به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، غلامعلی خوشرو در بحث عمومی شورای امنیت سازمان ملل با عنوان قاچاق انسان در مخاصمات از قاچاق انسان و استثمار و بهره وری جنسی و اشکال مختلف بردهداری بعنوان یکی از چالشهای بینالمللی نام برد و در عین حال تاکید کرد که این پدیده شوم تنها یک علامت و نشانه است.
وی خاطرنشان کرد: در واقع سرچشمه این پدیده را باید در سیاستهای مداخلهجویانه و تجاوزگرانه، اشغالگری، جنگهای فرسایشی، تروریسم و پاکسازی نژادی جستجو کرد. چنین سیاستهای ناروایی است که شرایط را برای ایجاد امواج پناهجویان و مهاجرین و فعالیتهای قاچاقچیان انسان و سوءاستفاده آنان فراهم میکند. وظیفه اصلی شورای امنیت مقابله با آن پدیدههاست و نه پیامدهای آن. چنانچه شورای امنیت بدون پرداختن به عوامل فوق - بعنوان سرچشمههای اصلی پدیده قاچاق و سوء استفاده از انسانها - تنها به پیامدهای آن نظر کند در مقابله با این چالش جهانی راه به جایی نخواهد برد.
خوشرو گفت: وضعیت حاد ایجاد شده در خاورمیانه و شمال آفریقا منجر به ایجاد گروههای مسلح غیرقانونی و تروریستی و تضعیت حکومت قانون در این سرزمینها شده است و در نتیجه زمینه را برای فعالیتهای گروههای تروریستی و افراطگرا مانند داعش فراهم آورده است. این گروهها با هدف قرار دادن اقلیتهای دینی و نژادی و بویژه زنان و کودکان جنایاتی را رقم زدهاند که از آن میتوان بعنوان قتل عام، جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت یاد کرد.
سفیر نماینده دائم ایران در سازمان ملل افزود: راه نخست برای حل این مشکل احترام کامل به اصل حاکمیت کشورها مطابق مفاد منشور ملل متحد و مرحله بعدی احترام به حقوق مهاجرین و پناهندگان و پایان دادن به اقدامات خشونت آمیز و تحریک کننده علیه اقلیتها دینی و نژادی و جنایات با انگیزههای نژاد پرستانه و بیگانه هراسی علیه مهاجرین است.
وی در پایان خواستار همکاری بینالمللی حول اجرای کامل برنامه اقدام ملل متحد در مورد قاچاق انسان شد که به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسیده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد