به گزارش جام جم آنلاین اردشیر نوریان نماینده شهرکرد افزود: ارزیابی گفته های رئیس جمهور را باید در صحنه عمل سنجش کرد، باید دید با این سخنان چقدر التهابات از بازار دور می شود و یا اینکه چه میزان آرامش به بازار و اقتصادی کشور باز میگردد.
وی در ادامه تاکید کرد: رئیس جمهور نباید میگذاشت دو الی سه ماه بعد از حوادث اقتصادی که در کشور اتفاق افتاد با مردم سخن بگوید، ایشان باید اطلاع رسانی مستقل خود را با مردم از سر می گرفت وخیلی زودتر از اینها مواضع خود را اعلام میکرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه بخشی از سخنان رئیس جمهور حاوی واقعیت های جامعه ایران بود، افزود: به نظر می رسد رئیس جمهور موانع جدی برای انجام تعهداتی که در انتخابات به مردم وعده داده، دارد که به برخی موارد اشاره کرد. ولی قطعا در روزی که به مجلس برای پاسخ به سوال ۸۰ نفر از نمایندگان حضور پیدا خواهد کرد، خیلی صریح تر امیدواریم مشکلات را بیان نمایند.
نماینده شهر کرد با بیان اینکه جلسه سوال از رئیس جمهور در مجلس رسمی و علنی خواهد بود، گفت:در این جلسه قطعاً واضح تر صحبت خواهد شد و نماینده ها سوالات خود را مطرح کرده و از آقای روحانی پاسخ شفاف انتظار دارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص اینکه آیا پاسخهای رئیسجمهور در مسائل اقتصادی کشور در گفتگو با مردم قانع کننده بود نیز گفت: به عنوان یک عضو مجلس و پارلمان فکر میکنم که دولت میتوانست در برخی حوزهها و سیاست ها خیلی بهتر عمل کند، در بحث سیاست ارزی که رئیسجمهور به آن اشاره کرد از ابتدای امر مشخص بود که تک نرخی کردن ارز با توجه به وضعیت اقتصادی کشور و اتکا به درآمدهای نفتی آسیب جدی به همراه خواهد داشت.
نوریان تاکید کرد: راه اندازی نشدن بازار ثانویه ارز یک آسیب جدی بود که از ابتدا باید جلوی آن گرفته میشد. چنین امری قابل پیش بینی بود. در اظهارات رئیس جمهور هم بر آن تاکید شد که سیاستهای اولیه اعلام شده آسیبزا بودند.
وی با اشاره به اینکه ایران و ترکیه در یک زمان واحد دچار تحریمهای آمریکا شدند تا فشارهای اقتصادی به آنها وارد شود گفت: ولی شاهد بودیم که نوع نگاه دولت ایران با دولت ترکیه و نوع عملکرد مردم این دو کشور هم متفاوت بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس افزود: در ترکیه رئیس جمهور از مردم خواست تا طلاها و دلارهای خود را به بازار بیاورند و لیر خریداری کنند تا ارزش پول کشورشان حفظ شود اما در کشور ما برعکس شد و هر چی دلار گرانتر شد متقاضی نیز بیشتر شد.
وی گفت: در ترکیه مردم به دستگاه حاکمیتی خود اعتماد کردند، ولی در جمهوری اسلامی ایران این اعتماد از بین رفته لذا مسئولین باید از راههایی که میتوانند تلاش کنند تا اعتماد مردم را نسبت به سیستم بانکی و اقتصادی کشور جلب نمایند.
اینکه مردم به قول و قرار رئیس جمهور و بانک مرکزی درخصوص سپرده گذاری ها اعتماد کنند و دلارهای خود را از خانه هایشان خارج کنند تا ارزش پول ملی حفظ شود یکی از مهمترین شاخص ها برای بهتر شدن شرایط اقتصادی کشوراست.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد