به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روابط عمومی صداوسیما، وقوع زلزله در غرب کشور با غافلگیری بسیاری از نهادها و سازمانهای دولتی و غیردولتی همراه بود؛ اتفاقی که ساعت بروز آن (21 و 50 دقیقه) در این غافلگیری تاثیری بسزا داشت. رسانه ملی در پی این حادثه، نخستین رسانهای بود که اطلاعرسانی وسیع از آن را آغاز و دقایقی پس از وقوع زلزله، مخاطبانش را از جزئیات آن آگاه کرد.
این اطلاعرسانی از حدود ده دقیقه پس از وقوع، در اخبار سراسری 22 شبکه سه سیما آغاز شد و بلافاصله در خبر 22و30دقیقه شبکه دو با گفتوگو با یکی از متولیان امداد و نجات برای پیگیری از وضع حادثهدیدگان، وضع منطقه و چگونگی آغاز عملیات امداد و نجات ادامه پیدا کرد. از سویی شبکه خبر از لحظات اولیه وقوع زلزله، شیب اطلاعرسانی خود را افزایش داد و بلافاصله در بخشهای مختلف خبر و برنامههای زنده خود، به گفتوگو با مسئولان بومی مانند استاندار، فرمانداران شهرهای زلزلهدیده، مسئولان اورژانس و هلالاحمر و دیگر مسئولان درگیر در عملیات امداد و نجات پرداخت. این روند از ساعت 24 یکشنبه 21 آبان، به طور وسیعتری پیگیری شد.
در مجموع گزارشهای آماری تاکنون حاکی است شبکههای تلویزیونی روزانه 20 ساعت برنامه زنده شامل ارتباط با مناطق زلزلهزده، گزارشهای میدانی و گفتوگوی زنده استودیویی و تلفنی با کارشناسان و مسئولان امر داشتهاند که مدت زمانی حدود 150 تا 200 ساعت برنامه را شامل میشود.
شبکه خبر همچنین تا حدود پنج روز پس از حادثه، بیش از صد ساعت خبر و گزارش درباره زلزله پخش کرد. طی همین زمان ادارات کل پخش اخبار سیما و صدا نیز به ترتیب به مدت 5/16 ساعت در بخشهای خبری سیما و 40 ساعت در بخشهای خبری رادیو به موضوع زلزله پرداختند .
رسانه رادیو که گستره پخش و دریافت آن در این موقعیتها بسیار وسیعتر از تلویزیون خواهد بود، یکی از ابزارهای موثر رسانه ملی برای اطلاعرسانی از مناطق زلزلهزده بود. این رسانه شنیداری، نخستین ارتباط زنده خود را در ساعت 22و10 دقیقه با رئیس ستاد بحران کشور در رادیو سلامت گرفت و پس از آن رادیو ایران با همین مسئول، جزئیات عملیات امداد و نجات را پیگیری کرد. با گذشت یک هفته از حادثه زلزله کرمانشاه شبکههای سراسری رادیویی ایران و جوان تاکنون بیش از 50 ساعت در قالبهای مختلف به زلزله کرمانشاه اختصاص دادهاند.
به همین ترتیب دیگر شبکههای رادیویی نیز با اختصاص بخشی از زمان پخش خود به موضوع زلزله، گزارش از وضع امدادرسانی، اطلاعرسانی از نیازهای مردم، نحوه کمک به مناطق زلزلهزده و گفتوگو با مسئولان امداد و نجات را پیگیری کردند.
از سوی دیگر، مراکز استانی نیز با اعزام بلافاصله گروههای خبری به منطقه، ارسال گزارشها و اخبار مربوط به وضع آسیبدیدگان، نیازهای امداد و نجات و تشریح خرابیها را برای شبکههای سراسری و استانی آغاز کردند که این عملیات خبری همچنان ادامه دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان