به گزارش جام جم آنلاین از تسنیم، میرمسعود حسینیان درباره ابعاد مختلف اربعین حسینی اظهار کرد: اربعین حسینی ابعاد اجتماعی، فرهنگی، بینالمللی، تمدن سازی، سیاسی، گسترش فضایل اخلاقی و انسانی و ... را دارد و میتواند منجر به حل مشکلات اجتماعی و سیاسی بین مسلمانان شود و به گسترش ابعاد عرفانی و الهی کمک کند.
وی افزود: اربعین حسینی نقش بسزایی در مبارزه با فساد، جهل و تقویت خط مقاومت دارد؛ اربعین یک حرکت مردمی است و برگزاری تمام آن هم به عهده خود مردم است.
سرکنسول ایران در کربلای معلی تصریح کرد: کارهایی همانند اسکان، تغذیه و حمل و نقل از سوی مردم انجام میگیرد و دولت ها نیز در امور کلی و امنیت موضوع فعالیت بسزایی دارند.
حسینیان تصریح کرد: به عنوان نمونه شما ببینید در ابعاد اقتصادی اربعین ثمراتی را دارد که نمونه آن پول ویزا یا تبادلات دیگر اقتصادی و حمل و نقل و ... است.
وی ادامه داد: در ابعاد دیپلماسی عمومی هم حدود 20 میلیون نفر از 50 کشور با زبانها و نژادهای مختلف شرکت میکنند و فضای مناسبی برای دیپلماسی عمومی است و در حل مشکلات جهان تشییع کمک میکنند.
سرکنسول ایران در کربلای معلی با بیان اینکه اربعین حسینی میتواند مانوری برای ظهور محسوب شود، گفت: اربعین میتواند اعلام آمادگی برای ظهور باشد؛20 میلیون شیعه یک جا به صورت منظم جمع میشوند و نظم داده میشوند و مانوری برای ظهور حضرت ولیعصر(عج) محسوب میشود.
حسینیان تصریح کرد: در بعد سیاسی و امنیتی نیز همین که 20 میلیون جمعیت صلح جو در جایی جمع میشوند نوعی مانور قدرت شیعه محسوب میشود.
وی درباره موضوع روادید و اینکه گفته میشود که چرا لغو آن صورت نمیگیرد، گفت: دوستان باید دقت کنند دادن ویزا بار حاکمیتی دارد یعنی هر کشوری میتواند ویزا بدهد یا ندهد و ما هم اینطور دقت میکنیم.
سرکنسول ایران در کربلای معلی اظهار کرد: موضوع دیگر که مقایسه با ترکیه و گرجستان شود قیاس مع الفارق است و این مسئله دو جانبه است و یک طرفه این کار را نمیکنند.
حسینیان خاطرنشان کرد: بارها ازسوی مسئولان ما اعلام شده که ما آمادگی کامل در رابطه با لغو روادید را داریم اما این دوستان عراقی هستند که در شرایط فعلی آمادگی ندارند.
وی ادامه داد: دولت عراق هم چند دلیل برای این مهم ارائه میدهد؛ یکی اینکه تاکید دارد که امکانات زیر ساختی برای بعد از کار وجود ندارد، مثلا اگر با روادید دو میلیون نفر میآیند بدون روادید این جمعیت دو برابر میشود و امکانات لازم نظیر جاده و زیرساختها وجود ندارد.
سرکنسول ایران در کربلای معلی تصریح کرد: ضمنا موضوعاتی نظیر بحث امنیت و حتی مسائل مالی هم در این زمینه دخیل است؛ اما در هر صورت از سوی ایرانی مانعی در این رابطه وجود ندارد و هر زمان طرف عراقی اعلام آمادگی کند ما نیز آماده لغو روادید هستیم.
حسینیان با بیان اینکه داشتن مدارک قانونی اعم از ویزا و گذرنامه برای تردد زائران در هر زمانی بهویژه اربعین ضروری است، گفت: کشور عراق نیز قوانینی دارد که بنابر آن ورود افراد فاقد مجوز حدود سه سال زندانی در پی دارد.
وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر تاکید بر حاکمیت و سیادت کشور میزبان است؛ طبق تاکیدات مسئولان ما باید حاکمیت کشور میزبان حفظ شود یعنی توجه به نظم و انضباط باید مورد لحاظ قرار گیرد.
سرکنسول ایران در کربلای معلی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته از سوی ستاد مرکزی اربعین حسینی در ماههای گذشته گفت: ستاد اربعین حسینی در ایران زیر نظر وزارت کشور است و در بغداد نیز زیر نظر سفیر ایران در عراق فعالیت دارد؛ درعراق شش قرارگاه تشکیل شده بود و تقریبا از ماههای قبل تمامی برنامهریزی ها و جلسات برای هر چه بهتر برگزار شدن این موضوع مورد توجه قرار گرفت.
حسینیان در ادامه به نکات فرهنگی و اجتماعی برای زائران اشاره کرد و افزود: نخست بحث معرفت افزایی و شناخت امام است و اگر با معرفت حضور یابند به مراتب این زیارت در ذهن ماندگار تر است.
وی افزود: در حوزه مسائل فرهنگی هم باید به تعامل و نوع برخورد با مردم عراق یا سایر زائران دقت کنیم و موکبها یا خود زائران ایرانی باید در این رابطه اهتمام داشته باشند.
سرکنسول ایران در کربلای معلی با بیان اینکه زائران باید در حوزه مسائل بهداشتی و امنیتی خودشان هم دقت داشته باشند، گفت: عدم دریافت غذا از موکب های سیار، داشتن امکانات اولیه همانند قاشق و چنگال، دریافت محصولات غذایی بستهبندی، پرهیز از پرخوری، عدم دریافت هدیه و امانت، توجه به داشتن مدارک قانونی، داشتن پول به حد کفایت، نوشتن مشخصات و شماره موبایل بر روی وسایل شخصی و ... ضروری است.
حسینیان توصیه کرد: نوشتن شماره تلفن بر روی تلفن همراه، کوله پشتی و وسایل میتواند در پیدا شدن وسایل مفقود شده کمک کند و بهتر است این مهم را زائران دقت کنند.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته نزدیک به 200 تلفن همراه، 700 گذرنامه و 170 کوله بدون صاحب را یافتیم اما هیچ برچسب و تلفنی برای راهنمایی نبود که باید به این مهم دقت کنند.
سرکنسول ایران در کربلای معلی تصریح کرد:برای جلوگیری از مفقود شدن افراد میانسال و کسانی که احتمال گم شدن آنها داده میشود، بهتر است گردن آویزی به آنها داده شود که مشخصات همراهان در آن ذکر گردد.
حسینیان تصریح کرد: زائران زمان خود را به خوبی مدیریت و در مسیر نیز با برنامهریزی حرکت داشته باشند؛ البته زمان خروج و ورود یا بازگشت به کشور را به خوبی مدیریت کنند.
وی همچنین به حمل مواد مخدر در کشور عراق اشاره کرد و گفت: حمل هرگونه مواد مخدر در عراق بنابر قانون به شدت محکوم میشود و باید به این موضوع نیز دقت شود؛ ضمنا زائران امکانات اولیه همانند کیسه خواب، کوله پشتی و کفش مناسب همراه داشته باشند.
سرکنسول ایران در کربلای معلی به زائران توصیه کرد: از داشتن کارت ها و مدارک اضافی خودداری کنند و تنها همان مدارک قانونی اعم از گذرنامه و ویزا را مراقبت کنند.
حسینیان تصریح کرد: زائران در مسیر رفت و بازگشت به میهن در مرزها نیز صبوری به خرج دهند چراکه تعداد زائران بالا است و احترام به موسپیدان و بزرگترها ضروری خواهد بود.
وی تاکید کرد: زائران کشورمان از عکسبرداری از مراکز حساس و نظامی خودداری کنند؛ مسائل ایمنی و بهداشت انفرادی همانند دریافت نکردن خوراک از افراد ناشناس و مواکب سیار را مدنظر داشته باشند.
سرکنسول ایران در کربلای معلی میزبان واقعی را مردم عراق دانست و تاکید کرد: باید بدانیم در این سفر زیارتی ما میهمان عراقی ها هستیم و لذا برخورد مناسبی در رفتارها داشته باشیم ضمن اینکه آنها هم در این مسیر با اخلاص خدمت میکنند.
حسینیان تاکید کرد: در این فرصت باقیمانده به بصیرت افزایی، افزایش اعتقادات و ایمان توجه کنیم.
وی درباره مدت حضور با ویزای اربعین در عراق گفت: زائران تا قبل از پایان ویزا از عراق خارج شوند و بیش از زمان لازم ماندن هم اقامت غیر قانونی محسوب میشود؛ این اقامت غیر قانونی در روز اول 30 دلار و روزهای دیگر تا 10 دلار جریمه در بردارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت