دنگ شیائو پینگ پس از مرگ مائوتسه تونگ قدرت را در کشور چین در دست گرفت. وی مدت نزدیک به 20 سال رهبری چین را بر عهده داشت و این کشور را به یک قدرت بزرگ صنعتی مبدل ساخت.او با گشودن درهای کشورش راه همکاری چین کمونیست را با آمریکا و کشورهای صنعتی غرب هموار کرد.
کد خبر: ۱۰۰۳۹۳۷
نگاهی کوتاه به زندگی بانی چین نوین + عکس

به گزارش جام جم آنلاین، دنگ شیائو پینگ در روز 22 اوت سال 1904 میلادی در یک روستای دور افتاده سیچوان به نام پایفانگ در حنوب غربی چین متولد شد.

خانواده او زمیندار بودند.در دوران نوجوانی دنگ شیائو پینگ دوره فئودالیسم در چین خاتمه یافت.در سال 1920 میلادی دنگ 16 ساله به همراه 82 جوان دیگر برای تحصیل به فرانسه رفت.

دنگ در سال 1935 میلادی در راهپیمایی بزرگ همراه با مائو تسه تونگ و چوئن لای شرکت داشت.به زودی او عضو کمیته مرکزی حزب کمونیست شد.

پس از تاسیس جمهوری خلق چین در سال 1949 میلادی دنگ به مقام معاون نخست وزیر منصوب شده و به یکی از چهره های اصلی نسل اول رهبران جمهوری خلق چین مبدل شد.

دنگ شیائو پینگ زندگی سیاسی پرنوسانی را پشت سر گذاشت. در جریان انقلاب فرهنگی چین در نیمه سال های دهه 1960 تا اوایل سال های دهه 1970 میلادی او مغضوب و زندانی شد.

در سال 1973 میلادی دنگ دوباره دعوت به کار شد و تا سال 1975 میلادی تصدی مقام های مهمی در حزب کمونیست ، دولت و ارتش را به عهده داشت.

در بهار سال 1976 میلادی باردیگر مغضوب و در سن 72 سالگی از کلیه مقام هایش معزول شد.

پس از مرگ مائوتسه تونگ در سپتامبر سال 1976 میلادی و سقوط «باند 4 نفره» که نمایندگان جناح چپ افراطی بودند دنگ شیائو پینگ بار دیگر به صحنه سیاسی کشور چین بازگشت.

او ستون نسل دوم رهبران چین محسوب می شد و به معمار اصلاحات اقتصادی کشور و فردی که درهای چین را به روی خارج باز کرد، مبدل شد.

دنگ شیائو پینگ با سیاست اصلاحات اقتصادی به صحنه سیاست چین بازگشت و در این مسیر موفقیت های چشم گیری به دست آورد . او با پاکسازی «باند 4 نفره» و دار و دسته مائو قدرت حزب حاکم را افزایش داد و عناصر تندروی حزب کمونیست را از قدرت برکنار کرد.

دنگ سپس دست به اصلاح امور اقتصادی و گسترش آزادی های اجتماعی در چین زد .

دنگ شیائو پینگ رهبر و معمار اصلاحات چین نوین 20 سال پیش در روز 19 فوریه سال 1997 میلادی در سن 92 سالگی درگذشت.

امروز پیشرفت اقتصادی چین محصول اندیشه های این رهبر روشن بین است.


بهرام افتخاری / جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها