
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
برداشتم از صفحه شخصی شما این است که به حضور در فضای مجازی مشتاق هستید. این فضا برای شما چه جذابیتهایی دارد؟
من همیشه و بهصورت دائم در فضای مجازی فعالیت نمیکنم اما آن را دوست دارم و صفحهام در اینستاگرام حس خوبی به من میدهد.
چه چیزی در این فضا برای شما جذاب است؟
اینکه میتوانم براحتی با مخاطبان ارتباط بگیرم، با علاقهمندان و طرفدارانم صحبت کنم و نگرانیهایی که ممکن است از وجود واسطه بین ما و مردم ایجاد شود، در این فضا وجود ندارد. صحبت و حرف و شایعهای اگر باشد میتوان در این فضا آنها را شفاف و روشن با مخاطب در میان گذاشت. در واقع فضای مجازی برای من فرصتی است که مستقیمتر میتوانم با طرفدارانم ارتباط بگیرم.
البته به نظر میرسد بیشتر مردم هستند که از طریق این فضا میتوانند ارتباط مستقیم و بیواسطه با هنرمندان داشته باشند.
بله. آنها هم میتوانند اظهار نظر کنند، پیشنهاد بدهند و انتقاد کنند.
شما معمولا نظرات تعقیبکنندگان را میخوانید؟
تا به حال که موفق شدهام. (میخندد) نمیدانم اگر آمار این افراد بیشتر بشود از پسش بر بیایم یا نه!
معمولا چه نوع نظراتی دریافت میکنید و احساستان به این اظهارنظرها چیست؟
زمانی که این باب گشوده شد، عدهای از دوستان که من نمیدانم چه مشکلی داشتند، فقط کارشان مزاحمت و آزار بود. البته تعداد این افراد بسیار کم بود اما کامنتهای روحیه خرابکن منتشر میکردند و چون من خیلی فضای مجازی را نمیشناختم، تحت تاثیر قرارمیگرفتم. خوشبختانه این امکان و حق وجود دارد که این افراد را حذف کنید و به مرور با حذف این افراد به جایی رسیدهام که دیگر از حرفهای ناامیدکننده و بداخلاقی در صفحه من خبری نیست.
یعنی حذف این آدمها باعث شد که صفحه پاک و سلامتی داشته باشید!
حذف این افراد بیتاثیر نبود اما راستش طی سال گذشته بین مردم هم کمتر مزاحمت یا رفتار نامناسب را تجربه کردهام. فکر میکنم به مرور تعقیبکنندگان در یک تقسیمبندی قرار میگیرند؛ کسانی که خیلی فعال و همراه هستند، کسانی که بسیار اتفاقی و گذرا واکنش نشان میدهند و برخی دیگر هم فقط ناظر هستند.
اینکه مزاحمتهای کمتری در سال اخیر تجربه کردهاید به چه چیزی ارتباط دارد؟
به نظر میرسد مردم دارند به این فضا عادت میکنند. هر چیز تازهای واکنشهای عجیب و غریب ما را در پی دارد؛ مثلا زمانی مزاحمت تلفنی جزو تفریحاتمان بود و هر کسی دستکم یک بار این کار را تجربه کرده است، اما بعد از مدتی از این هیجانزدگی عبور میکنیم، همه چیز عادی میشود و روشهای دیگر ارتباطی را تجربه میکنیم. فضای مجازی هم همینطور است. حالا دیگر این فضا بکر نیست، مردم به آن عادت کردهاند و یاد گرفتهاند که میشود طور دیگری هم از آن استفاده کرد.
بهجز این مورد، من فکر میکنم خود ما هم تاثیرگذار هستیم. نوع برخورد، چگونگی ارتباط و کمی هم شناسنامهای که از ما در ذهن مخاطب ایجاد شده و البته در نهایت حق انتخابی که داریم، در نوع برخورد آدمها موثر است.
یعنی نوع فعالیت شما در این فضا، شیوه مواجهه با مخاطبان، پستهایی که میگذارید و همه اینها میتواند در واکنش مردم نسبت به شما موثر باشد؟
صد البته و از آن کلانتر اینکه چگونه شخصیتی در جامعه معرفی شدهام و مردم از من نوعی چه ذهنیتی دارند.
شما هیچوقت شاهد فحاشی یا استفاده از کلمات وقیحانه و زشت بودهاید؟
بله، اما خیلی زشت نبوده، بیشتر آزاردهنده بوده است؛ مثلا کسی آمده و از این خوشحال است که فلان کار من مخاطب نداشت؛ انگار دلش خنک شده باشد! در این موارد آدم بیشتر از هر چیز نگران چنین فردی میشود؛ اینکه چطور آدمی است، در پس ذهنش چه تعریفی از اطرافش دارد و چرا از ناخشنودی دیگران یا موفق نبودن آدمها خوشحال میشود؟! خوشبختانه فحاشی و حرفهای وقیحانه در صفحه من نبوده است، اما گاهی حرفهایی هست که متوجه میشوید قصد افراد معاشرت با شما نیست. حتی انتقاد هم نمیکنند، بیشتر انگار تلاش میکنند حال شما را خراب کنند. به قول امروزیها فاز منفی یا انرژی منفی بدهند، حتی منتقد هم نیستند چون من از انتقادهای درست و منطقی حالم بد نمیشود که هیچ، حتی استقبال هم میکنم. این افراد انگار میخواهند فقط روحیه آدم را خراب کنند.
آذر مهاجر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حسن روشن در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد ؛
در گفتوگوی «جامجم» با یک کارشناس تحولات جمعیت ایران و جهان مطرح شد
با مسعود کاویانی، درباره تاریخچه، روند شکلگیری و افقهای پیش روی رادیو معارف گفتوگو کردیم
گپوگفت «جامجم» با چند هنرمند رادیویی در آغاز سال جدید