وزیر سابق نفت گفت: اگر با سرعت پیشرفت سال‌های 90 و 91 پارس جنوبی ادامه پیدا می‌کرد، پرونده این طرح ملی حداکثر تا پایان سال 94 باید بسته می‌شد. اما با روند فعلی تا سال 1400 نیز پرونده این طرح ملی پایان نخواهد یافت.
کد خبر: ۱۰۱۹۷۰۳

رستم قاسمی در گفت‌وگو با فارس، گفت: درباره طرح‌های پارس جنوبی دولت یازدهم باید پاسخگوی کار نکرده خود باشد، افزود: افتتاح طرح‌های دولت قبل در پارس جنوبی مشکلی را حل نمی‌کند چون پروژه‌های توسعه شبکه انتقال گاز معطل گذاشته شد و عملا انتقال گاز تولید شده با مشکلات متعدد روبه‌رو خواهد بود.

وی با تاکید بر این‌که کار دیگران را به نام خود ثبت کردند و اهمیتی هم نمی‌دهند، ادامه داد: در دولت دهم 18 فاز پارس جنوبی همزمان در حال اجرا بود و پیشرفت این فازها در تاریخ صنعت نفت کشور بی‌سابقه بود.

وی تصریح کرد: به دلیل این‌که طرح‌های پارس جنوبی در همه ادوار با یک نرم‌افزار واحد کنترل می‌شود، کسی نمی‌تواند بر آمارهای میزان پیشرفت و سرعت پیشرفت پروژه‌ها خدشه‌ای وارد کند.

قاسمی گفت: در شرایط تحریم، پیشرفت طرح‌ها به طور متوسط ماهانه 49/1 درصد بوده است، در حالی که در دوره توتال و شل این عدد 29/1 درصد و در دولت یازدهم متوسط پیشرفت ماهانه کمتر از 5/0درصد بوده است.

وی گفت:‌ تأخیر هر دو فاز پارس جنوبی به نرخ امروز بیش از چهار میلیارد دلار به کشور ضرر وارد می‌کند و باید پرسید چه کسی در این باره پاسخگو خواهد بود؟ بخصوص در شرایطی که طرح‌هایی که باید حداقل دو سال پیش به بهره‌برداری می‌رسید را در آستانه انتخابات بهره‌برداری می‌کنند. قاسمی گفت: در بهره‌برداری از فازهایی که با پیشرفت بالا تحویل دولت یازدهم شده بود، تعلل زیادی اتفاق افتاد چنان که فاز 12 پارس جنوبی در مرداد 92 با پیشرفت 5/93درصد تحویل دولت یازدهم شده بود اما زمان زیادی برای بهره‌برداری از آن صرف شد. وی ادامه داد: فاز 17 و 18 که قرار است در آستانه انتخابات افتتاح شود، با پیشرفت 78 درصد تحویل دولت یازدهم شده بود و در این دولت چهار سال زمان برد تا 22 درصد باقیمانده تکمیل شود. در حالی که این دو فاز باید حداکثر تا پایان سال 93 تمام می‌شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها