به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، راجح صابر الموسوی با معجزه خواندن حضور میلیونی زائران در کربلا تصریح کرد: اینکه حدود 20 میلیون زائر در یک شهر تجمع کنند و مراسم در کمال امنیت برگزار شود، چیزی شبیه به معجزه است و اقتدار و اعتقاد والای مسلمانان را به رخ جهانیان می کشد.
سفیر عراق با اشاره به اینکه مراسم پیاده روی اربعین یک سنت دیرینه در عراق بوده است، افزود: طی چند سال شمار زائران بطور چشمگیری افزایش یافته و به ده ها میلیون نفر رسیده است.
راجح صابر اضافه کرد: تلاش می کنیم که برای سال های آینده و به ویژه پس از نابودی کامل داعش و رفع تهدیدهای تروریستی، موضوع اخذ روادید زائران اربعین حل شود و زائران راحت تر به کربلا مشرف شوند. این خواست خداوند بود که ایران در کنار عراق بایستد و برای منطقه و جهان امنیت بیاورند.
سفیر عراق در ایران افزود: تلاش های دو کشور در مبارزه با تروریست ها به استقرار امنیت در سراسر منطقه و جهان منجر خواهد شد.
الموسوی همکاری ایران و عراق در مراسم پیاده روی اربعین را نشانه اتحاد قوی دو کشور توصیف کرد و گفت: ما با ادامه این همکاری ها اجازه هیچگونه تهدیدی علیه زائران را نمی دهیم و انشاالله که همه زائران در کمال صحت و سلامت به خانه هایشان باز می گردند.
رئیس کمیته اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین نیز با بیان بخشی از برنامه های اجرا شده در مسیر رفت زائران، درخصوص طرح های مربوط به بازگشت زائران نیز گفت: در حال حاضر تمرکز ما بر برگشت زائران است و پیش بینی شده که فردا و پس فردا با بزرگترین موج بازگشت مواجه شویم.
حسین پلارک افزود: موکب های ما در آنسوی مرز به خدمت رسانی خود ادامه می دهند و در این سوی مرز نیز موکب های ما برای پذیرش صد هزار نفری آماده شده اند.
وی گفت: در حال حاضر فقط در مرز مهران نیم میلیون بطری آب ذخیره شده است تا زائران از نظر آب آشامیدنی نیز دچار مشکل نشوند.
رئیس کمیته اسکان و تغذیه زائران اربعین با استقبال از همکاری و همراهی زائران در ثبت نام و دریافت روادید، اظهار داشت: در دست بودن آمار دقیق به برنامه ریزان کمک کرد که با دقت بیشتری اقدامات مورد نیاز را انجام دهند و این آمار و ارقامی که درباره موکب ها، مراکز درمانی و ... ارائه می شود بر اساس همان موضوع در دست بودن آمار زائران است.
وی ادامه داد: حتی فضای خواب نیز برای زائران در نظر گرفته شده و نیازی نیست که هموطنانمان به محض بازگشت از عراق، سوار بر خودروشان شده و با حالت خستگی رانندگی کنند، بلکه آنها می توانند پس از عبور از مرز، استراحت کرده و در زمان و شرایط مناسبتری راهی شهرشان شوند.
سردار مهری، رئیس پلیس راهور اعلام کرد تردد خودروها در مسیر ایلام به مهران که از امروز یکطرفه شده، تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.
سلیمانی، استاندار ایلام نیز از آماده کردن مکان هایی برای استقرار زائران در مناطق مختلف در مسیر بازگشت خبر داد و گفت: چندین مدرسه و ساختمان های دیگر دولتی برای این امر در نظر گرفته شده است و خدمات بهداشتی و درمانی نیز انجام می شود.
سلیمانی افزود: افزایش حجم زائران در مسیر برگشت، پیش بینی شده و علاوه بر اتوبوس ها، بیش از 100 دستگاه خودرو سواری نیز آماده انتقال زائران از مهران به شهرهای دیگر هستند.
شریعتی، استاندار خوزستان نیز با اعلام آمادگی استان برای بازگشت زائران از مرزهای شلمچه و چذابه، اظهار داشت: از دیروز موکب ها و مراکز خدمت رسانی که در مسیر رفت به زائران خدمت می کردند، اقدام به جابجایی کرده و به این سوی جاده منتقل می شوند تا خدماتشان را در مسیر برگشت زائران نیز ارائه دهند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد