به گزارش جام جم آنلاین از مهر، مسعود بارزانی در گفتگو با رادیو ملی آمریکا سکوت ناشی از رضایت آمریکا در قبال حمله حشد الشعبی به کُردها را «تسلیم توجیه ناپذیر آمریکا در برابر نفوذ ایران» خواند.
وی در این باره گفت: «ما خودمان را دوستان ملت آمریکا، دوستان دولت آمریکا می دانیم اما ناگزیریم که در روابطمان با کسانی که مسئول این رخداد هستند، تجدیدنظر کنیم. می توانم بگویم که در حال حاضر ما در حال تجدیدنظر اساسی در روابطمان هستیم».
وی همچنین تأکید کرد که مردم اقلیم کردستان این اقدام آمریکا را خیانت می دانند. بارزانی در ادامه خاطرنشان کرد که «از این پس، کردها بجای اعتماد به آمریکا، روابط خود را با روسیه بهبود خواهند بخشید».
رئیس جمهور مستعفی اقلیم کردستان عراق در این گفتگو ضمن ابراز «عدم تأسف!» از برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان گفت: پیامدهای این همه پرسی ارزش آن را داشت که نشان دهد کُردها خواهان استقلال هستند!
وی در اینباره گفت: «من به نتایج این همه پرسی بسیار افتخار می کنم. من مفتخرم که به مردم کُردستان مجال داده ایم که رأی و نظر خود را بیان کنند- و من بابت آن متأسف و پشیمان نیستم».
بارزانی در پاسخ به این پرسش که آیا وی مسئولیت پیامدهای آتی را خواهد پذیرفت یا خیر، گفت: «برگزاری همه پرسی یک تصمیم جمعی بود و نه تصمیم شخصی من».
وی برخی از رهبران کُرد وابسته به «اتحادیه میهنی کردستان» را به دلیل تحویل کرکوک به نیروهای بغداد به خیانت متهم کرد و از آمریکا به دلیل مجاز دانستن همکاری میان حشد شعبی با نیروهای عراقی برای حمله به اَکراد به شدت انتقاد کرد.
رئیس جمهور مستعفی اقلیم کردستان عراق در ادامه مدعی شد: «آنها از تسلیحات آمریکایی- تانکهای آبرامز و سایر تجهیزاتی که دولت آمریکا برای نبرد علیه داعش در اختیار دولت عراق قرار داده بود- استفاده می کردند. آنها از این تجهیزات علیه کُردها استفاده کرده و آمریکائیان در برابر آن سکوت اختیار کردند».
این در حالی است که آمریکا و انگلیس و سایر متحدان اقلیم کردستان به مسعود بارزانی در مورد عدم برگزاری همه پرسی در ماه سپتامبر هشدار داده بودند.
مقامات آمریکا که با عراق برای گشودن باب مذاکرات با اربیل به توافق رسیده بودند، اعلام کردند که در صورت شکست این مذاکرات، آمریکا قول می دهد لزوم برگزاری یک همه پرسی را تصدیق نماید.
مسعود بارزانی با اشاره به پیش بینی برخی واکنشها نسبت به برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان تأکید کرد که «به هیچ وجه انتظار یک حمله نظامی را نداشت» زیرا به زعم وی، کُردها و نیروهای پیشمرگه کُرد به مدت دو دهه یکی از قدرتمندترین متحدان آمریکا در منطقه بودند و در مبارزه علیه داعش نقشی حیاتی ایفاء کردند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت