فریاد خاموش کرمان از خسارت سیل

در ده روز گذشته و در حالی که توجه تقریبا همه مردم، رسانه‌ها و مسئولان کشور به سوی خوزستان و مشکلات گسترده‌اش معطوف بود، سیلاب آرام و در سکوت، اما خروشان و پرقوت بر پهنه وسیع استان کرمان بزرگ جاری شد و هرچه در مسیرش بود، شست و برد و خسارات زیرساختی و مالی سنگینی بر دوش مردم و مسئولان این خطه کویری کشورمان گذاشت.
کد خبر: ۱۰۰۶۱۷۵
فریاد خاموش کرمان از خسارت سیل

به گزارش جام‌جم، در دو سه هفته گذشته، به نوعی تمام استان‌های کشورمان درگیر برف و باران و سیلاب و گردوغبار بود، آن هم از نوع حاد و وخیم و سنگینش؛ برف سنگین در شمال و غرب، گردوغبار در خوزستان و سیستان و بلوچستان و باران و سیلاب در جنوب و مرکز. در این میان کرمان یکی از استان‌های مرکزی و کویری کشورمان بود که به نحو بی سابقه‌ای درگیر باران و سیلاب شد، اما حتی به اندازه بقیه استان‌های درگیر سیلاب همچون فارس و هرمزگان و بوشهر نامی و نشانی از آن در اخبار و رسانه‌ها نیامد تا مهجوریت این استان محروم همچنان به چشم بیاید. در سنگینی سیلاب رخ داده در کرمان همین بس که روستای زیبای جلگه در شهرستان بم براثر این سیلاب و سرریز شدن سد نساء، به‌طور کل شسته و ناپدید شد و اکنون هیچ اثری از آن باقی نیست.

استان کرمان 23 شهرستان دارد که به گفته مسئولان این استان، 20 شهرستان آن در مدت شش روز گذشته (‌از 24 تا 30 بهمن) درگیر باران و سیلاب بود. در میان این 20 شهرستان هم، شهرستان‌هایی چون رابر، بافت، ریگان، بردسیر و بم با تمام بخش‌ها و روستاهایشان بیشترین آسیب را دیده‌اند.

انبارهای خالی و بحرانی که می‌رسد

حبیب‌الله نیکزادی، نماینده مردم بم، فهرج، ریگان و نرماشیر در مجلس، دراین باره به جام‌جم می‌گوید: همه این چهار شهرستان که در شرق استان کرمان واقع شده‌اند، درگیر باران و سیلاب سنگین بودند و در میان این شهرستان‌ها، بخش گنبکی ریگان و بخش نگین فهرج متحمل تخربیات و خسارات بیشتری شدند و علاوه بر تخریب واحدهای مسکونی، اسباب و وسایل زندگی مردم نیز در این مناطق به زیر آب رفت. به گفته نیکزادی، اگرچه جمعیت هلال‌احمر، استاندار کرمان و فرمانداران نهایت تلاش خود را برای امدادرسانی به آسیب‌دیدگان انجام دادند، اما هنوز کمبودهای زیادی وجود دارد و دلیل آن نیز این است که هیچ آمادگی در کشور برای مواجهه با حوادث طبیعی و غیرمترقبه وجود ندارد، به طوری که در همین سیلاب کرمان، تمام انبارهای هلال‌احمر در بم خالی بود و مجبور شدیم از سیستان و بلوچستان پتو و برخی اقلام دیگر را تهیه کنیم، که دلیل این امر هم به فکر نبودن مجلس و دولت برای چنین مواقعی است.

شهباز حسن‌پور، نماینده مردم شهرستان سیرجان در مجلس نیز که مناطق حوزه انتخابیه‌اش یعنی سیرجان، بافت و بردسیر از سیلاب اخیر خسارات زیادی دیده است، با انتقاد از وضعیت پیش آمده در کرمان، به جام‌جم می‌گوید: اگرچه با همکاری و مشارکت خوب مردم و استاندار تا حدی به مشکلات رسیدگی شد، اما تا این لحظه از طرف دولت هیچ کمکی به مردم کرمان نشده و این در حالی است که ما در مجلس از دولت خواستیم لایحه‌ای را به مجلس پیشنهاد دهد که براساس آن، از صندوق توسعه ملی اعتباری برای سیل جنوب و گردوغبار خوزستان برداشت شود که تا این لحظه نه دولت لایحه‌ای داده و نه مجلس طرحی را پیشنهاد کرده است.

بارندگی بی‌سابقه در 25 سال گذشته

ابوالقاسم سیف‌اللهی، معاون عمرانی استانداری کرمان اما درخصوص وضعیت کلی حاکم بر استان کرمان با وقوع سیلاب به جام‌جم می‌گوید: در مجموع 20 شهرستان کرمان درگیر سیلاب بودند و ظرف شش روز به اندازه 50درصد یک سال زراعی معادل 11 میلیارد مترمکعب بارندگی داشتیم که این بارندگی خسارتی معادل 368 میلیارد تومان به زیرساخت‌های استان شامل برق، آب، راه و جاده، مدارس، تاسیسات شهری و شهرداری، کشاورزی و دامداری و بخش عشایر وارد شده و این در حالی است که ده هزار واحد مسکونی روستایی و شهری نیز بین 30 تا 100 درصد آسیب دیده‌اند. وی با بیان این که این میزان بارش در 25 سال گذشته یعنی از سال 71 در استان کرمان بی‌سابقه بوده است، تاکید می‌کند که باوجود همه کمبودها خوشبختانه دولت ما را تنها نگذاشت و معاون اول رئیس‌جمهور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیرکشور به طور مرتب با مسئولان استان در ارتباط بودند تا پیامدهای سیلاب به حداقل برسد.

به گفته وی، این سیلاب باوجود خسارات وارده خوشبختانه باعث آبگیری کامل سدهای استان و تا حدودی رفع مشکل کم آبی کرمان شد.

امدادرسانی به 60 هزار نفر

در همین حال مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان کرمان هم از امدادرسانی به 60 هزار و 489 نفر شامل 13 هزار و 827 خانوار آسیب دیده از سیل در استان کرمان از 25 بهمن تا روز جمعه (6 اسفند) خبر می‌دهد. علی گنج‌کریمی با بیان این که همچنان امدادرسانی در بسیاری از نقاط استان کرمان ادامه دارد، می‌افزاید: تا این لحظه 3714 نفر از آسیب‌دیدگان توسط جمعیت هلال‌احمر در مکان‌های مورد نظر، اسکان اضطراری داده شدند.

خسارت 4000 میلیارد ریالی سیل به استان فارس

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی گفت: با بررسی‌های صورت گرفته در سیل اخیر به شهرستان‌های داراب و زرین دشت بیش از 400 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، رضا انصاری افزود: با کار کارشناسی که در چند روز اخیر در شهرستان‌های داراب و زرین‌دشت صورت گرفته است، خسارت‌هایی به منازل مسکونی، باغات و مزارع و زیرساخت‌ها وارد آمده که میزان آن فقط در بخش کشاورزی به 145 میلیارد تومان می‌رسد.

فاطمه مرادزاده

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها