همین مسئولیت خطیر و حساس ممکن است برای خبرنگاران محدودیتها و مشکلاتی را به وجود آورد که وجود قوانین حمایتکننده میتواند آنها را از آسیبهای احتمالی مصون دارد.
ارتباط اصحاب رسانه و جامعه، یک رابطه دوسویه است؛ همانگونه که انتظار میرود حمایتهای لازم از خبرنگاران صورت گیرد، در طرف مقابل خبرنگاران هم باید مناسبات حرفهای و اخلاقی را درنظر گرفته و به رعایت عدالت، انصاف، امانتداری، صداقت و دقت در عمل هم بپردازند و در عین حال مسئولیت اجتماعی خود را به رسمیت بشناسند و پاسخگوی هر آنچه منتشر میکنند، باشند. باز هم تاکید میکنم ما نیازمند تدوین قوانین حمایتی و تامینکننده استقلال روزنامهنگاران هستیم و چنانچه این قوانین در جامعه وجود داشته باشد، اهمیت مسئولیت اجتماعی روزنامهنگاران هم بیشتر از قبل میشود.
قوانین موجود آنچنان که بایسته و شایسته است استقلال و حقوق اهالی رسانه را تامین و تضمین نمیکند. معمولا در تمام کشورهای پیشرفته قوانین خاصی وجود دارد که حقوق حرفهای روزنامهنگاران را به رسمیت میشناسد و امنیت شغلی و استقلال حرفهایشان را تضمین میکند تا خبرنگاران بتوانند آزادانه به کشف حقیقت و جستوجوی اطلاعات بپردازند، واقعیتها را با مردم در میان بگذراند و در نتیجه، آگاهیهای عمومی را ارتقا بخشندو موفقتر در کار و مسئولیتهای حرفهای و اجتماعیاش عمل نمایند.
دکتر محمدمهدی فرقانی - استاد روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم