کلوزآپ

دری: آتش به اختیار وظیفه فرهنگی نیروی‌های انقلاب

سیدضیاءالدین دری، کارگردان تلویزیون و سینما و سازنده آثاری چون لژیون، سینما سینماست و کیف انگلیسی درباره دیدار اخیر مقام معظم رهبری با دانشجویان گفت: شرایط فرهنگی جامعه باعث فرمان «آتش به اختیار» برای فرهیختگان و نیروهای وفادار به نظام و انقلاب شده است.
کد خبر: ۱۰۴۳۴۳۱

این فیلمساز به سینماپرس گفت: احساس رهبری در رابطه با شرایط فرهنگی جامعه باعث فرمان «آتش به اختیار» توسط نیروهای متعهد و انقلابی شده است، زیرا مدت‌ها است ایشان در رابطه با دو حوزه مهم فرهنگ و اقتصاد تاکیدات ویژه‌ای دارند، اما هیچ اتفاق مثبتی در این حوزه‌ها رخ نداده است.

کارگردان سریال «کلاه پهلوی» در پی سخنان مقام معظم رهبری در دیدار با دانشجویان که آنها را به تلاش جدی و همه‌جانبه برای غلبه دادن گفتمان انقلاب در دانشگاه‌ها توصیه کردند از اصطلاح «آتش به اختیار» درباره وظیفه فرهنگی نیروی‌های انقلاب استفاده فرمودند، افزود: یأس مقام معظم رهبری از ناحیه کسانی است که مسئولیت‌های مستقیم دارند و نسبت به دغدغه‌ها و فرمایشات ایشان بی‌توجه هستند؛ سازماندهی دو حوزه مهم فرهنگ و اقتصاد که ایشان بارها در سخنرانی‌ها و فرمایشات‌شان به آنها اشاره داشته و تأکید ویژه‌ای مبنی بر توجه روی این حوزه‌ها داشته‌اند، در دست دولت‌هاست اما دولت‌ها بی‌تفاوت از کنار آن عبور کرده‌اند.

او ادامه داد: در حوزه اقتصادی به دلایل مختلف از جمله بالا و پایین شدن قیمت جهانی نفت، مسأله تحریم‌ها و... دولت‌ها همیشه بهانه‌هایی برای کم‌کاری‌هایشان داشته‌اند و معمولا هم تلاش‌هایی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور انجام شده که متأسفانه هیچ‌گاه به نتیجه نرسیده است، اما در حوزه فرهنگ و هنر متأسفانه ما شاهد هیچ‌گونه تلاشی توسط دولتمردان برای برطرف شدن مشکلات نبوده‌ایم.

دری سپس با بیان این‌که در ارتباط با حوزه فرهنگ تنها کارهایی که انجام شده عملا در حد نصب پوستر و بنر یا نقل قول‌هایی از فرمایشات مقام معظم رهبری توسط مسئولان بوده، اظهار کرد: متأسفانه هیچ اقدام عملی از سوی مسئولان برای رفع مشکلات فرهنگی کشور انجام نشده و این درحالی است که در طول یک سال گذشته حضرت آقا بارها به صورت صریح به مسئولان و دولتمردان اشاره کردند که باید از نزدیکان به نظام و انقلاب در اداره امور فرهنگی و هنری بهره‌مند شوند، اما هیچ نتیجه‌ای ندیدند و به ناچار از اصطلاح «آتش به اختیار» برای نیروهای ارزشی و وفادار به انقلاب استفاده کردند.

این فیلمساز خاطرنشان کرد: فرمان «آتش به اختیار» مقام معظم رهبری عملا فتوایی شفاهی به بخش فرهیخته و نیروهای وفادار به نظام و انقلاب اسلامی بود؛ حضرت آقا تلویحا از نیروهای ارزشی خواستند اگر وضعیت را بغرنج می‌بینند به صحنه بیایند و سکوت خود را بشکنند و اجازه ندهند در تعارفات و رودرواسی‌های معمول اصل توجه به نظام و انقلاب اسلامی در حوزه‌های مهم فرهنگی و... به فراموشی سپرده شود.

کارگردان فیلم سینمایی «باد و شقایق» یادآور شد: فرمان «آتش به اختیار» مقام معظم رهبری بسیار شبیه به فتواهای حضرت امام خمینی(ره) است، اما هیچ فردی حق ندارد نظر ایشان را به نفع خود تغییر دهد! متأسفانه شرایطی در کشور وجود دارد که بسیاری افراد به دنبال مستمسکی می‌گردند تا از فرمایشات ایشان به نفع خود بهره‌برداری کنند، در صورتی که بنده بارها عرض کرده‌ام خوشبختانه هیچ‌کس نمی‌تواند فرمایشات مقام معظم رهبری را به نفع خود، حزب و جناحش تفسیر به رأی کند.

او تأکید کرد: سوءبرداشت‌های متعددی امکان دارد از سوی برخی جریان‌ها و اشخاص از فرمان ایشان صورت گیرد که به هیچ عنوان درست نیست؛ ما در پی دعوا و جنجال نیستیم و نباید هم باشیم؛ در کشور باید وحدت ایجاد شود و قطعا ایجاد وحدت یکی از دغدغه‌های اصلی و مهم مقام معظم رهبری است. از این‌رو ما نیازمند سازماندهی نیروهای متعهد و ارزشی نسبت به نظام و انقلاب اسلامی هستیم. البته به این معنا نیست که به این بهانه دفتر و نهادی بخواهد شکل بگیرد و عده‌ای به عنوان حقوق‌بگیر در آنجا مشغول به کار شوند و درنهایت هم مانند بسیاری از نهادها و دستگاه‌ها هیچ عایدی مثبتی برای کشور در پی نداشته باشند!

دری افزود: دولت موظف است کمیته‌ای را با عنوان «کمیته فرمان آتش به اختیار» تشکیل دهد و در آن یک نماینده از دولت و نمایندگانی از نیروهای منتقد دولت حضور داشته باشند و به صورت فوری و ضربتی تلاش کنند تا مشکلات و موانعی را که باعث شده دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب به سرانجام نرسد، از سر راه برداشته و با تدبیر و وحدت سعی در ایجاد شرایطی مناسب و مطلوب در کشور داشته باشند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها