دبیرکل جمعیت هلال‌احمر خبر داد:

آماده‌باش ۱۳۳۵ پایگاه امداد و نجات نوروزی

رییس جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه آمادگی مردم و مسئولان برای مقابله با زلزله احتمالی در تهران بسیار کم است، گفت: نمی توان از وقوع زلزله در تهران بی توجه گذشت واقعا فکر این زلزله شب‌ها به یکی از دغدغه های من تبدیل شده است که اگر چنین اتفاقی بیفتد ما چه کاری در مقابل آن می توانیم انجام دهیم.
کد خبر: ۱۰۰۴۶۳۰
آمادگی مسئولان در برابر زلزله تهران بسیار پایین است/ عدم پرداخت سهم هلال‌احمر از 42 درصد حق ثبت

دکتر سید امیر محسن ضیایی در گفت وگو با جام جم آنلاین افزود: من به عنوان رییس جمعیت هلال احمر اولین کاری که کردم تشکیل کارگروه برای زلزله تهران بود چون اتفاق آن فاجعه ملی است. هرچند که بسیاری از مسئولین به این مسئله باور ندارند .ولی اگر بخواهیم به لحاظ تاریخی و علمی به پدیده زلزله نگاه کنیم می بینیم که در هر زلزله ای یک بازگشتی وجود دارد.ممکن است زمان مشخص نباشد ولی اگر بخواهیم فرکانس منطقی را در نظر بگیریم باید گفت خیلی نزدیک است.

وی قدرت این زلزله را بالا پیش بینی کرد و گفت: ما نیاز به ترس مدیریت شده داریم چه در مردم و چه در مسئولان. ولی متاسفانه هیچ کدام به این مسئله توجهی ندارندو نمی دانند که بر روی بمب ساعتی نشسته ایم که خود را برای مقابله با آن آماده نکرده ایم.

رییس جمعیت هلال احمر حادثه پلاسکو را نمونه ای کوچک از شکل واقعی زلزله دانست و تصریح کرد: تاب آوری وریسک آوری جامعه ما بسیار پایین است .این درحالیست که هرچقدر تاب آوری جامعه ای بالا باشد بهتر می تواند مخاطرات و حوادث را در خود بپذیرد و از تبعات آن بکاهد. جامعه ای که زیرساخت‌هایش آماده باشد می تواند به درستی از بلا بگذرد. ولی ما در مقابل می گوییم چرا سیل ما را غافلگیر کرد در حالیکه برای مقابله با آن هیچ کاری نکرده‌ایم.

وی مسئولیت رسیدگی به حوادثی چون زلزله در تهران را شهرداری دانست و گفت: این مسئولیت از سوی هیات دولت به شهرداری واگذار شده است. حال اینکه چقدر شهرداری دراین زمینه آمادگی دارد معلوم نیست.

ضیایی در پاسخ به این پرسش در صورت وقوع زلزله آمار تلفات در تهران چه میزان خواهد بود، افزود: حداقل بالای 200 هزار نفر کشته خواهد داشت و بازسازی تهران نیز بسیار طولانی خواهد بود. وی در باره اقدام سازمان ثبت اسناد رسمی مبنی بر عدم پرداخت سهم هلال‌احمر از 42 درصد حق ثبت نیز گفت: در نامه‌های مختلفی به معاون حقوقی رئیس‌جمهوری، دیوان محاسبات کشور، خزانه‌داری کل کشور، کمیسیون برنامه و بودجه و دیوان محاسبات مجلس نسبت به این موضوع اعتراض شده است ما ادله کافی داریم و به همین خاطر اطمینان داریم در سال 96 این موضوع حل خواهد شد.

مشروح گفت وگو را در روزهای آینده می خوانید

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
lpln
Poland
۰۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۴
۰
۰
با سلام خدمت آقای دكتر سید امیر محسن ضیایی : ترا به آن خدایی كه قبول دارید، به جای حرف زدن عمل كنید ، مزید استحضار حضرتعالی عرض نمایم كه : دختر اینجانب فوق لیسانس طراحی شهری و كارشناسی اش هم مهندسی شهرسازی است و در خصوص زلزله هم چند مقاله نوشته است ، الان یك سال است كه فارغ التحصیل شده و به همه سازمان ها و ادارات مرتبط با تخصصش از جمله سازمان مدیریت بحران نیز رزومه خودش را جهت اشتغال بكار ارائه نموده است ، لكن متأسفانه بعلت اینكه پارتی بازی بیداد می كند ، تاكنون حتی یك سازمان و اداره پاسخ مثبتی به ایشان نداده اند . قابل توجه اینكه در اكثر سازمان ها و خصوصاً سازمان مدیریت بحران كه متولی در امور زلزله نیز می باشد افرای با تحصیلات 100 درصد غیر مرتبط ، پست ها را اشغال نموده اند ، آیا وقت آن نرسیده كه شما به عنوان مسئول در خصوص بكار گیری افراد تحصیل كرده جهت موارد اشاره ، قدمی بردارید .

نیازمندی ها