به گزارش جام جم آنلاین از سیناپرس، تیمی از پژوهشگران در مطالعات جدید خود موفق به ساخت دارویی شده اند که به میزان قابل توجهی بر سلامت بیماران دیابتی تاثیر گذاشته و ضمن بهبود شرایط آن ها، موجب کاهش وزن و از بین رفتن چربی های جمع شده در کمر آن ها می شود.
در این مطالعات مشخص شد که بیماران مبتلا به دیابت نوع دو با مصرف داروی موسوم به سموگلوتیید قادر به کنترل بهتر قند خون خود شده اند.
در این تحقیق، افراد فوق با گروه دیگری که از دارونماها استفاده می کردند به مدت بیست و شش هفته تحت درمان قرار گرفته و شرایط هر دو گروه مقایسه و نتایج مورد نظر ثبت شد.
گفتنی است در این پژوهش 632 نفر مشارکت داشته و محققان دریافتند 71 درصد از این بیماران، همزمان با مصرف داروی سموگلوتیید ، موفق به کاهش وزن نیز شده اند.
اگرچه در حال حاضر روش های مختلفی برای درمان و کنترل دیابت نوع دو وجود دارد اما بیشتر این روش ها با عوارض جانبی متعددی رو به رو هستند که از ان جمله می توان به کاهش و افت میزان قند خون اشاره کرد.
در برخی موارد نیز بیماران همزمان با دریافت روش های درمانی، دچار اضافه وزن می شوند.
فرمول خوراکی به کار رفته در داروی سموگلوتیید شامل آگونیست های گیرنده «پپتیدی 1» (GLP-1) (glucagon-like peptide-1) است که یک کلاس از داروهای مورد استفاده برای درمان دیابت نوع دو محسوب می شود. استفاده از این دارو ممکن است شرایط بعضی از بیماران را نسبت به فرمول های تزریقی GLP بهبود بخشد.
ملانی دیویس، از دانشگاه لستر واقع در بریتانیا به همراه گروهی از دانشجویان خود به طور تصادفی 632 بیمار دارای دیابت نوع دو را انتخاب کرده و برای آن ها روش های درمانی مختلفی را به کار بردند. این بیماران دچار مشکلات مربوط به کنترل قند خون بوده و به آن ها میزان مختلفی از داروی سموگلوتیید داده شد. گروه اول این دارو را یکبار در روز به صورت خوراکی دریافت کرده، گروه دوم با دارو نماها تحت مطالعه قرار گرفته و گروه سوم نیز از این دارو به صورت تزریقی و یک بار در هفته استفاده کردند. این روش درمانی برای بیست و شش هفته ادامه پیدا کرد.
پژوهشگران با کمک روش فوق دریافتند که میزان تغییر در سطح هموگلوبین (HbA1c) این افراد از روز نخست آغاز درمان تا هفته بیست و ششم با کاهش معناداری رو به رو شده و میزان قند خون افرادی که به صورت خوراکی و تزریقی از دارو مصرف کرده بودند، در مقایسه با گروه دریافت کننده دارونماها در سطح بسیار کمتری قرار دارد.
بررسی های انجام شده نشان می داد که سطح هموگلوبین (HbA1c) در بیمارانی که از داروی سموگلوتیید استفاده کرده بودند به طور متوسط از 7.9 درصد به زیر 7 درصد کاهش پیدا کرد. از سوی دیگر بررسی های بالینی نیز نشان می داد هفتاد و یک درصد از این افراد حدود 5 درصد یا بیشتر از وزن خود را با موفقیت کم کردند.
شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی The Jama Network Journals منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد