در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یکی از محققان دانشکده هنر رویال در چین، نوعی از مصالح ساختمانی را طراحی کرده است که در برابر باران، تغییر شکل میدهد. او در یک روز بارانی، میوه درخت کاجی را از پارک برداشت و متوجه شد که میوه کاج با بستن لایههای بیرونی خود به باران واکنش نشان میدهد. او میگوید: هر میوه کاج دو لایه دارد و وقتی مرطوب میشود، طول لایه بیرونی بیش از لایه درونی شده و به این ترتیب میوه بسته میشود.
این محقق در پروژهای جدید از این نوع ماده برای ساخت «محافظ در برابر آب» با تولید کاشیهای چند لایه استفاده کرده است. این کاشیها وقتی هوا آفتابی است، باز میمانند و وقتی بارانی میشود، لایههای آن روی هم قرار میگیرند. او همچنین با استفاده از این ماده یک نوار ردیاب آب نیز ساخته و دو طرف آن را به رنگهای آبی و قرمز درآورده است. او این نوار را درون خاک گلدان تعبیه کرده و هر زمان که کج شود، رنگ آبی آن مشخص میشود که به معنای مرطوب بودن خاک است. اما اگر خاک خشک باشد، نوار سفت و سخت باقی مانده و رنگ قرمز آن مشخص میشود.
طرح این محقق میتواند آینده ساخت خانهها و سایهبانها را متحول کند. وجود سایهبانهایی با این ویژگی، در روزهای بارانی مردم را در فضاهای عمومی از خیس شدن در امان میدارد. این فناوری در مقیاس بزرگتر، مانند برگزاری برنامههای تفریحی در فضاهای باز ساختمانها میتواند به تغییرات آب و هوا واکنش مناسب نشان داده و باعث شود مردم از تفریح خود بیشتر لذت ببرند. این طرح میتواند آینده ساختمانسازی، بویژه در مناطق بارانی را متحول کند.
منبع: quantumrun.com
نادیا زکالوند
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد