جام‌جم ریشه‌های خاموشی‌های اخیر و مشکلات توسعه صنعت برق را بررسی می‌کند

چراغ خاموش +نمودار

عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با جام جم آنلاین:

متاسفانه دولت برنامه صحیحی در حوزه انرژی نداشته است

عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس گفت: طبق توافق نامه پاریس دولت متعهد گردید استفاده از سوخت های فسیلی خود را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد در صورتی که بیشترین میزان تولید برق کشور از طریق سوخت های فسیلی صورت می گرفت ،همچنین صادرات برق جزء تعهدات دیرینه ایران با کشورهای فی مابین به شمار می رود که متاسفانه به تازگی پیامدهای آن را شاهد هستیم.
کد خبر: ۱۱۵۳۴۵۸
متاسفانه دولت برنامه صحیحی در حوزه انرژی نداشته است

سید مهدی موسوی نژاد نماینده سابق مردم بوشهر دلایل قطعی برق را در 3 عامل خلاصه کرد و به جام جم آنلاین گفت: طبق توافق نامه پاریس دولت متعهد گردید استفاده از سوخت های فسیلی خود را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد در صورتی که بیشترین میزان تولید برق کشور از طریق سوخت های فسیلی صورت می گرفت، همچنین ایران برای تولید برق از نیروگاه های اتمی استفاده نمی کند طبیعتا این موضوع میزان قابل توجهی از تولید برق کشور را کاهش می دهد به همین سبب یکی از دلایل قطعی سراسری برق را همین معاهده پاریس می توان دانست.

وی علت دوم قطعی های اخیر را صادرات برق اعلام کرد و گفت: صادرات برق جزء تعهدات دیرینه ایران با کشورهای فی مابین به شمار می رود که متاسفانه به تازگی پیامدهای آن را شاهد هستیم البته دولت می تواند با پرداخت بخشی از خسارت های احتمالی این موضوع را متوقف سازد تا برق داخل کشور که نیاز اساسی مردم به شمار می رود به کشور های دیگر صادر نگردد.

موسوی نژاد دلیل سوم این مشکل را عدم استفاده از منابع تجدید پذیر دانست و افزود: کشور هیچ گاه به استفاده از تولید برق به روش های نوین اهمیت نداده چرا که در دوره ای بحث انرژی های تجدید پذیر مطرح گردید که بسیاری از کشورها نیاز برق خود را با استفاده از انرژی های خورشیدی و انرژی های نوین تامین کردند و می کنند، اما متاسفانه ایران در این خصوص سرمایه گذاری نکرد.

به گفته نماینده سابق مردم بوشهر، لغو قرار داد و متوقف کردن ساخت نیروگاه های تولید برق به صورت اتمی موضوع دیگری است که منجربه کاهش تولید برق در کشور شد. همچنین عدم استفاده از الگوی مصرف برق وعدم برنامه ریزی مناسب در دولت عوامل دیگری هستند که به تشدید قطعی های سراسری برق دامن می زنند.

موسوی نژاد خاطرنشان کرد: در دولت پیشین مشکلات کم آبی و بی برقی وجود داشت اما با این تفاوت که دولت پیشین توانست این موضوع را به خوبی برنامه ریزی و مدیریت کند، در صورتی که در دولت فعلی هیچ برنامه ای را از سوی مسئولین نظاره‌گر نیستیم. برای مثال بی آبی در استان های جنوبی دلیل بر عدم وجود منابع نیست بلکه عدم استفاده صحیح از منابع، انتقال آب و همچنین عدم مدیریت آن است که منجر به ایجاد این معضل گردیده است.

به گفته وی، نرخ رشد ظرفیت نیروگاهی کشور در دولت فعلی نسبت به دولت پیشین 42 درصد کاهش یافته که می توان دلیل آن را عدم برنامه ریزی و مدیریت مسئولین دانست .

عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: برای حل معضلاتی چون کم آبی و بی برقی راهکار های زیادی مطرح شد که با کمترین تخصیص اعتبار نیز اجرایی می‌شدند اما متاسفانه به دلایل نامعلوم دولت فعلی هیچ یک از این راهکارها را در دستور کار خود قرار نداد لذا امیدواریم این عدم همکاری از روی قصد و غرض نباشد و تنها به دلیل عدم توانایی در مدیریت و سهل انگاری دولتمردان باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها