به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا،لایوساینس نوشت، یک مرد 34 ساله انگلیسی که به خاطر نگه داشتن عطسه، دچار پارگی گلو شده است، توصیه میکند که برای دوری از عطسه بلند، آن را نگه ندارید.
براساس گزارشی جدید از داستان این مرد، او پس از اینکه تلاش کرد با بستن بینی و دهان، از عطسه کردن جلوگیری کند، در بیمارستان بستری شد و به سختی قادر به صحبت کردن یا غذا خوردن بود.
براساس این گزارش، بستن بینی و دهان باعث شد که او در گردنش، انفجاری را احساس کند و درحالی که درد قابل توجهی داشت و گردنش متورم شده بود، به بخش اورژانس برود.
پزشکان با بررسی وضعیت این مرد و فشار آوردن روی پوست هر دو طرف گردن او، متوجه صدای گوش خراشی شدند و این صدا به قفسه سینهاش هم گسترش یافت.
این نشانه موسوم به «صدای مفاصل» (crepitus) هنگامی اتفاق میافتد که حبابهای هوا به لایه بافتی زیر پوست نفوذ میکند.
درواقع، هنگامی که پزشکان، سیتی اسکن را انجام دادند، متوجه شدند که حبابهای هوا زیر پوست این مرد محبوس شدهاند که بیشتر آنها در ناحیه گردن قرار داشتند.
همچنین این اسکن، حبابهای هوا را در محفظه قفسه سینه میان ریهها نشان داد. این شرایط با عنوان pneumomediastinum»» (وجود غیرعادی هوا و گازها) شناخته میشود.
پزشکان متوجه شدند که عطسه متوقف شده این مرد، در قسمت پایین حنجره یا گلویش و در محل اتصال آن به مری، سوراخی ایجاد کرده است.
او در بیمارستان بستری و به دلیل خطر عفونت ناشی از پارگی گلو، با آنتیبیوتیک درمان شد و غذا را از راه یک لوله دریافت میکرد.
در طول هفت روز بعد، نشانهها به تدریج بهبود یافتند و او توانست غذاهای نرم را مصرف کند. او زود از بیمارستان مرخص شد و دو ماه بعد، هیچ مشکل سلامتی ناشی از این اتفاق نداشت.
براساس این گزارش، پارگی در حنجره، بیشتر هنگامی رخ میدهد که افراد به نوعی به «ترومای غیرنافذ»(blunt trauma)در گردن مبتلا باشند. ترومای غیرنافذ، به آسیب فیزیکی بخشی از بدن اشاره دارد که میتواند در اثر سانحه یا ضربات فیزیکی ایجاد شده باشد.
اما در موارد نادر، هنگام بالا آوردن، فشار آوردن یا سرفه سنگین هم اتفاق میافتد و در این مورد، ناشی از یک عطسه قوی بوده است.
نویسندگان این گزارش نتیجه گرفتند که توقف عطسه از راه مسدود کردن سوراخهای بینی و دهان، کار خطرناکی است و باید از آن دوری کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت