تلویزیون این شب‌ها در «جزیره مجنون» میزبان هنرمندان، نویسندگان و ایثارگرانی است که هر کدام به نوعی در دنیای واقعی یا جهان ادبیات و فیلم، دفاع مقدس را تجربه کرده‌اند و از آن خاطره‌ها دارند. این برنامه که ساعت 22 هر شب از شبکه پنج به نمایش درمی‌آید، به تهیه‌کنندگی محمدرضا ماندگاران و مجید خواجه‌نژاد تهیه می‌شود و اجرای آن را مژده لواسانی به عهده دارد.
کد خبر: ۱۰۱۰۵۸۸
«جزیره مجنون» مقصد راهیان نور

یک دریچه

جزیره مجنون از تولیدات مرکز بسیج سازمان صداوسیماست؛ بخش‌های متنوعی مانند موسیقی و نماآهنگ دارد اما بخش اصلی آن به گپ و گفت با مهمان اختصاص یافته است.

محمدرضا ماندگاران درخصوص چگونگی ساخت این برنامه به جام‌جم گفت: مرکز بسیج صداوسیما به مناسبت برگزاری برنامه راهیان نور برنامه‌های متعددی را تدارک دیده است؛ از مجموعه‌های مستند و برنامه‌های زنده گرفته تا موسیقی و نماآهنگ. جزیره مجنون یکی از این برنامه‌هاست که در قالب گفت‌وگو تدارک دیده شده و از این دریچه به دفاع مقدس می‌پردازد.

این تهیه‌کننده به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد و افزود: با توجه به این‌که حضرت آقا خاطرات دفاع مقدس را یک ثروت ملی می‌دانند و بارها بر حفظ این ثروت تاکید کرده‌اند، وظیفه ما تبیین حقایق و معارف دفاع مقدس در رسانه است.

نگاه اجتماعی به دفاع مقدس

اصغر نقی‌زاده، لاله اسکندری، سردار گلعلی بابایی نویسنده و پژوهشگر دفاع مقدس و شهره لرستانی از جمله مهمانان برنامه جزیره مجنون هستند. بیشتر مهمانان این برنامه از بین نویسندگان، هنرمندان و اهالی فرهنگ بوده‌اند اما به گفته ماندگاران، این برنامه به دفاع مقدس از زاویه اجتماعی نگاه می‌کند.

این تهیه‌کننده تاکید کرد: هنرمندان ما سرمایه‌های اجتماعی ارزشمندی هستند و بر مخاطبان جوان تاثیر می‌گذارند، بنابراین از این سرمایه‌ها استفاه می‌کنیم. هر برنامه‌ای وظیفه خاص خودش را به‌عهده دارد و گروهی از مخاطبان را هدف قرار می‌دهد؛ وظیفه برنامه جزیره مجنون این است که از نگاه هنرمندان در عرصه بازیگری و نویسندگی به تاثیر و نقش دفاع مقدس در جامعه امروز بنگرد.

ادای دین

جزیره مجنون برای مخاطب جوان تدارک دیده شده و یک مجری جوان هم برای اجرای آن انتخاب شده است.

مژده لواسانی خود درباره حضورش در این برنامه عنوان کرد: تا به حال برنامه مستقلی درباره دفاع مقدس اجرا نکرده بودم بلکه در بسیاری از برنامه‌هایی که به‌طور روتین اجرا می‌کردم، به مناسبت‌های مختلف به دفاع مقدس می‌پرداختم. جزیره مجنون از نظر من ادای احترام است به تمام کسانی که در دفاع مقدس سهیم بوده‌اند و علاقه و عشق و ارادتم است به اهالی جزیره مجنون؛ همه آنهایی که مجنون‌وار در دفاع مقدس از جان مایه گذاشتند.

بنابراین اگر من می‌توانم قدمی بردارم و برنامه‌ای اجرا کنم باید با همه جانم این کار را بکنم.

به دور از کلیشه‌های مرسوم

برای مژده لواسانی نگاه اجتماعی جزیره مجنون به مساله دفاع مقدس اهمیت داشته و دلیلی بوده که اجرای آن را بپذیرد.

این مجری جوان توضیح می‌دهد: به تمام مواردی که باید در برنامه‌سازی رعایت شود، توجه داشتم و ضمن آن برایم مهم بود که جزیره مجنون به راهیان نور و دفاع مقدس و مقوله ایثار، نگاه اجتماعی دارد و آن را از نگاه اشخاص مختلف، بررسی می‌کند؛ چه کسانی که این هشت سال را درک کرده‌اند، چه آنها که خاطره‌نویسی کرده‌اند و چه هنرمندانی که نقش این عزیزان را در فیلم و سینما به عهده داشته‌اند. مهمانان ما از حوزه‌های مختلف هستند اما نگاه ما اجتماعی است.

لواسانی درباره نگاه اجتماعی به دفاع مقدس توضیح داد: مهمانان من اهل فرهنگ و هنر هستند اما در کنار این مساله، برایم مهم است بدانم مهمانم در زندگی شخصی و در زیست اجتماعی‌اش، از مقوله دفاع مقدس و این فضای معنوی که آن را تجربه کرده، در آن بازی کرده یا به هر دلیل با مناطق جنگی در ارتباط بوده‌، چه تاثیری گرفته است.

وی ادامه می‌دهد: سعی کردیم در جزیره مجنون اگر از راهیان نور حرف می‌زنیم، به این بپردازیم که مثلا این حرکت جمعی، شکل‌گیری کاروان‌ها و بازدید جمعی از مناطق جنگی چه نقشی در زندگی امروز ما ایفا می‌کند که بسیاری با مشارکت در آن متحول شده‌اند؟ این اتفاق در کجای زندگی امروز ما تاثیر دارد؟

لواسانی تاکید کرد: سعی داریم در گفت‌وگو با مهمانان برنامه بفهمیم چه چیزی در این مناطق هست که این طور روح ما را درگیر می‌کند؟ دلم می‌خواهد در این برنامه به دور از کلیشه و شعار و در یک گپ خودمانی به این مسائل بپردازیم و به جواب‌های صمیمی و واقعی برسیم. اصولا اجرایی که من می‌پسندم به دور از کلیشه‌های مرسوم است و امیدوارم در جزیره مجنون این اتفاق افتاده باشد.

روایت جذاب و غیرمستقیم

علی فروغی، رئیس مرکز بسیج سازمان صداوسیما برنامه جزیره مجنون را تلاشی متفاوت برای تاثیرگذاری حسی بر مخاطب توصیف کرد و توضیح داد: در جزیره مجنون بنا داشتیم که برنامه‌ای بر مبنای کیفیت، اثرگذاری و جذابیت به مخاطبان ارائه کنیم.

وی جزیره مجنون را یک برنامه موفق توصیف کرد و افزود: در بسیاری از برنامه‌های مرتبط با راهیان نور به پرداخت‌های مستقیم و گل درشت گاهی اکتفا کرده و در چنین برنامه‌هایی محصور شده بودیم اما جزیره مجنون تلاشی است برای طرح غیرمستقیم معارف دفاع مقدس، تاثیرگذاری بر مخاطب و تشویق و ترغیب آنها برای رسیدن به درک بهتر و شناخت دقیق‌تر از هشت سال دفاع مقدس.

آذر مهاجر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها