به گزارش جام جم آنلاین از روابط عمومی رسانه ملی، دکتر علی عسکری در آئین رونمایی از این دو مستند با بیان اینکه در مراسم اربعین گنجینه ها و ذخایر زیبا و فوق العاده ای برای تولید مستند وجود دارد، گفت: اربعین حقیقتی است که در حال نمایان شدن است و بر همین اساس رسانه ملی باید به طور ویژه برای نمایش زوایای مختلف این حرکت عظیم و پرمعنا اقدام کند.
رئیس رسانه ملی با طرح این گلایه که تاکنون مستندی که حق مطلب را در زمینه اربعین ادا کند تولید و پخش نشده است، خاطرنشان کرد: جا دارد که با تحقیق و بررسی بیشتر، بهترین تجهیزات و نیروی انسانی مان را برای تولیدات رسانه ای در زمینه اربعین هزینه کنیم تا مستندهای فاخر در ابعاد جهانی تولید و عرضه کنیم.
وی افزود: برای انعکاس زوایای پرمعنا به قاب پرمعنا نیز نیاز داریم و امیدواریم که در آینده در زمینه اربعین، هم تصویربرداری و هم سناریوی خوب داشته باشیم.
دکتر علی عسکری در ادامه به تهیه کنندگان و تولیدکنندگان مستندهای اربعین توصیه کرد که برای نکوداشت این آئین مهم و تولید برنامه های جذاب از پژوهش، سناریو و قصه استفاده کنند.
رییس رسانه ملی با تشکر از معاون استان ها برای تولید این تعداد مستند درباره اربعین در فاصله کمتر از یک سال افزود: این حرکت بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است اما باید در کنار کمیت به کیفیت هم توجه ویژه داشته باشیم تا اثرگذاری رسانه ای بیشتر شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اربعین را یک جریان بسیار مبارک برای خلق آثار هنری ماندگار و ارزشمند بر شمرد وتصریح کرد: اربعین ریشه در مظلومیت امام حسین(ع) دارد و پیادهروی اربعین یک حرکت عظیم وپرمغز انسانی و اسلامی است.
رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه در طول تاریخ موضوع امام حسین(ع) و عاشورا روی کره زمین گسترش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: امروزه شور حسینی و حضور مردم در مراسم عزاداری امام حسین(ع) با 30 سال گذشته قابل مقایسه نیست و حتی امسال دلدادگی مردم چه در ایران و چه در سایر کشورهای دنیا قابل مقایسه با سالیان قبل نیست.
دکتر علی عسکری با تاکید بر اینکه اربعین یک حرکت زینبی است و مردم نیز هر سال آن را تکرار می کنند تصریح کرد: اربعین باید به نوعی تکریم حضرت زینب(س) باشد. اربعین را حضرت زینب (س) برای بیان مظلومیت امام حسین (ع) به راه انداخت و کسانی که در مراسم پیاده روی اربعین شرکت می کنند در واقع پا جای پای حضرت زینب(س) می گذارند.
رئیس رسانه ملی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اینکه در هیچ دورانی از تاریخ به مانند شرایط امروز، انسانیت، معنویت و حقانیت ذبح نشده است، تصریح کرد: نسل جدید غرب از نظر اخلاقی به انحطاط کشیده شده است و با وجود ماهواره ها و فضای مجازی، هیچگاه انسان به اندازه امروز در معرض تهدید نبوده است و خدا می خواهد که با استفاده از مظلومیت امام حسین(ع) نگذاریم که نسل جدید دچار انحطاط فکری و اخلاقی شوند و این وظیفه رسانه را بسیار سنگین می کند.
دکتر علی عسکری در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم اگر زیبایی های اسلام معلوم شود بسیاری از انسان های سالم غربی به اسلام تمایل پیدا می کنند و حرکت معنوی اربعین نیز در همین راستا قرار دارد.
تولید 33 مستند در زمینه اربعین
در ادامه این مراسم، معاون استان های رسانه ملی با بیان اینکه در طول یک سال گذشته مراکز استان های صداوسیما 33 مستند در زمینه اربعین تولید کرده اند که این اتفاق برای نخستین بار در تاریخ رسانه ملی رخ داده است، گفت: برای تولید 2400 ساعت مستند، مجموعاً 144000 دقیقه راش تهیه شده بود که مجموع این راش ها به 33 مستند استانی تبدیل شده و از بین آنها دو مستند «پرچم های برافراشته» و «غریبان» در طول یک سال گذشته تدوین و آماده پخش شده اند.
وی خاطرنشان کرد: این مستندها در آستانه اربعین از شبکه های سراسری، برون مرزی و اتحادیه رادیو و تلویزیون های کشورهای اسلامی پخش می شود و به طور ویژه در باکس شبکه شما و شبکه های استانی قرار می گیرند.
دکتر علی دارابی با تاکید بر اینکه این حجم از تولید مستند در زمینه اربعین برای اولین بار در تاریخ رسانه ملی اتفاق می افتد تصریح کرد: در راهپیمایی بزرگ اربعین بیش از 25 میلیون نفر شرکت می کنند که این موج رسانه ای بایکوت رسانه های غرب را خنثی می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد