در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، 21 آبان ماه یاد آور خاطره تلخی است که در آن 620 تن از هم وطنانمان جان باختند حادثه ای که کودکان زیادی بی سرپرست شدند و مادرانی که در غم حسرت فرزندشان گریستند.
در بین شهرهایی که دچار حادثه زلزله شدند سرپل ذهاب بیشترین خسارت را دید و ثلاث باباجانی نیز دو بار دیگر شاهد پس لرزه های شدیدی بود که خسارت هایی را افزون بر گذشته بر ثلاث بابا جانی تحمیل کرد.
بعد از زلزله 7.3 دهم ریشتری در 21 آبان ماه تا کنون ۵ هزار و ۴۶۵ پس لرزه در استان کرمانشاه به وقوع پیوسته است.
زلزله کرمانشاه، کابوسی که یک ساله شد
صادق خدادادی فرماندار شهرستان ثلاث باباجانی گفت: در زلزله ۲۱آبان در مجموع تعداد 2768 واحد تخریبی شهری و روستایی داشته ایم و نیز تعداد واحد تعمیری شهری و روستایی 8906 واحد بوده که در حال حاضر 13111 تشکیل پرونده احداثی و تعمیری ثبت شده است که از این تعداد 12888پرونده به بانک ارسال و تعداد 11734 منجر به عقد قرارداد شده است.
صادق خدادادی در ادامه افزود : در زلزله دوم و سوم متاسفانه خسارت هایی به واحد های مسکونی شهری و روستایی شهرستان شد که در کل تخریبی شهری و روستایی ۱۱۹۳ واحد بوده و تعمیری شهری و روستایی۴۰۰۷ واحد ارزیابی شده که برای تسریع در روند بازسازی تحویل ستاد معین جدید مستقر در شهرستان داده شد.
گلایههای استاندار در رابطه با رسیدگی به وضعیت مستأجران
استاندار کرمانشاه با انتقاد از وضعیت مسکن مستأجران در مناطق زلزلهزده گفت: وزارت راه و شهرسازی در این زمینه متولی شده که از عملکرد آنها گلایهمندیم.
وی افزود: یک سال از زلزله گذشته و هنوز وضعیت مستأجران تعیین تکلیف نشده است و تقاضای ما از وزارت راه و شهرسازی این است که اگر نمیتواند در این زمینه کاری انجام دهد شفاف اعلام کند.
بازوند افزود: مستأجران مناطق زلزلهزده همچنان بلاتکلیف هستند و باید هر چه سریعتر وضعیت آنها مشخص شود.
بار دیگر دولتمردان، مردم و خیران دست به دست هم بدهند و به یاری مردم زلزله زده بشتابند
امام جمعه سرپلذهاب هم گفت: در مدت یک سال گذشته مردم، خیرین و دولت زحمت بسیاری برای آبادانی مناطق زلزلهزده متحمل شدهاند و خدمات زیادی به مردم منطقه ارائه شده اما با وجود این، متأسفانه هنوز مردم مشکلات فراوانی دارند.
وی بیان کرد: این امر میطلبد یک بار دیگر دولتمردان، مردم و خیران دست به دست هم بدهند و به یاری این مردم بشتابند.
فاطمینسب با یادآوری اینکه بسیاری از مردم همچنان در کانکس و چادر سکونت دارند عنوان کرد: نوسانات قیمت ارز و شرایط متغیر بازار سبب گرانی مصالح ساختمانی شد و برایناساس روند ساختوساز با کندی پیش میرود و همین امر موجب شد مردم اکنون در تکمیل منازل خود دچار مشکل شوند.
وی با اشاره به اینکه آمارهای خوبی از سوی استاندار کرمانشاه در رابطه با ساخت واحدهای مسکونی در روستاهای زلزلهزده ارائه شده است گفت: اما با وجود این، تعدادی از واحدهای مسکونی هنوز در روستاها ساخته نشده است و همین امر موجب پیدایش مشکلاتی برای مردم این منطقه شده است.
امام جمعه سرپلذهاب اضافه کرد: امیدواریم دولت هرچه سریعتر تدبیری بیندیشد تا مردمی که هنوز در کانکس بهسر میبرند و بهدلیل گرانی مصالح هیچ امیدی برای تکمیل منازل مسکونی خود ندارند بتوانند به منازل خود بازگردند، و بعد از گذشت یک سال متأسفانه در سرپلذهاب مشکلات زیرساختی در معابر و کوچهها وجود دارد.
وی با ابراز اینکه با وجود گذشت یک سال دانشگاه این شهرستان دارای مشکلات متعدد است، عنوان کرد: از سوی دیگر مستأجران در وضعیت بلاتکلیفی بهسر میبرند.
پیشرفت ۸۰ درصدی بیمارستان ثلاث باباجانی
احمدی مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز با اشاره به انجام تعمیرات و مقاوم سازی مراکز بهداشتی در ثلاث باباجانی گفت: در ازگله یک مورد تعمیرات و مقاوم سازی مرکز خدمات جامع شهری و 2 مرکز سلامت روستایی انجام شده است.
وی به احداث 3 خانه بهداشت پایگاه شهری و پایگاه امداد جاده ای اشاره کرد وگفت: 22باب خانه بهداشت شهری نیز در این مدت تعمیر شده اند.
احمدی با اشاره به احداث بیمارستان 32 تختخوابی ثلاث باباجانی ادامه داد: این بیمارستان اکنون 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا آماده شدن این پروژه بیمارستان صحرایی در شهر مستقر می شود و تمام تلاش ما این است که بهار 98 کار احداث این بیمارستان 32 تختخوابی به اتمام برسد.
مدیر منابع فیزیکی و نظارت بر طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم چنین به روند بازسازی و تعمیرات مراکز درمانی سرپل ذهاب اشاره کرد و گفت: بهسازی و مقام و سازی بیمارستان شهدای سرپل ذهاب با وسعت 5 هزار متر مربع و احداث ۲۲ خانه بهداشت را در دستور کار داریم
وی بیان کرد: مرکز بهداشت درمانی شهری یک باب و روستایی ۳ باب و پایگاه بهداشت و درمان امداد جاده ای در سه طبقه نیز از جمله پروژه هایی بود که در این شهرستان احداث شده است.
وی به مراکز تعمیری نیز اشاره کرد و گفت: 15 باب مراکز بهداشتی و خانه بهداشت نیز تعمیر شده است.
بازسازی 6 هزار و 550 واحد مسکونی در شهرستان سرپل ذهاب
فرماندار سرپل ذهاب هم از اتمام بازسازی 6 هزار و 550 واحد مسکونی این شهرستان که در جریان زلزله پارسال تخریب شده بود، خبر داد.
جمالی نیا فرماندار سرپل ذهاب گفت: هم اکنون 34 هزار و 654 واحد تخریبی و تعمیری آسیب دیده در سطح شهر و روستاهای این شهرستان در حال بازسازی است.
وی اظهار داشت: از مجموع 16 هزار و 193 واحد تخریبی شهری و روستایی ، کار سقف گذاری 9 هزار و 353 واحد مسکونی انجام شد و بازسازی 6 هزار و 550 واحد مسکونی نیز به اتمام رسیده است.
امهال کلیه تسهیلات زیر ۵۰ میلیون تومان
امهال وام ها یکی از مهم ترین دغدغه های زلزله زدگان است اقدامی که از سوی دولت برای کمک به مردم رنج دیده در نظر گرفته شده است.
مدیرکل بحران استان کرمانشاه گفت: تمام تسهیلات زیر ۵۰ میلیون تومان امهال شده است و استاندار کرمانشاه در حال رایزنی برای امهال وام های بالای ۵۰ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه ۲۳۱۷ میلیارد تومان تسهیلات زیر ۵۰ میلیون تومان امهال شده است گفت: دولت ۸۸۱میلیارد تومان به مدت دو سال به عنوان دیر کرد وام ها به بانک های پرداخت می کند.
مسئول روابط عمومی اداره میراث فرهنگی گردشگری صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: بیش از ۸۰ درصد مرمت آثار تاریخی انجام شده است و یک ماه پس از زلزله ۹۶ اعتبارات مرمت این آثار اختصاص یافت و اعتبار جدیدی نیز در سال ۹۷ لحاظ شده است.
وی با اشاره به اصلاح محوطه طاق گرا گفت: قلعه یزد گرد مقبره ابودجانه ؛ چهار قاپی طاق خسرو مسجد عبدالله بن عمر از آثاری هستند که کار مرمت آن ها به پایان رسیده است.
وی گفت: مرمت کاشی کاری تکیه معاون الملک کرمانشاه در حال انجام است.
توضیحات رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه درباره عملکرد ستادهای معین
رضا خواجهای رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه گفت: در زلزله سال گذشته کرمانشاه ۱۲ ستاد معین با حضور ۴۵۰ اکیپ برای ارزیابی واحدهای مسکونی تشکیل شد و ۱۹۰۰ روستا و ۱۰ شهرستان مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به اینکه وسعت جغرافیایی حادثه بالا بود نیازمند به استقرار حوزهای با کمک استانهای معین برای بازسازی بودیم.
مروری بر عملکرد بازسازی مناطق زلزلهزده در کرمانشاه
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه گفت: به موازات انجام کارهای ارزیابی اقدامات آواربرداری اسکان موقت و دائم نیز انجام شد و بنا بر گزارشهای انجام شده ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد روستایی و ۸۰۰۰ واحد مسکونی شهری در اولویت اول بازسازی قرار گرفتند.
وی بیان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر استفاده از فرصتسازی برای زلزله واحدهای فرسودهای که حتی در زلزله آسیب ندیده بودند، اما احتمال خسارت به آنها در زلزلههای بعدی وجود داشت نیز در اولویت کاری قرار گرفتهاند بر همین مبنا ۳۵ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در زمره واحدهای احداثی و ۶۰ هزار واحد مسکونی نیز در زمره واحدهای تعمیری قرار گرفتند.
به گفته خواجه ای، مجموعا ۳۳ هزار و ۵۹۰ واحد کار آرماتوربندی و ۱۲۹ هزار واحد اجرای اسکلت، ۲۳ هزار و ۵۰۰ واحد اجرای دیوارچینی، ۲۴ هزار و ۲۰۰ واحد اجرای سقف، ۱۸ هزار و ۵۰۰ واحد اجرای گچ و خاک و ۱۷ هزار و ۵۰۰ واحد نیز نصب چهارچوب در و پنجره شدند.
وی افزود: از مجموع ۶۰ هزار واحد تعمیری نیز ۵۰ هزار و ۹۵۰ واحد تعمیرات را آغاز کردند که از این تعداد ۵۴ هزار واحد کار عملیات تعمیری آنان به پایان رسید.
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه با بیان اینکه شعار ما در این بازسازی مشارکت صددرصدی مردم بوده، گفت: سه روز بعد از زلزله از سوی دولت تسهیلات به بانکهای عامل ابلاغ و یک هفته پس از زلزله بانکها آمادگی خود را برای پرداخت تسهیلات اعلام کردند.
وی افزود: ۴۰ میلیون تومان تسهیلات، ۶ میلیون تومان کمک بلاعوض، ۱۰ میلیون تومان تسهیلات معیشتی، ۲ میلیون تومان کمک بلاعوض، پنج میلیون تومان نیز از سوی هیئت دولت و ۱۰میلیون تومان نیز تسهیلات تکمیلی که مجموعاً ۷۳ میلیون تومان به ازای هر واحد مسکونی در مناطق شهری بوده به مردم زلزله زده پرداخت میشود.
مکانی که همچنان یاری هموطنان را نیاز دارد
خواجهای تصریح کرد: هشت تن سیمان رایگان و آهن آلات ارزان قیمت توسط بنیاد مسکن تهیه و به صورت تعاونی در اختیار مردم قرار میگیرد.
وی گفت: همچنین همه فعالیتهای آواربرداری، نظارت، نقشهبرداری، صدور پروانه برای مردم مناطق زلزله زده به صورت کاملا رایگان بوده است و دولت با کمک دستگاههای متولی بازسازی مشارکت خوبی به عمل آورده است.
رئیس ستاد بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه تصریح کرد: در سطح روستاها نیز ۵۷ میلیون تومان تسهیلات برای متقاضیان در نظر گرفته شده است همچنین پی کنی واحدهای مسکونی و اجرای دیوار چینی به صورت رایگان انجام شده است؛ همه این اقدامات برای به حداقل رساندن قیمت تمام شده واحدهای مسکونی و تسریع در بهرهبرداری آنها بوده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت