1ـ نزدیک شدن به اواخر سال میلادی و فرارسیدن موعد تسویه حسابهای ارزی مابین تجار و واردکنندگان کالا با طرفهای خارجی که همواره در این مقطع با افرایش تقاضا روبهرو هستیم که قطعا با تدابیر و تجربه بانک مرکزی این ایام با آرامش سپری خواهد شد.
2ـ ایام پیش از اربعین و سفرهای میلیونی به عتبات.
3ـ کاهش نرخهای سود بانکی در ماههای گذشته و شکلگیری انتظاراتی در مردم مبنی بر انتقال سرمایههای خود از سپردههای مدتدار به سمت سپردههای جاری به قصد خرید ارز باهدف سودآوری که طی ماههای گذشته شاهد شکلگیری این پدیده در سطح جامعه بودیم.
4ـ اخبار محیطی و مواضع خصمانه آمریکا علیه ایران و تحریمهای جدید.
5ـ کمبود عرضه برخی ارزهای مهم نظیر یورو و دلار کانادا که افزایش نرخ این قبیل ارزها را به دنبال داشته است.
با توجه به این عوامل، باید در نظر داشت همواره بانک مرکزی با تزریق ارز مداخلهای سعی در تنظیم و ثبات بازار داشته و صرافان هم آمادگی دارند در بهبود روش توزیع ارز و با هدف قرار دادن این مهم که ارز مداخلهای به مصرفکننده واقعی توزیع شود، راهکارهای خود را ارائه کنند.
همچنین آمادگی داریم با مشارکت در تنظیم شیوهنامه خرید و فروش ارز در بین صرافان مجاز بتوان در جهت مدیریت، آرامش، ثبات و شفافسازی گامی بزرگ برداشت و بهاین وسیله بانک مرکزی را در تبیین و تحلیل نقاط مسکوت قانون و مقررات ارزی کشور یاری دهیم.
اشاره به این نکته بسیار اهمیت دارد که جامعه یک آستانه برای شروع تقاضای احتیاطی ارز دارد که به نظر میرسد این آستانه در شرایط کنونی نرخ 4000 تومان برای دلار بود لذا با تثبیت نرخ 4000 تومان برای نرخ دلار، برخی افراد و خانوارها دست به تقاضای احتیاطی زده و بخشی از افزایش نرخ ارز را رقم زدند.
لیکن آنچه مهم است و بهاین وسیله به مردم عزیز کشور اعلام میشود، این است که قطعاً چنین افزایشی مقطعی بوده و توصیه میشود مردم از خرید بیش از نیاز واقعی خود اجتناب کنند تا با کاهش نرخ ارز متضرر نشوند.
سعید مجتهدی - رئیس کانون صرافان ایران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد