به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، رئیس جمهور فدراسیون روسیه پس از نشست چهارجانبه استانبول در کنفرانس خبری گفت: ما در این نشست بر آغاز گفتگوی مستقیم بین جریان های سیاسی سوری در نزدیکترین زمان ممکن تأکید کردیم. در اینجا باید به تلاش های ترکیه در زمینه پاکسازی وآزادسازی مناطق مختلف سوریه از وجود گروه های تروریستی اشاره کنم. ما باید از این تلاش ها تشکر و قدردانی کنیم. این تلاش ها می تواند به نمونه ای برای سایر کشورها در زمینه مبارزه با تروریسم، احترام به حفظ تمامیت ارضی سوریه و احترام به حق تعیین سرنوشت سوریه از سوی مردم این کشور تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه در نشست استانبول بر ضرورت تداوم روند آستانه و اجرای هر چه سریعتر بندهای این توافقنامه تأکید کردیم، افزود: من در اینجا بار دیگر به روند مذاکرات ژنو اشاره و بر ضرورت اهتمام به نتایج نشست سوچی و همه مذاکرات و بیانیه های دیگر برای آغاز مذاکراتی که همه طرف های درگیر در بحران سوریه را شامل شود تأکید می کنم. در این نشست همچنین بر حمایت جامعه بین المللی از موجودیت دولت سوریه و تداوم مبارزه آن با سازمان های تروریستی برای گستراندن تسلط خود بر همه خاک سوریه بحث و تبادل نظر کردیم. در مورد اوضاع کنونی سوریه باید بگویم ما شاهد هستیم اقدامات خشونت بار به شکل چشمگیری کاهش یافته است. ما در این نشست بار دیگر بر ضرورت مشارکت دادن طرف های سیاسی در مرحله پیش رو با حضور ترکیه و دوستان اروپایی تأکید کردیم. ما ترکیه را در جریان تحولات میدانی توافقنامه ادلب و تدابیر اتخاذ شده در این خصوص و ضرورت حفظ جان غیرنظامیان قرار داده است. روسیه در حد توان خود با گروه ها و سازمان های تروریستی در ادلب مبارزه کرده است و در این چارچوب حمایت خود را از دولت جمهوری عربی سوریه در مرحله آینده مبارزه با سازمان های تروریستی اعلام می کند.
پوتین ادامه داد: در این نشست همچنین درباره موضوع بازگشت آوارگان سوری بحث و تبادل نظر و بر ضرورت نظارت سازمان های بین الملی بر این روند و بهبود اوضاع آوارگان و فراهم کردن مسیر ایمن برای بازگشت آنان گفتگو کردیم. از سوی دیگر ما معتقدیم حوزه کمک های بشردوستانه در سوریه باید گسترش یابد و بسیاری از داروها و مواد خوراکی و نیازمندی های ضروری را شامل شود. شما می دانید اخیرا حدودا یک و نیم میلیون واحد مسکونی ساخته شده است تا آوارگان سوری در آن مستقر شوند.
پوتین در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه لوموند فرانسه در خصوص کمیته تدوین قانون اساسی سوریه و راضی کردن بشار اسد برای تشکیل این کمیته گفت: من معتقدم احترام، نقطه تمرکز مرحله پیش رو خواهد بود. سازمان ملل، دولت جمهوری عربی سوریه را به رسمیت شناخته است و ما همیشه از دولت سوریه خواسته ایم با معارضان مذاکره کند. اگر اوضاع طبق خواسته ما پیش رود انتظار داریم در روند تشکل کمیته تدوین قانون اساسی موفقیت هایی کسب شود. در این چارچوب با دولت سوریه نیز در مورد روند تدوین قانون اساسی توافق کرده ایم و معتقدم مرحله پیش رو آسان نخواهد نبود. همه طرف ها می خواهند در این کمیته حضور داشته باشند و من تأکید می کنم ما با دولت سوریه و هم پیمانان ایرانی خود در مورد مرحله پیش رو و تشکیل کمیته تدوین قانون اساسی مشورت کرده ایم. به نظر من حل و فصل بحران سوریه بدون مشارکت ایران میسر نخواهد بود.
رئیس جمهور فدراسیون روسیه افزود: مردم سوریه باید آینده سیاسی این کشور را رقم بزنند و رئیس جمهور و دولت خود را انتخاب کنند. ما معتقدیم کمیته تدوین قانون اساسی سوریه باید در نزدیکترین زمان ممکن تشکیل شود. در مورد ادلب نیز باید بگویم روسیه از دولت سوریه حمایت می کند. همه شما می دانید چند وقت پیش غیرنظامیان در حلب با موشک های شلیک شده از ادلب هدف قرار گرفتند. ما در حریم هوایی پایگاه حمیمیم نیز تا کنون 50 پهپاد را منهدم کرده ایم. توافقنامه ادلب در حال اجرا شدن است و 15 تا 20 کیلومتر در ادلب از حضور تروریست ها و تسلیحات سنگین آنها پاک شده است و ما برای اجرای کامل این توافقنامه تلاش می کنیم.
پوتین در پایان گفت: دامنه نشست های مشابه نشست استانبول در آینده می تواند گسترش یابد و کشورهای بیشتری در آن حضور یابند. رئیس جمهور فرانسه اولین کسی بود که پیشنهاد مشارکت کشورهای بیشتر را مطرح و رئیس اردوغان نیز از آن حمایت کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت