به گزارش جام جم آنلاین از مهر، علیرغم توافق کاهش تولید از سوی کشورهای اوپک و برخی غیر اوپکی ها برای محدود کردن تولید تا سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی، تولید نفت اوپک در ماه گذشته میلادی یعنی «می» با افزایش روبرو شد.
در همین حال تولید نفت اوپک در ماه می، در حدود ۳۳۶ هزار و یکصد بشکه در روز افزایش یافت و به رقم ۳۲ میلیون و یکصد هزار بشکه در روز رسید؛ این درحالی است که با آرام شدن درگیری ها در لیبی تولید روزانه نفت این کشور بیش از ۱۷۸ هزار بشکه افزایش یافته و به ۷۳۰ هزار بشکه در روز رسیده است.
همچنین تولید نفت نیجریه در ماه گذشته میلادی، با افزایش بیش از ۱۷۴ هزار بشکه در روز به یک میلیون ۶۸۰ هزار بشکه رسید و عنوان بزرگترین تولید کننده نفت اوپک در افریقا را بار دیگر از آنگولا ربود و از آن خود کرد؛ این در حالی است که تولید نفت آنگولا در ماه «می» ۵۴ هزار بشکه در روز کاهش یافت و بیشترین رقم در میان کشورهای عضو اوپک محسوب می شود.
بر همین اساس، تولید نفت عراق برای سومین ماه متوالی در ماه می، با روند صعودی روبرو شد و روزانه بیش از ۴۴ هزار بشکه به تولید خود افزود و رقم ۴.۴۲ میلیون بشکه در روز را تجربه کرد.
بر پایه این گزارش، فقط تولید نفت عربستان سعودی، آنگولا، کویت و قطر در ماه گذشته میلادی کمتر یا در سطح توافق انجام گرفته در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی بود.
این در حالی است که قرار است کشورهای تولید کننده نفت که در پیمان کاهش تولید شرکت کرده اند، تولید خود را تا پایان سه ماه نخست سال ۲۰۱۸ میلادی روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند تا به توازن بازار و بهبود بهای نفت کمک کنند.
البته اوپک در تازه ترین برآورد خود، تولید نفت غیر اوپکی ها را در سال جاری میلادی با ۱۱۰ هزار بشکه کاهش در روز رقم ۵۸.۱۴ میلیون بشکه در روز را اعلام کرده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد