به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا وسیما ،روزنامه ایندیپندنت نوشت: دانشمندان یک سیاره جدیدی شبیه به سیاره نپتون کشف کرده اند که احتمالا به برخی از اساسی ترین سوالات ما درباره سیاره ها پاسخ خواهد داد.
پایگاه اینترنتی این روزنامه در گزارشی به قلم اندرو گریفین نوشت: سیاره تازه کشف شده چهارصد و سی سال نوری از زمین فاصله و آسمانی صاف دارد و تقریبا همه اتمسفر آن از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است.
این سیاره هم اندازه نپتون است. اما این سیاره، سیاره ای گرم قلمداد می شود زیرا بسیار به ستاره مادرش نزدیک تر است.
ممکن است کشف این سیاره به پاسخ این سوال که منظومه شمسی در ابتدا چگونه تشکیل شد و چگونه در گذر زمان دستخوش تحول شده است، کمک کند.
این سیاره یک اتمسفر اولیه آبی دارد که نشان می دهد یا در نزدیکی ستاره اش و یا نسبتا در اواخر زمان تشکیل منظومه شمسی، تشکیل شده است. این سیاره کاملا با سیاره های نپتون و اورانوس تفاوت دارد، که در ابتدا در لبه دیسک غبار و گازی که در اطراف خورشید می چرخیدند، تشکیل شدند.
پی بردن به آن تفاوت ها و این که چگونه این سیاره شکل گرفته است، می تواند به ما در فهمیدن این موضوع که منظومه شمسی ما چگونه تشکیل شده است، کمک کند.
پروفسور دیوید سنگ از دانشگاه اکستر، که تیمش به همراه دانشمندان ناسا مطالعات بسیار دقیقی بر روی این سیاره انجام داده است، گفت: «این کشف جدید نشان می دهد در اتمسفر این فراسیاره ها تنوع بسیار بیشتری از آن چیزی که تصور می کردیم، وجود دارد.»
این یافته ها که در مجله ساینس منتشر شده است، جزئیات کافی در اختیار ما قرار می دهد و نشان می دهد این سیاره که HAT-P-26P نامیده شده است آسمانی نسبتا صاف و نشانه های قوی از وجود آب دارد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد