در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جوان تر ها یادشان نمی آید! زمانی مادر بزرگ ها در کنار درس زندگی، طبابت هم می کردند ،گلو درد که می گرفتیم انگشتشان را تا ته حلقمان می کردند و لوزه را صاف صاف میکردند! ما هم از درد ناله ای میکردیم و اشک در چشمانمان حلقه میزد و بعد مثلا گلودردمان خوب می شد، یا پدر بزرگ در کنار آموزش حرفه و فن، قران و نماز هم یادمان می داد. مثل امروز علوم تخصصی نبود واقعا امکانات کم بود! اما گذشته ها گذشته و علوم و فنون تخصصی شده و برای هر نیازی باید ناز صاحب فن را کشید! درد جسم را باید بر پزشک متخصص برد و برای استحکام بنیان بناء مهندسان ساختمان، رنج تحصیل و بی خوابی های شبانه را به جان خریده اند!
در امور شریعت ودین هم عده ای بی خوابی ها کشیده، رنج سفر به خود دیده و در بر مشایخ بزرگی زانوی ادب بغل کرده و منت خدای را به جان نوشیده تا فقیه در دین شده، انگاه برای انذار قوم به شهر و دیار خود بازگشته و جلسه وعظ و خطابه تشکیل داده و منبر و محراب را به قال الصادق و قال الباقر مزین کرده تا ناس، راه را از چاه بشناسند، در این میان به یک مدیر اجرائی چه که درباره دین و شرعیات اظهار نظر کند؟! مگر صاحبان منبر و محراب برای بیماران نسخه می پیچند!؟ و یا برای ساختمان استانداری نقشه می کشند! پر واضح است که دخالت استاندار در اموری که تخصص ندارند مردود است و اعتراض صاحبان منبرو محراب امری طبیعی و قابل پیش بینی و قابل درک! نه تنها به حرکت اعتراضی روحانیون اعتراضی وارد نیست بلکه می بایست احساس تکلیفشان را تا این مرحله ستود. نگارنده نه استاندار را می شناسد و نه حتی یک بار هم او را دیده است، اکنون که استاندار از بابت حرفی که موحب کدورت و ناراحتی بخش عظیمی از جامعه متدین شده، عذرخواهی کرده، سخنی با اساتید و دوستان روحانی متحصن خودم در خراسان جنوبی از باب یادآوری!
دوستان عزیز، شما لباس پیامبر پوشیده اید و شبیه ترین مردم به خاندان کرم هستید، ببینید امام سجاد علیه السلام چه فرموده است: سَمِعتُ الحُسَینَ علیه السلام یَقولُ : لَو شَتَمَنی رَجلٌ فی هَذهِ الأُذُنِ وَأومی إلی الیُمنی وَاعتَذَر لی فی الاُخری لَقَبِلتُ ذلک مِنهُ ، وَذَلِکَ أنَّ أمیرَالمُؤمِنینَ عَلیَّ بنَ أبی طالبٍ علیه السلام حَدَّثَنی أنَّهُ سَمِعَ جَدّی رَسولَ اللّه صلی الله علیه و آله یَقولُ : لا یَرِدُ الحَوضَ مَن لَم یَقبَلِ العُذرَ مِن مُحقٍّ أو مُبطِلٍ ؛
امـام سجّاد علیه السلام از حسـین علیه السلام شنیدم کـه می فرماید : اگر مردی در این گوشم ـ اشاره به گوش راست خود کرد ـ مرا دشنام دهد و در دیگری از من پوزش بخواهد ، پوزش او را می پذیرم ؛ چرا که امیر المؤمنین علی بن ابی طالب علیه السلام برایم نقل کرد که از جدّم رسول خدا صلی الله علیه و آله شنید که می فرماید : بر حوض کوثر وارد نمی شود کسی که عذر را ـ موجّه باشد یا غیر موجّه ـ نپذیرد .
امام علی (ع) نیز در خصوص عذرپذیری میفرماید: عذرخواهی را بپذیر اگر چه به دروغ باشد و پاسخگویی از موضع بالا را رها کن. اگر چه به سود تو باشد.
امام علی (ع) در حدیثی دیگر فرمودند: عذر برادر دینی خود را بپذیر و اگر عذری ندارد برایش عذری بتراش.
با این حال ادامه تحصن و اصرار بر عزل و برکناری استاندار چگونه توجیه می فرمایید!! شاید نگارنده شاگرد خوبی نبوده ام! فتامّل
محسن قائمی نسب
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت