در ایران ما نیز با وجود آثار فاخری که در رشتههای مختلف هنری درباره تبیین دفاع مقدس ساخته شده، اما کمیت و کیفیت این آثار هنوز به گونهای نیست را که نسل جدید یعنی جوانان 13 تا 18 ساله را که کمترین درکی از جنگ ندارند به سوی فهم فرهنگ دفاع مقدس رهنمون کند.
اینچنین است که میبینیم در هیاهوی انتخاباتی، سوم خرداد و سالروز آزادی خرمشهر در زرق و برق خبرهای سیاسی به حاشیه رانده میشود یا همین چند روز پیش، ورود بخش دیگری از پیکرهای مطهر غواصان شهید دستبسته، کمتر مورد توجه قرار گرفت.
البته علل بروز این پدیده، متعدد است و شخص، سازمان یا دستگاه خاصی را نمیتوان مقصر شناخت، به هر حال اما متاسفانه خروجی کار، طوری است که فرهنگ دفاع مقدس و شهادت و ایثارگریهای بیشمار صورت گرفته در لحظه لحظه آن، برای نسل جوان شناختهشده نیست. آنان یادشان نیست همین انتخاباتی که اخیرا برگزار شد، مرهون همان شهدای غواص و هزاران شهید دیگر است و این فراموشی تقصیر همه ماست.
شهدای غواص و شمار دیگری از شهدای دوران دفاعمقدس، دیروز از طریق اروندکنار خرمشهر به وطن وارد شدند و ساکت و مظلوم در خاک آرام میگیرند اما اگر پیام آنان را نشنویم و منتقل نکنیم، تاریخ بهگونهای دیگر برایمان تکرار شده و آن وقت است که خواهیم فهمید چه سرمایه عظیمی را نادیده انگاشتهایم.
سید علی دوستی موسوی - دبیر گروه ایران
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد