در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهگزارش جامجمآنلاین در جمعهای خانوادگی، مهمانیهای دوستانه و... دخترها و پسرهای جوانی که از سرو صورتشان حلقه و پین های عجیب و غریب آویزان کردهاند کمابیش دیده می شوند ؛ دخترها و پسرهای جوانی که در سایه بیگانگی با فرهنگ اصیل ایرانی و شاید از سر چشم و همچشمی و تحت تاثیر شبکه های ماهواره ای تعدادشان رو به افزایش است.
در این جمعها فقط کافیاست از در وارد شوید و با آنها رخ به رخ شوید؛ مطمئن باشید بعد از سلام اولین چیزی که به چشمتان میآید همین حلقههای عجیب و غریب است که روی گوش و ابرو و بینی و ... این جماعت خودنمایی میکند.
به همین بهانه با خبرنگار ما آگهی یکی از این مراکز را در فضای مجازی پیدا کرد و به عنوان مشتری با حضور در این کلینیک در مرکز تهران، گزارشی در باره این پدیده آماده کرده است ؛ کلینیکی که البته بدون نام و نشان در یک مجتمع اداری و فارغ از نظارت و بازرسی، هر روز مشتریهای زیادی را برای پیرسینگ راه میاندازد.
زیبایی به قیمت درد و خونریزی
بینی = 40 هزار تومان ،لب = 45هزار تومان ، ابروی حلقوی= 40 هزار تومان ،ابروی صاف= 35هزارتومان . زبان = 55 هزار تومان ، گوش = 15هزارتومان، ناف = 65 هزارتومان و ...!
صدای موسیقی ملایمی در فضای کلینیک غیر رسمی، موج میزند! نشستهام روی صندلیهای اتاق انتظاری که پر از مشتری است ؛ ساعت 6:15 دقیقه بعد ازظهر است. اتاق انتظار یک آینه بزرگ دارد که همه را محو تماشای خودشان میکند. با اینکه از قبل برای مشاوره وقت گرفتهام و خانم منشی گفته اگر عجله دارید آخر وقت بیایید و منتظر بمانید تا سر آقای دکتر خلوت شود، اما حالا میگوید: «بعید است دکتر امروز برای مشاوره به شما وقت بدهد...میبینید که خیلی شلوغ است. چند تا بین مریض هم داریم!»
یک بار دیگر به برگه قیمتهایی که خانم منشی به محض ورود به دستم داده نگاه میکنم، از دختر جوانی که کنارم نشسته میپرسم: «شما قبلا اینجا پیرسینگ کردهای؟»
شال سرخابی رنگ روی سرش را کنار میزند، لاله گوشش را نشان میدهد! از بالا تا پایین پر از حلقه است. میگوید: «همه اینها را همینجا زدم.» بعد صدایش را پایینتر میآورد و میگوید: «قیمتهایش نسبت به جاهای دیگر خیلی خوب است. یکبار هم قیطریه پیرسینگ کردم سه برابر اینجا.»
مشتری صندلی کناری که متوجه حرفهای ما شده خودش را وارد بحث میکند و میگوید: «من آمدهام پیرسینگ ناف بزنم. شنیدهام خیلی درد دارد! یک کمی میترسم!»
دختر جوان میگوید: «چه جراتی داری! پیرسینگ ناف از همه بیشتردرد دارد، یکی از دوستانم انجام داده بود . یکهفته دولا دولا راه میرفت. دکترش هشت تا آمپول سفتریاکسون برایش تجویز کرده بود ، هر روز یکی میزد اما بازهم عفونت کرد، بعد هم هی لباسش گیر میکرد، آخرش رفت حلقه را درآورد.»
مشتری کناری که معلوم است ترسیده میگوید: «من به سختی شوهرم را راضی کردم فقط از درد پیرسینگ میترسم. یعنی واقعا اینقدر درد دارد؟!»
منشی کلینیک با زدن چند ضربه روی میز ما را دعوت به سکوت میکند. دختر جوان که معلوم است از همه ما در پیرسینگ باسابقه تر است میگوید: « این آقای دکتر دستش خیلی خوب است، شاید زخم تو هم زود خوب شد،درد هم نداشتی!»
مشتری کناری از داخل کیفش جعبه کوچکی را بیرون میآورد، در جعبه را باز میکند و گل پنج پر طلایی رنگی را نشان میدهد و میگوید:« میخواهم این گل را به نافم آویزان کنم.قشنگ است؟!»
ما با سر تایید میکنیم و او ادامه میدهد:« البته فکر کنم اولش خود دکتر یک پیرسینگ ساده میاندازد. این را آورده ام که وزنش را ببیند. من به هرچیزی جزطلا حساسیت دارم کاش میشد از اول طلا انداخت. »
میپرسم: وزنش چقدر است؟
میگوید:« حدود و سه و نیم گرم. من این را اینترنتی خریدم. چون مغازههای طلافروشی پیرسینگ ناف نمیفروشند.«
می پرسم: چند خریدی؟
میگوید :« قیمت خودش شد 390 هزارتومان ؛ با ارسال برایم 400 درآمد.»
عفونتهای خطرناک ؛ارمغان سوراخکاری بدن
ادامه حضورم در این مرکز زیبایی مساوی است با شنیدن انواع و اقسام اطلاعات درست و نادرست درباره پیرسینگ، البته از زبان مشتریهایی که بیشترشان دختران جوان 20 تا 30 ساله هستند:
- پیرسینگ را اگر در مطب پزشک انجام بدهی اصلا خطر ندارد!
- مثل سوراخ کردن گوش است... باید محل پیرسینگ را چرب نگهداری و تا یک هفته حمام نروی!
- مد شده دیگر...یک مدت استفاده میکنیم بعد اگر خوشمان نیامد حلقه را درمیآوریم.
- قبل از عمل حتما یک شکلات بخور که فشارت نیفتد!
چند دقیقه بعد با یک کیف پر از بروشورهای رنگی درباره سایر خدمات زیبایی این مرکز از لیزر گرفته تا سولاریوم! از کیلینک بیرون میآیم. با دکتر زهره نیکبخت، متخصص پوست و مو تماس میگیرم و از خطرات پیرسینگ میپرسم و او در جواب میگوید: بارها دیدهام افرادی که هیچ تخصصی ندارند این کار را انجام میدهند و عواقب بدی برای مشتریهایشان بوجود می آورند.
این متخصص در توضیح بیشتر میگوید: اغلب پیرسینگهای موجود در بازار چون جنسشان از طلا نیست و بیشتر از نقره ، نیکل و ....در ساخت این حلقه ها و پین ها استفاده شده است ، مدت کوتاهی بعد از نصب باعث ایجاد حساسیت میشوند و مشکلاتی مثل عفونت را بوجود میآورند.
به گفته نیکبخت، عفونت اولین و کمترین مشکلی است بعد از پیرسینگ برای افراد به وجود می آید، تا جایی که این پزشک متخصص با اشاره به آمار بالای بیمارانی که برای ترمیم زخمهای بعد از پیرسینگ به مطب پزشکان پوست مراجعه میکنند میگوید: در اکثر موارد ما شاهد زخمهای طولانی مدت بعد از انداختن حلقه هستم. حتی در مواردی که بیمارها دیر مراجعه میکنند، کلوئید میدهند. کلوئیدها اسکارهای هیپرتروفیکی هستند که در محل زخم ایجاد میشوند.درمان کلوئید بسیار دشوار است و موفقیت کمی دارد.
نشانههای از خودبیگانگی
پیروی از مد و زیبایی؛ این تمام انگیزه افرادی است که سراغ پیرسینگ میروند؛ جماعتی که معتقدند با سوراخکردن پوست بدنشان چهرهای متفاوت تر،مقبولتر و امروزیتر خواهندداشت. گروهی که به عقیده دکتر امانالله قراییمقدم جامعهشناس وعضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی ، جذب پدیدهای زودگذر در جامعه شدهاند. قراییمقدم با اعلام این موضوع به ما میگوید: من به پیرسینگ میگویم میخکوبی بدن! این حرکت نوعی پدیده جدید و نوظهور است که بیشتر از همه جوانانی را که از خود بیگانهشدهاند و از فرهنگ و ارزشهای ملی،مذهبی وسنتی کشورمان دو شدهاند، جذب میکند.
این جامعهشناس درباره دلایل جذب جوانان به این پدیده جدید میگوید: عوامل متعددی در این موضوع دخالت دارند؛ ولی به عقیده من نقش دو عامل از بقیه پررنگتر است، یکی تربیت خانوادگی و تغییر در سبک زندگی خانوادههای امروزی است که متاسفانه آثار مخربش را در زوایای مختلف جامعه میبینیم. دلیل دوم هم تاثیری است که رسانههای بیگانه بر جوانان ما میگذارند، یعنی القای فرهنگی ای که از طریق آنها صورت میگیرد.
قرایی مقدم در توضیح بیشتر میگوید: درحقیقت جامعه امروز ما با سبک جدیدی از زیبایی و آرایش روبه رو شده است که متاسفانه شدیدا تحت تاثیر رسانههای غربی قراردارد. جوانان ما از شخصیتهای معروف و چهرههای سینمایی ، ورزشی و ... غرب الگو میگیرند و نتیجه رواج پدیدههایی مانند همین بحث میخکوبی است.
مینا مولایی - خبرنگار جامجمآنلاین
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت