
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جامجم، شنبه هفته جاری (15 مهرماه)، مجتبی نیک کردار، معاون عمرانی استانداری کرمانشاه، یک بار دیگر به پروژه قطار کرمانشاه اشاره و تاکید کرد اقدامات نهایی جهت تحویل پروژه به شرکت راهآهن در حال انجام است و کرمانشاهیان بهطور قطع میتوانند از اواخر پاییز با قطار مسافرتهای خود را انجام دهند.
گذشته از اینکه اقدامات نهایی که معاون استاندار سابق کرمانشاه به آن اشاره کرد، تا آخر پاییز به پایان میرسد یا نه، دادن وعده افتتاح قطار کرمانشاه در تاریخی مشخص، دیگر نهتنها موجب شادی و خوشحالی هموطنان کرمانشاهی نیست، بلکه به طنز تلخی تبدیل شده که هر چند ماه یکبار گویا برای دلخوش کردن مردم این خطه بر زبان مسئولان جاری میشود. ارائه و بیان تعداد دفعاتی که مسئولان کرمانشاه وعده افتتاح قطار این شهر و استان را به مردمشان دادند، خود گواه این ادعاست.
سریال طولانی وعدهها
آخرین بار که استاندارسابق کرمانشاه خبر افتتاح قطار کرمانشاه را داد، 10 مرداد امسال بود که جامجم نیز طی گزارشی مفصل با عنوان «سوت قطار در کرمانشاه» به آن پرداخت. در آن زمان اسدالله رازانی تاکید کرد تنها 2700 متر از کل ریلگذاری راهآهن کرمانشاه باقی مانده و کل عملیات ریلگذاری تا قبل از برگزاری مراسم تنفیذ حکم ریاستجمهوری (12 مرداد) تمام شده و اولین قطار در اواسط هفته آینده وارد کرمانشاه خواهد شد و حداکثر تا دو ماه بعد نیز شاهد حرکت قطار به سمت تهران، مشهد و دیگر شهرها از کرمانشاه خواهیم بود.
اما این تنها وعده تحقق نیافته مسئولان کرمانشاهی درخصوص راهاندازی قطار منطقه نبود. درواقع از سال 1380 که کلنگ عملیات اجرایی راهآهن غرب بر زمین زده و قرار شد تا سال 1394 به سرانجام و بهرهبرداری برسد، کار چندانی صورت نگرفت و سرعت اجرای پروژه بسیار کند بود و درنهایت از یک سال پیش، عملیات اجرایی راهآهن دوباره شتاب گرفت. از یک سال پیش تاکنون نیز بارها وعده تکمیل و راهاندازی این خط ریلی توسط مسئولان ملی و محلی به هموطنان غرب کشورمان داده شده است.
شاید اولین بار هم 18 آذر سال گذشته بود که خبر خوش و دلگرمکننده تکمیل و راهاندازی قطار کرمانشاه به گوش مردم این دیار رسید، آن هم از زبان محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه.
نوبخت درحالی که از طرح ساخت ایستگاه راه آهن کرمانشاه بازدید میکرد، گفت: خط راه آهن غرب کشور که اکنون در دو بخش درحال اجراست، حداکثر تا بهار سال آینده به کرمانشاه خواهد رسید.
وی منظورش از بهار را نیز فروردین یا اردیبهشت سال آینده عنوان کرد و برای اطمینان خاطر مردم از اجرای بموقع آن توضیح داد: 149 میلیارد تومان برای تکمیل طرح نیاز بود، اما 250 میلیارد تومان برای تسریع در اجرای آن در نظر گرفته شده است.
کمتر از یک ماه بعد، یعنی در 8 دی، اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه روز 31 فروردین 96 را به عنوان تاریخ ورود اولین قطار به کرمانشاه اعلام کرد و گفت،فقط یک حادثه یا رویداد پیش بینی نشده میتواند مقداری تاریخ اعلام شده را پس و پیش کند.
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی نیز در 21 بهمن و در حاشیه بازدید از راهآهن در حال احداث ملایر ـ کرمانشاه، با اشاره به پیشرفت سریع طرح، تاکید کرد برای تامین ریلی در عملیات احداث راهآهن غرب کشور مشکلی وجود ندارد، زیرا تمام ریل مورد نیاز به صورت یکجا خریداری و برای پیشبرد طرح آماده شده است.
در 24 اسفند، استاندار کرمانشاه دوباره به تخصیص صد در صدی بودجه ساخت راهآهن و سرعت خوب اجرای طرح اشاره کرد و از رفع تمام مشکلات طرح و افتتاح بموقع آن خبر داد. 26 اسفند نیز موضوع قطار کرمانشاه یکبار دیگر از سوی مجتبی نیککردار، معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه پیش کشیده و عنوان شد حتی اگر راهآهن در 31 فروردین آماده نشود، به احتمال
99 درصد در بهار 96 افتتاح خواهد شد.
سالی که نکوست از بهارش پیداست
اما سال که نو شد و فروردین به یازدهمین روز خود رسید، استاندار کرمانشاه وعدههای مکرر خود، یعنی افتتاح راهآهن در آخر فروردین را پس گرفت و گفت، بارندگیهای اخیر وقفهای کوتاه در روند پیشرفت طرح به وجود آورده و فقط با چند هفته تأخیر نسبت به قولی که به مردم استان داده بودیم، قطار به کرمانشاه خواهد رسید.
این چند هفته اما به چند ماه تبدیل شد، زیرا در 4 اردیبهشت خیرالله خادمی، معاون وزیر راه و شهرسازی در سفری که برای بررسی وضعیت فیزیکی راهآهن غرب به کرمانشاه داشت، (برخلاف ادعای مسئولان استان) به عدم ریلگذاری 72 کیلومتر دیگر از مسیر اشاره کرد و گفت: در صورت مساعد بودن شرایط آبوهوایی بعد از 40 روز دیگر مرحله ریلگذاری از فیروزان به اتمام خواهد رسید.
منتظر حضور رئیسجمهور هستیم!
استاندار کرمانشاه اما در سوم خرداد، خطابهای سر داد و تاخیر در افتتاح راهآهن را به گردن ماه مبارک رمضان انداخت و گفت با توجه به تقارن خرداد با ماه مبارک رمضان، راهآهن بعد از این ماه افتتاح خواهد شد.
تیرماه که از راه رسید نیککردار، معاون امور عمرانی استاندار دوباره از اجرای خوب طرح خبر داد و تصریح کرد: عملیات ریلگذاری این طرح تا 15 تیر امسال به پایان میرسد و پیشنهاد حضور حسن روحانی در مراسم افتتاح طرح راهآهن کرمانشاه را به دفتر رئیسجمهور دادهایم و منتظر پاسخ آنها هستیم.
نیککردار در 28 تیرماه نیز مجددا درباره تاریخ افتتاح طرح با رسانهها صحبت کرد و هفته دولت را زمان راهاندازی قطار کرمانشاه اعلام کرد، اما در 30 تیر، مقامات دولت (شامل معاون وزیر راه و شهرسازی و...) در بازدیدی بدون حضور خبرنگاران از طرح و پس از مشاهده روند پروژه گفتند: این طرح نهتنها در هفته دولت و در دولت یازدهم افتتاح نمیشود، بلکه امکان استفاده از قطار نیز تا پایان سال وجود ندارد. با این همه وعدههای مسئولان استان کرمانشاه تمامشدنی نبود و در مرداد ماه نیز بارها وعده بیسرانجام شنیده شدن سوت قطار به شهروندان داده شد. مرداد به پایان رسید و شهریور هم طی شد، اما خبری از قطار نبود. مهر آمد و استاندار کرمانشاه رفت (برکنار شد) اما باز قطار نیامد، نه خودش و نه خبرش، چراکه نیککردار معاون عمرانی استاندار سابق یکبار دیگر (شنبه 15 مهرماه) پشت تریبون قرار گرفت و این بار خیال همه را راحت کرد: «قطار تا آخر پاییز به کرمانشاه نمیرسد.»
چارهای جز صبر نداریم
وعدههای مکرر و بیسرانجام و این چشمانتظاری طولانی، امروز مردم کرمانشاه را به جایی رسانده که دیگر ذوق و شوقی برای سفر با قطار ندارند و برخی مثل احمد صفری، نماینده مردم کرمانشاه نیز به تحمل شرایط موجود برای رسیدن به آرزوی دیرینه تن دادهاند.
صفری به جامجم میگوید: پس از سالها انتظار برای پیوستن به شبکه ریلی کشور، حالا اگر مسئولان بگویند قطار کرمانشاه چند ماه دیگر افتتاح میشود باز صبر خواهیم کرد؛ این چند ماه هم روی آن چند دهه.
فاطمه مرادزاده
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی عیدانه با نخستین مدالآور نقره زنان ایران در رقابتهای المپیک
رئیس سازمان اورژانس کشور از برنامههای امدادگران در تعطیلات عید میگوید
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شد