به گزارش جام جم آنلاین از العالم، جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزی با استقبال از سران کشورهای شرکت کنندگان در این نشست، منطقه اقیانوس هند را منطقه ای غنی و با تاریخ و فرهنگ غنی و متنوع دانست.
رئیس جمهور اندونزی رئیس کنونی آیورا، مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا و جاکوب زوما، رئیس جمهور آفریقای جنوبی به عنوان رئیس قبلی و بعدی اجلاس سران در کنار یکدیگر در آیین گشایش قرار داشتند.
پس از سخنرانی کوتاه رئیس جمهور اندونزی در آیین گشایش، سران کشورهای شرکت کننده و روسای هیات های نمایندگی در آیورا عکس یادگاری گرفتند.
در این اجلاس که به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس اتحادیه همکاری های منطقه ای حاشیه اقیانوس هند (آیورا) برگزار می شود، سران کشورها و روسای هیات های نمایندگی بحث های عمومی را طرح و اسناد و بیانیه مورد بحث قرار گرفته در نشست وزیران را تصویب و امضا می کنند.
ضیافت نهار نیز به افتخار سران کشورها و روسای هیات های نمایندگی عضو آیورا برگزار و قرار است نشست های دو جانبه ای بین سران کشورها انجام شود.
در این نشست مقامات بلندپایه و سران 21 کشور عضو آیورا و 7 شریک گفتمانی حضور داشتند. از 21 کشور عضو آیورا، 4 کشور عضو گروه 20 هستند. 6 کشور از 7 شریک گفتمانی نیز عضو گروه «جی 20» می باشند.
زندگی 2 میلیارد و 700 میلیون نفر از جمعیت جهان در کشورهای عضو آیورا تصویری از اهمیت منطقه حاشیه اقیانوس هند را نشان می دهد که از طریق آن دو سوم انرژی جهان جابجا می شود.
جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد برداشته شدن تحریم ها پس از توافق هسته ای زمینه بسیار مناسبی برای افزایش همکاری های اقتصادی میان کشورهای عضو بخصوص در منطقه خلیج فارس که محل اتصال به اقیانوس هند است، فراهم کرده است.
سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه در اجلاس وزرای آیورا خواستار تقویت همکاری کشورهای عضو در قالب اولویت های ٦ گانه این سازمان بخصوص در زمینه تجارت و سرمایه گذاری و بالا بردن ظرفیت همکاری های بانکی و مالی میان کشورهای عضو شد.
در حال حاضر، 21 کشور ایران، آفریقای جنوبی، استرالیا، بنگلادش، کومور، هند، اندونزی، کنیا، ماداگاسکار، مالزی، موریس، موزامبیک، عمان، امارات متحده عربی، سیشل، سنگاپور، سومالی، سریلانکا، تانزانیا، تایلند و یمن در این سازمان عضویت دارند.
آمریکا، انگلیس، ژاپن، آلمان، مصر، فرانسه و چین 7 کشور شریک گفت وگو در آیورا هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت