به گزارش جامجم آنلاین به نقل از کجارو، بزرگترین غار یخی آهکی جهان در کشور اتریش، شهر ورفن واقعشده است. این غار که «آیس ریزن ولت»(Eisriesenwelt) نام دارد در ۴۰ کیلومتری جنوب سالزبورگ واقعشده است.
این غار یخی توسط رودخانه «سالزچ»(Salzach) که از گذرگاه کوهستانی میگذرد ایجادشده است. عمر غار یخی آیس ریزن ولت، ۱۰۰ میلیون سال است. این غار یخی از روز اول به شکل کنونیاش نبوده است، طی هزاران سال شکاف سنگهای آهک براثر نفوذ آب بیشتر شده و شکل داخل غار تغییر کرده است.
در فصل زمستان که هوای داخل غار از بیرون آن گرمتر است، هوای سرد به سمت غار میرود و دمای هوای قسمتهای پایینی غار کاهش پیدا میکند تا به نقطه انجماد برسد. در فصل بهار، زمانی که برف کوهها آب میشود، این برف از طریق شکاف میان سنگها به داخل غار راه پیدا میکند. زمانی که آبها به پایینترین و سردترین بخش غار میرسند، بهآرامی یخ میزند و منظره فوقالعادهای میسازد.
طول غار آیس ریزن ولت،۴۲ کیلومتر است ولی اگر روزی قصد داشتید تا از آن بازدید کنید، تنها میتوانید یک کیلومتر اول ورودی غار را ببینید. بعد از یک کیلومتر اول، بقیه پوشش غار از سنگآهک است. ورودی غار آیس ریزن ولت سالی یکبار باز میشود، در بقیه ایام سال و در فصل زمستان بادهای سرد به داخل غار میوزند و برفهای داخل غار را منجمد میکنند. در فصل تابستان بادهای سرد از داخل غار به سمت ورودی میوزند و مانع ذوب شدن یخها میشوند.
آیس ریزن ولت در سال ۱۸۷۹ توسط یک دانشمند علوم طبیعی در سالزبورگ، بانام «آنتون پوسلت»(Anton Posselt)، کشف شد. قبل از اینکه پوسلت آیس ریزن ولت را کشف کند، تنها افراد محلی از وجود این غار مطلع بودند و آنها هم بر اساس باورهای قدیمی این غار را دروازه جهنم میدانستند و به آن نزدیک نمیشدند.
یک سال بعد، آنتون پوسلت کشف خود را در مجله کوهنوردی منتشر کرد ولی استقبالی از این منطقه نشد و آیس ریزن ولت دوباره به فراموشی سپرده شد.
«الکساندر فون مورک»(Alexander von Mork)، یکی از معدود پژوهشگرانی بود که پس از گذشت چند سال، دستاوردهای پوسلت را دوباره بررسی کرد. او در سال ۱۹۱۲ گروهی از کاوشگران و علاقهمندان را برای بررسی غار آیس ریزن ولت عازم اتریش کرد و توانست در مدتزمان کمی به اکتشافات خوبی برسد.
در سال ۱۹۲۰، اتاقکی برای کاوشگران در کوهستان ساخته و اولین مسیرها به داخل غار آیس ریزن ولت تعبیه شد. مدتی نگذشت که گردشگران زیادی از سراسر دنیا به دیدن آیس ریزن ولت آمدند و اتاقکهای دیگری در اطراف غار ساخته شد.
امروزه آیس ریزن ولت در سال ۲۰۰ هزار بازدیدکننده دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد