی میشود.
وی تاکید کرد: هیچ قطعنامه ای در شورای امنیت برنامه موشکی و یا آزمایشهای موشکی ایران را ممنوع نکرده است.
با این حال، شورای امنیت سازمان ملل بنا به درخواست انگلیس و فرانسه در نشست روز سهشنبه خود به بررسی آزمایش موشکی ادعایی توسط ایران پرداخت که بدون نتیجه پایان یافت. آمریکا در این جلسه خواستار محکوم کردن آزمایشهای موشکی ایران شده بود.
دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل نیز در بیانیهای در این نشست، آمریکا را به ایجاد سردرگمی در مورد عبارت بندی قطعنامه ۲۲۳۱ متهم کرد و گفت که فعالیتهای موشکیاش مشروع و قانونی است.
نمایندگی ایران در سازمان ملل همچنین تاکید کرد: این آمریکا است که صد در صد ناقض همین قطعنامه به شمار میآید چون به طور غیرقانونی از آن خارج شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت