یکی از مسائلی که والدین به این شکل میتوانند در رفع آن سهم ویژهای داشته باشند، ارتقای فرهنگ ترافیک و کاستن از آمار سوانح ترافیکی و تلفات مربوط به آن است.
خانواده به عنوان اولین نهاد آموزشی از بدو کودکی تا جوانی بسترساز رشد اجتماعی، بلوغ فرهنگی و عامل مهم جامعهپذیری افراد هستند. همچنین رفتار ترافیکی بزرگترها بویژه والدین همواره مورد توجه کودکان است. رفتار قانونمند والدین تاثیر مطلوب و مثبتی بر نگرش فرزندان و ترغیب آنان به قانونمندی و اطاعتپذیری در سنین بزرگسالی دارد. در واقع رفتار قانونمند کودکان و نوجوانان محصول مشاهدات و تجربیات آنان در سنین خردسالی است که در سن بالاتر به ظهور و بروز میرسد.
بنابر این با توجه به این مساله که فرزندان قانونمدار محصول رفتار و آموزشهای والدین قانونمدار خود هستند، خانوادهها باید به نقش خود در پیشگیری از حوادث توجه کنند.
والدین باید شرایطی را ایجاد کنند تا فرزندشان تا پیش از رسیدن به سن قانونی و به دست آوردن مهارتهای لازم، هدایت موتورسیکلت و خودرو را به عهده نگیرند. این درحالی است که ویژگیهای موتورسیکلت سبب شده برخی والدین از این مهم غفلت کنند، بنابراین باید تاکید کرد هرچند موتورسیکلت وسیلهای ارزانقیمت و کمهزینه است و سفرهای شهری را تسهیل میکند، اما باید توجه داشت از امنیت و ایمنی پایینی برخوردار است، براساس آمار این وسیله در بیش از 70 درصد حوادث و سوانح ترافیکی در شهرها نقش دارد.
والدین برای پیشگیری از این آسیبها باید شرایطی را در خانواده ایجاد کنند تا کودکانشان با توجه به رفتار آنها با فرهنگ ترافیک، قوانین و اصول رعایت ایمنی در استفاده از وسایل نقلیه آشنا شوند و با احترام به قوانین و در نظر گرفتن نکات ایمنی در ایجاد جامعهای سالم و با نشاط سهیم باشند.
سردار تقی مهری - رئیس پلیس راهور ناجا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد