به گزارش جام جم آنلاین، چندی پیش در گزارشی از قلع و قمع ناجوانمردانه چنارهای کهنسال خیابان حضرت ولی عصر (عج) برای شما مخاطبان عزیز اطلاع رسانی کردیم. ماجرا از آن قرار بود که عدهای از غفلت نیروهای مسئول سوء استفاده کرده و شبانه به جان درختان چنار طولانیترین خیابان مشجر غرب آسیا در محدوده بالاتر از چهارراه پارکوی بین کوچه کامران و کوچه سپهبد قرنی افتاده بودند.
درختانی که قریب به 8 دهه عمر داشته و ستون تصفیه هوای آلوده شهر تهران محسوب میشوند در نیمههای یک شب پاییزی به دست عواملی که هویت آنها از سوی مراجع قضائی کاملاً تایید نشده با پشتیبانی کامل تجهیزاتی از جمله بالابر، داس و اره برقی به خزانی زودرس گرفتار شدند.
"تفاوت تراکم شاخ و برگ درختان در دو سوی خیابان به صورت ملموسی قابل مشاهده است."
به گواه کارشناس شهرداری تهران و مردم منطقه، بهبود دید تابلوی یک نمایندگی فروش خودروهای وارداتی برای افراد و خودروهای عبوری دلیل انجام این اقدام ناشایست بوده و تنها این نمایشگاه است که در مساله قلع و قمع درختان ذینفع است.
برای ما در جام جم آنلاین همواره موضوع حفاظت از محیط زیست از اهمیت خاصی برخوردار بوده و به همین جهت با تهیه گزارشی با عنوان "قتل سبز در خیابان ولیعصر / پشت پرده جنایت در نیمه شب پایتخت" تلاش کردیم موضوع قلع و قمع درختان را به دور از جنجال و با درج نظر مردم محلی، مسئولان شهرداری و حتی نمایشگاه خودروی مذکور اطلاعرسانی کنیم.
روز گذشته و در پی تماس تلفنی برخی از اهالی محله متوجه شدیم که نیروهای شهرداری تهران به محل این نمایشگاه خودرو مراجعه و تابلوی جنوبی این ساختمان را که سرنوشتی شوم برای چنارهای کهنسال خیابان ولیعصر (عج) رقم زده بودند، پایین کشیدند. همچنین براساس گفتههای یکی از ساکنین محل که پیش از این نیز با او گفتگو کرده بودیم، در کنار رسیدگی قضائی، بازرسی شهرداری تهران نیز پیگیر این پرونده شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه تلاش کردیم تا با کارشناس شهرداری که در گزارش قبلی به جام جم آنلاین اطلاعات مفیدی داده بود، گفتگو کنیم. او بر خلاف گذشته میلی به صحبت نداشت و ظاهر امر نشان میداد که به او گفته شده با رسانهها سخن نگوید، ما را به روابط عمومی شهرداری منطقه یک تهران ارجاع داد.
بر این اساس با مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه یک تهران نیز تماس گرفتیم که البته منجر به دریافت پاسخ روشنی نگردید و او با اشاره به اینکه امور مربوط به تابلو در حیطه اختیارات سازمان زیباسازی شهرداری است، گفت: جمع آوری تابلوی این واحد به موضوع مجوز زیباسازی ربط دارد و بصورت اتفاقی با مساله درختان چنار مصادف شده است!
او در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه چرا با وجود قرار گرفتن دو تابلو در ضلع شمالی و جنوبی این نمایشگاه خودرو، شهرداری تنها اقدام به برداشتن تابلوی ضلع جنوبی (تابلوی نبش کوچه سپهبد قرنی که سرنوشت درختان را رقم زده) کرده و آیا تنها این تابلوست که مشمول اخذ مجوز میشود، پاسخی نداده و اعلام نظر را به زمانی نامعلوم موکول کرد!
پس از تحریر:
عزل شهردار ناحیه ۲ منطقه ۱ شهرداری تهران بابت قطع درختان خیابان ولیعصر
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران از عزل شهردار ناحیه ۲ منطقه ۱ به دلیل اهمال و کوتاهی در عمل به وظایف خود در ماجرای قطع درختان خیابان ولیعصر (عج) خبر داد و گفت: علاوه بر شهردار ناحیه، معاون خدمات شهری و شهردار شب ناحیه ۲ از خدمت تعلیق و به هیات تخلفات اداری معرفی شدند.
به گزارش جام جم آنلاین از شهرنوشت، علی محمد مختاری با اشاره به قطع درختان خیابان ولیعصر (ع) توسط شرکت نگین خودرو اظهار کرد: با توجه به نگاه سخت گیرانه شهردار تهران نسبت به هر گونه تخلف کارمندان، بلافاصله پس از اطلاع مسئولان شهرداری منطقه ۱ نسبت به قطع درختان ولیعصر(عج) دستورات لازم برای عزل شهردار، معاون خدمات شهری و شهردار شب ناحیه ۲ از سوی شهردار منطقه به دلیل اهمال در انجام وظایف صادر شد.
وی با بیان اینکه سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران نیز شکوائیه ای در این خصوص تنظیم و تقدیم معاون دادستان تهران کرد، ادامه داد: ضمن اینکه، مسئولان دادستانی تهران و در راس آن ها آقای تورک روز بعد از قطع درختان به محل مراجعه کرده و با بررسی همه زوایا و کنترل دوربین های مدار بسته اطراف محل تخلف را شناسایی کردند.
مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهرداری تهران از احضار متخلفان به دادستانی تهران خبر داد و گفت: روز گذشته دادستانی تهران، شهردار ناحیه و معاون خدمات شهری برکنار شده ناحیه را در کنار مسئول فضای سبز منطقه یک احضار کرد.
مختاری با تاکید بر برخورد دادستانی با مالک متخلف شرکت نگین خوردو تصریح کرد: علاوه بر این، موضوع تخلف در کمیسیون ماده ۷ طرح شد و اعضا به اتفاق، رای بر جریمه مالک به اندازه سه برابر عوارض صادر کردند که این به معنای جریمه بالغ بر ۴ میلیاردی مالک است. همچنین، اعضا با اعمال ماده ۴ اصلاح قانون، ماده ۶۸۶ قانون مجازات اسلامی و غرس دو برابر محیط بن درختان در اطراف خیابان ولیعصر (عج) موافقت کردند.
وی در پایان گفت: براساس تبصره یک ماده ۶ لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز، در صورتی که فرد یا افرادی فضای سبزی را تخریب کنند یا عمداً از بین ببرند، محل مذکور با حکم قوه محترم قضائیه به نفع محرومان به فضای سبز برای استفاده عموم تبدیل می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت