به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، در رابطه با اعزام محکومین مواد مخدر به اردوگاه های کار سخت گفت: ماده 42 قانون مبارزه با مواد مخدر اشاره به این دارد که محکومین مواد مخدر به تناسب جرمی که انجام می دهند، به اردوگاه های با شرایط ویژه اعزام می شوند.
وی افزود: در این زمینه همکاری خوبی بین ستاد مبارزه با مواد مخدر، قوه قضاییه و سازمان ها داریم و در سال های گذشته در مجموع اعتباراتی برای راه اندازی 7 اردوگاه بزرگ ماده 42 در نقاط مختلف جغرافیایی کشور تامین شده است؛ البته این اعتبارات به صورت سنواتی بوده است.
افشار ادامه داد: ساخت اردوگاههای کار سخت محکومین مواد مخدر بیش از 80 تا 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارند که فاز اول و دوم برخی از این اردوگاه ها به بهره برداری رسیده است. با تخصیص اعتبارات در سال جاری و سال آینده بقیه این فازها نیز تکمیل می شود.
وی تصریح کرد: این یک سرمایه گذاری بزرگ است که می توانیم مکان کافی برای نگهداری محکومین مواد مخدر در شرایط ویژه داشته باشیم؛ به این صورت که این محکومین بتوانند در آن مکانها کار کنند و از سایر محکومان و زندانیان جدا باشند؛ چرا که محکومین مواد مخدر به علت تبعاتی که دارند، نباید با سایر زندانیان نگهداری شوند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ساخت 7 اردوگاه با بودجه های مصوب و از طریق تامین اعتبار از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور دنبال می شد. سازمان زندان ها در استان های که دارای اردوگاه مصوب نبودند، اقدام به راه اندازی شبه اردوگاه هایی برای نگهداری محکومین مواد مخدر کرد اما ظرفیت این اردوگاه ها کفایت نمی کند؛ چرا که تعداد زندانیان بیش از دو برابر ظرفیت رسمی زندان های کشور است.
وی افزود: بیش از 40 تا 45 درصد محکومین مستقیما به علت جرایم مواد مخدر در اردوگاه ها یا در زندان ها نگهداری می شوند. وقتی محتوای پرونده ها را بررسی می کنیم، این ارقام بالاتر می رود؛ یعنی بسیاری از محکومین به علت سایر جرایم مانند همسر آزاری، کودک آزاری، عدم پرداخت نقه ، تصادفات منجر به ضرب و جرح که علت آن مصرف موادمخدر و یا خماری ناشی از مصرف و سرقت ها به زندان می روند.
افشار ادامه داد: وقتی به علت اصلی بروز جرم پرداخته می شود، سرنخ مهمی از مواد مخدر و مواد محرک بدست میآید. از سوی دیگر تعدیل مجازات اعدام و مجازات جایگزین این افراد به صورت حبس های طویل المدت، بدون مرخصی و با شرایط ویژه در این اردوگاه ها باید بررسی شد.
وی ادامه داد: قانون نگهداری زندانیان محکوم به مواد مخدر باید بازنگری شود. در این راستا این بازنگری قانون با کمک قوه قضاییه، دبیر خانه ستاد مبارزه با مواد مخدر و سایر دستگاه های مقابله با عرضه در دست تهیه و اقدام و پیش نویس آن تهیه شده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: تعداد زنان زندانی بسیار کمتر از مردان است. در زندان های کشور یک بند ویژه با عنوان بند زنان وجود دارد و در تعدادی از استان های بزرگ کشور زندان کاملا جداگانه برای زنان است که محکومین مواد مخدر در آنجا نگهداری میشوند.
افشار خاطرنشان کرد: اردوگاه های کار سخت ویژه زنان نداریم، چرا که قاچاقچیان مواد مخدر به ندرت زن هستند و ممکن است شایع ترین جرم زنان مواد مخدر نباشد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد