آمارهای سازمان ملل از جنایت ضدانسانی عربستان در قتل‌عام کودکان یمنی خبر می‌دهد

هر 4 دقیقه یک کودک

روز به روز ابعاد جنگ ویرانگر یمن بزرگ‌تر می‌شود. جنگی که گویی رژیم عربستان سعودی با کودکان بیگناه یکی از محروم‌ترین کشورهای منطقه در پیش گرفته است. «کودک‌‌کشی» دیگر به یک حرفه عادی برای حاکمان عربستان سعودی تبدیل شده است. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در تازه‌ترین گزارش خود می‌گوید تنها در سال 2016 حدود 23 هزار نوزاد در این کشور کشته شده‌اند. این سازمان ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان را مسئول فاجعه بزرگ و نابسامانی اوضاع انسانی در یمن عنوان کرده است. دو سال پیش سازمان ملل نام عربستان را در فهرست سیاه کشورهای جنایتکار علیه کودکان قرار داد، اما مقامات سعودی با دادن باج‌های کلان و همراه کردن آمریکایی‌ها موفق شدند نام خود را از این فهرست خارج کنند، اما آنها هرگز حرفه خود در کودک‌کشی را ترک نکردند.
کد خبر: ۱۰۹۷۱۴۷

کودکان قربانیان اول و آخر

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در گزارش دیگری به مناسبت تحولات جنگ یمن اعلام کرد: بیش از 400 هزار کودک یمنی به خاطر سوءتغذیه شدید با خطر مرگ مواجه هستند. دیوید بیسلی مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد ائتلاف عربی به سرکردگی سعودی را مسئول فاجعه بزرگ و تشدید درگیری‌ها در یمن و نابسامانی اوضاع انسانی در این کشور معرفی کرد. از روز ششم فروردین 94 عربستان به همراه چند کشور دیگر اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این کشور با هدف بازگرداندن عبدر به منصور هادی رئیس‌جمهور مستعفی یمن به قدرت کرد. این تجاوز نظامی تاکنون هیچ دستاوری جز ویرانی و کشتار نداشته است.

تاکنون شمار زیادی از کودکان یمنی در‌پی حملات هوایی عربستان کشته و شمار زیاد دیگری نیز از خانه و کاشانه‌شان آواره شده‌اند. جنگنده‌های عربستان طی این مدت بارها، مدارس، بیمارستان‌ها و دیگر مراکز غیرنظامی در یمن را نیز بمباران کرده ‌اند. به گزارش یونیسف، تاکنون بیش از دو میلیون کودک یمنی از آموزش محروم مانده‌اند. همچنین بیش از 1600 مرکز آموزشی در حملات هوایی به یمن از بین رفته است. گفته می‌شود بیش از 70 درصد از آموزگاران یمنی طی یک سال گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند.

درگیری‌ها در یمن، نظام بهداشت و درمان این کشور را فلج کرده است. با ادامه شیوع بیماری وبا در این کشور بر درد و رنج کودکان یمنی نیز افزوده شد. مقام‌های یونیسف می‌گویند روزانه حدود 4000 مورد مشکوک به ابتلا به بیماری وبا در یمن شناسایی می‌شوند که حدود یک‌چهارم آنها را کودکان تشکیل می‌دهند. دلیل آن نیز سوءتغذیه، نبود امکانات بهداشتی مورد نیاز و دو سال و نیم درگیری در یمن است. کارشناسان می‌گویند که عملیات کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان در یمن به دلیل محاصره این کشور توسط عربستان بسختی صورت می‌گیرد. سازمان ملل بحران یمن را یکی از وخیم‌ترین بحران‌های جهانی معرفی کرده است. کارشناسان می‌گویند قرار دادن عربستان در فهرست سیاه کشورهایی که به کشتار کودکان مباردت می‌کنند، کافی نیست، چراکه کودکان یمنی با تهدیدات جانی فراوانی روبه‌رو هستند و کودکانی که از بمباران جنگنده‌های عربستانی در امان می‌مانند نیز به دلیل محاصره یمن از طریق بیماری‌هایی که قابل درمان هستند، جانشان را از دست می‌دهند.

هر 4 دقیقه یک کودک

فتحی حرزی، یکی از فعالان یمنی با اشاره به آمارهای سازمان ملل درباره فجایع جنگ یمن به مهر می‌گوید: واقعیت این است که امروز فراگیر شدن قحطی و گرسنگی در میان مردم یمن یک فاجعه بزرگ را به وجود آورده است. نکته قابل تأمل در یمن این است که بیش از 18 میلیون نفر از مردم بی گناه توسط متجاوزان تحت محاصره شدید قرار گرفته‌اند. اگر از من بپرسید چرا این محاصره علیه مردم یمن اعمال شده است در پاسخ فقط از یک کلمه یاد خواهم کرد و آن کلمه، تروریسم است. امروز رژیم سعودی، نماینده تروریسم در منطقه است. در یمن هر چهار دقیقه یک کودک به شهادت می‌رسد.

اما عربستان سعودی به جای اهمیت دادن به گزارش منابع سازمان ملل بشدت به آنها اعتراض کرده و همه آنها را «غیردقیق و گمراه‌کننده» توصیف می‌کند. حتی سفیر عربستان در سازمان ملل در کمال وقاحت یک بار اعلام کرد: «ما نهایت احتیاط را برای ممانعت از آسیب زدن به غیرنظامیان اعمال می‌کنیم.» خبرنگاران می‌پرسند اگر عربستان غیرنظامیان را هدف قرار نمی‌دهد پس کشته شدن هزاران کودک و حتی نوزاد به چه معنایی می‌تواند باشد؟

کودکان در انتظار مرگ

سازمان ملل متحد در گزارشی بصراحت گفت، 50 درصد کودکان قربانی در یمن به دلیل حملات مستقیم ائتلاف به رهبری عربستان کشته شده‌اند. با توجه به وضعیت اسفبار حاکم بر یمن، به سبب کشتار روزانه یمنی‌ها بویژه کودکان هنگام جنگ‌افروزی متجاوزان سعودی و از همه مهم‌تر جان باختن آنان در نتیجه شیوع هدفمند بیماری «وبا»، افکار عمومی جهان از آنتونیو گوترش، دبیرکل کنونی سازمان ملل انتظار دارد از این حالت بی‌تفاوتی و انفعالی خارج شده و هرچه زودتر مقامات سعودی را مورد بازخواست قرار دهد. کارشناسان معتقدند سازمان ملل باید با لحنی تند و قاطع با مقامات سعودی وارد گفت‌وگو شده و از حامیان غربی این رژیم کودک کش نیز بخواهد تا از ارسال سلاح و تجهیزات مدرن نظامی به این کشور ممانعت کند. متاسفانه برخورد دوگانه سازمان ملل و انتقادهای نرم و بی‌اثر این نهاد مسئول بین‌المللی در کنار حمایت‌های گسترده کشورهای غربی که همه به دلیل باج‌های عربستان است، موجب شده تا این رژیم بعد از دو سال و نیم با گستاخی تمام به جنگ تجاوزگرانه خود ادامه دهد. جنگی که به گفته بیسمارک سوآنگین، کارشناس ویژه سازمان ملل در امور یمن «جنگی علیه کودکان» است. او می‌گوید: جنگ در یمن، جنگ علیه کودکان است. آنهایی که اکنون بر اثر سوءتغذیه در انتظار مرگ هستند و بدتر آن که این مشکل با شیوع بیماری «وبا» تشدید
شده است.

هدف عربستان از محاصره یمن، اعمال فشار بر مردم برای شورش است

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) در تازه‌ترین گزارش خود از وضعیت کودکان یمن اعلام کرد که سال 2016 حدود 23 هزار نوزاد در این کشور کشته شده‌اند. این نهاد وابسته به سازمان ملل، ائتلاف متجاوز به سرکردگی عربستان را مسئول فاجعه بزرگ اوضاع انسانی در یمن عنوان کرده است. در همین رابطه با اصغر قریشی، سفیر پیشین ایران در یمن گفت‌وگو کرده ایم که ماحصل آن در پی می‌آید:

گزارش منتشر شده توسط یونیسف که انعکاسی از جنگ تجاوز‌کارانه عربستان علیه یمن است، به چه نحو قابل تحلیل است؟

اقدامات جنایتکارانه عربستان در یمن که دو سال و هشت ماه از آن می‌گذارد به قدری گسترده شده است که به هیچ عنوان قابل کتمان و چشمپوشی نیست. سازمان ملل به‌عنوان فراگیرترین نهاد بین‌المللی به طور مکرر نسبت به شرایط نامناسب یمن هشدار داده است به طوری که «بان‌کی مون» دبیرکل سابق این سازمان ابتدا عربستان را در فهرست کشورهای ناقض حقوق کودک قرار داد که با تهدید سعودی‌ها مبنی بر قطع کمک‌های مالی به نهادهای وابسته به سازمان ملل، دبیرکل از روی اجبار ناچار شد عربستان را از فهرست سیاه کشورهای کودک‌کش خارج کند و بیان کرد این سخت‌ترین تصمیمی بوده که اتخاذ کرده است. گزارش اخیر «صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل» که تصریح می‌کند در سال 2016، 4272 مادر و 23 هزار نوزاد به دلایلی که قابل پیشگیری بود، قربانی شده‌اند، بر اساس گزارش‌های قبلی این سازمان است. البته عربستان با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین سلاح‌های آمریکا و برخی کشورهای غربی در این سال‌ها به طور مرتب مناطق غیرنظامی یمن را هدف آماج حملات خود قرار داده است. همچنین سعودی‌ها با برخورداری از پشتیبانی‌های سیاسی واشنگتن و برخی کشورهای غربی تمام مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از جمله بندر مهم و راهبردی الحدیده را بسته است و تمام این وقایع نوعی مصونیت عربستان را از تبعات ارتکاب این اقدامات که به نوعی «جنایت علیه بشریت» محسوب می‌شود، نشان می‌دهد.

هدف عربستان از مانع‌تراشی برای ورود کالاها و خدمات ضروری برای مردم غیرنظامی یمن چیست؟

یکی از هدف‌های مهم عربستان برای محاصره و جلوگیری از ورود کمک‌های انسان‌دوستانه سازمان‌های بین‌المللی به یمن، اعمال فشار و در تنگنا قرار دادن مردم عادی و غیرنظامی است به گونه‌ای که علیه نیروهای مقاومت و انصارالله قیام کنند. طبق گزارش‌های منتشر شده یک میلیون نفر در یمن مبتلا به وبا شده‌اند و بیماری دیفتری هم به آن افزوده شده است. حدود 20 میلیون نفر دچار گرسنگی و سوءتغذیه هستند. تنها راه خارج شدن از این وضعیت، اعمال فشار سیاسی و افکار عمومی بر مقامات سعودی است که گذرگاه‌های ارسال کمک‌ها را بازگشایی کرده و بپذیرند راه حل موضوع را در تجاوز نظامی به یمن جست‌وجو نکنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
تهدید مذاکرات از درون آمریکا

جام‌جم» در گفت وگو با دکترسید محمد مرندی،مهم‌ترین چالش‌های پیش‌رو در دستیابی تهران و واشنگتن به توافق را بررسی کرد

تهدید مذاکرات از درون آمریکا

نیازمندی ها