به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، فرهاد سرخوش با بیان اینکه وسعت دریاچه ارومیه در روز جاری به یک هزار و 734کیلومتر رسید، افزود: تراز نگین آبی آذربایجان نسبت به هفته گذشته ثابت مانده و عدد یکهزار و 270 متر و 29 سانتی متر را نشان میدهد.
وی ادامه داد: وسعت دریاچه ارومیه در آذر ماه سال 95 یک هزار و 977 کیلومتر مربع بود این وسعت با 242کیلومتر کاهش به یک هزار و 734 کیلومتر در آذر ماه امسال رسیده است . در حال حاضر، وسعت امروز دریاچه ارومیه در مقایسه با 15 سال گذشته بیش از 2 هزار و 779 کیلومتر کاهش یافته است.
رئیس دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی تصریح کرد: البته تراز این دریاچه در روزهای آینده به علت بارندگی افزایش می یابد، با این حال حوضه آبریز دریاچه ارومیه با 205 میلی متر بارندگی از کم بارش ترین حوضه های آبریز کشور است ولی با اقدامات انجام شده درصدد هستیم بیشترین میزان آب در نگین آبی آذربایجان ذخیره شود به نحوی که بارش باران در حوضه آبریز این دریاچه نسبت به سال گذشته حدود 39 درصد و در مقایسه با متوسط 49 سال گذشته حدود 56 درصد کاهش یافته است.
سرخوش گفت: با ان که حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط 21 رودخانه دائمی و 39 رودخانه دوره ای سیراب می شود ولی پس از اردیبهشت سال جاری، آب به دریاچه ارومیه وارد نشده است زیرا رهاسازی آب سدها از آذرماه هر سال آغاز می شود.
وی با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک حوضه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها و رودخانه ها تامین می شود، تاکید کرد: با توجه به خشکسالی، اگر طرح های احیای دریاچه ارومیه به موقع اجرا نمی شد، اکنون این دریاچه وجود نداشت.
گفتنی است؛ دریاچه ارومیه بزرگترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران است؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
بنا بر نظر کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته و بر روی دمای هوا و وزش بادهای نمکی تاثیر گذاشته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد