در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
ایران با مردمانی برتر از صدر اسلام،۴۵ سال ایستادگی در برابر زورگویان عالم و در رأس آنها آمریکای جهانخوار را در کارنامه درخشان خود به ثبت رسانده است. ایستادگی و مقاومت یک ملت در برابر ظالمان و ستمگران از یکسو و دفاع از مظلومان تحت ستم و بیپناه از سوی دیگر، یک ارزش ذاتی بینظیری است که ملت بزرگوار ایران مفتخر به برخورداری از این فضیلت والاست.
قطع ارتباط میدانی اضلاع جبهه مقاومت، هدفی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا همواره در پی آن بودهاند. اکنون، این هدف و نقشه راه، به صورتی عینیتر از سوی منابع رسمی و رسانهای در تلآویو و واشنگتن مورد تاکید قرار میگیرد.
دور جدید مذاکره ایران و اروپا قرار است در هفته آخر دی ماه برگزار شود. در اهمیت این گفتگوها برای حل مشکلات فیمابین تردیدی نیست، اما انتظار است طرفین از مرحله «مذاکره برای مذاکره» عبور کرده و به دنبال دستاوردهای ملموس و قابل اجرا باشند.
درحال حاضر و بهدنبال به قدرت رسیدن گروههای تروریستی ــ تکفیری (تحریرالشام و...) در سوریه از یکسو و حمایت آمریکا، اروپا، رژیمصهیونیستی و ترکیه از آنها ازسوی دیگر، حتما شاهد تحولاتی در آینده کشورها در منطقه و جهان خواهیم بود.
آنچه اخیرا در منطقه روی داده است نشان میدهد سوریه شاهد مسألهای چند بعدی است. در محور اتفاقاتی که در سوریه افتاد، روسها تمام تلاششان را تا لحظه آخر کردند تا از موجودیت حکومت سوریه حمایت کنند اما به دلیلی نتوانستند به آنچه مد نظر داشتند، دست یابند.
نژادپرستی نفرتانگیز، تحجر فرقهای، نفرت کور و ناشکیبایی برای آزادی واقعی، سبب شده تا در طول تاریخ سیاسی منطقه، با بدترین و غمبارترین سناریوها برای جهان غرب مواجه شویم.دموکراسیهای ادعایی که درجهان عرب و شعارها و شانتاژهای فریبنده ساختهشده، اکثرا ماهیت و سرنوشتی یکسان دارند.
بازدارندگی، مقولهای است که در حوزه روابط بینالملل، چه در حوزه نظریات کلاسیک و چه مدرن، از جایگاه خاص و سرنوشتسازی برخوردار است. بدون شک در مناطقی که دارای اهمیت ژئوپلیتیک یا ژئواستراتژیک هستند، معادله بازدارندگی پررنگتر است.
شرایط امروز سوریه نتیجه برنامهریزیهای آمریکا و اسرائیل است که یکی از اهداف آن دسترسی به بلندیهای جولان بود. ممکن است برخی فکر میکردند که درسال ۲۰۱۵ داعش سرکوب شده است، اما باید توجه داشت که در آوریل ۲۰۱۳، جبهه النصره بهنوعی به شاخه رسمی القاعده درسوریه تبدیل شد و درواقع، آغاز شکلگیری اولیه داعش در این کشور بهشمار میرفت.
سرنگونی بشار اسد و به قدرت رسیدن جبههالنصره در سوریه طرحی اسرائیلی در راستای ایجاد خاورمیانه جدید مورد نظر واشنگتن و تلآویو است که از مدتها پیش برنامهریزی برای انجام آن آغاز شده بود.
جمعبندی اطلاعات به دست آمده از سوی آمریکاییها از این حکایت دارد که گرایشهای مختلف سیاسی در سوریه در حال حاضر نیز میتوانند پذیرای حضور جمهوری اسلامی ایران باشند و این موضوعی است که مقامات واشنگتن را بشدت نگران می سازد. در واقع آمریکاییها به نوعی با در نظر گرفتن شرط برای آقای جولانی در خصوص مقبولیت جمهوری اسلامی ایران در سوریه و منطقه، به این امر اعتراف کردهاند.
ترور ژنرال ایگور کیریلوف، فرمانده نیروهای دفاع هستهای، بیولوژیکی و شیمیایی روسیه، همراه با دستیارش در مسکو، گمانهزنیها و بحثهای زیادی را در مورد نیروهای پشت این عملیات جسورانه برانگیخته است.
موضوع ایجاد ائتلافی عربی-اسلامی در منطقه از جانب وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با مقامات ارشد سیاست خارجه مصر دوباره مطرح شده و مورد توافق کلی قرار گرفته است. به همین دلیل امیدواریم مساله ائتلاف سازی برای مقابله با تهدیدات منطقهای و همچنین چگونگی افزایش و تعمیق روابط کشورهای منطقه در موضوعات مهم امنیتی، اقتصادی، تجاری و بانکداری در سطوح کارشناسی هرچه سریعتر انجام شود.
دولت آمریکا و رژیم صهیونیستی در نظر دارند در راستای تحقق برنامه خود یعنی احیای خاورمیانه جدید، بعد از ماجرای سوریه، یمن را مورد تهاجم قرار دهند.در یک سال اخیر، آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تحقق این برنامه، در اولین گام تمام عناصر مقاومت را مورد تهاجم قرار میدهند و زمینه نابودی گروههای خواهان حذف اسرائیل را فراهم میکنند.
تحولات دومینووار در غزه، لبنان و سوریه، پس از تضعیف و شکلگیری آتشبس شکننده میان لبنان و رژیم صهیونیستی، شاید این تصور را درمیان برخی بهوجود بیاورد که احتمال عادیسازی روابط کشورهای منطقه با رژیم صهیونیستی وجود دارد، اما این تصوری خام است که هرگز جامه عمل نخواهد پوشید.
این روزها به نوعی شاهد شکل گرفتن اتحاد و اجماع بین تروئیکای اروپایی، آمریکا و رژیم صهیونیستی هستیم. این اتحاد با این هدف ایجاد شده تا آنها بتوانند جمهوری اسلامی ایران را بیش از گذشته محدود کنند. علاوه بر این آنها تلاش میکنند از فرصت روی کار آمدن دونالد ترامپ نیز برای رسیدن به اهداف خود بیشترین بهره را ببرند.
بعد ازفروپاشی شوروی سابق،آمریکاییها،بادو پیشفرض،سیاستهای خودرا برای اداره جهان به شکل تکقطبی دنبال میکردند. در اولین گام، آنها بهدنبال ایجاد یک سلسله حکومت جهانی بودند و درگام بعدی قرار بود شورای امنیت بهعنوان قوه اجرایی، مجمع سازمان ملل بهعنوان قوه مقننه و دیوان بینالملل دادگستری بهعنوان نظامی جهانی با هدایت آمریکا کار کند.
بشار اسد دیروز با انتشار بیانیهای در مورد خروج خود از سوریه توضیحاتی را ارائه داد و تلاش کرد تا حدی دلخوری طرفدارانش را که از عملکرد او نگران هستند، جبران کند. این بیانیه در حالی صادر شد که زمان زیادی از حمله برقآسای گروههای مخالف در سوریه و سقوط نظام اسد نمیگذرد.
مقاومت، ترکیبی از مظلومیت و قاطعیت است. نمادهای هر دو مؤلفه را در جریان تحولات سالها، ماهها و روزهای اخیر مشاهده کردهایم. دشمن صهیونیستی بهسادگی و درسایه سکوت سازمانهای بینالمللی، جولان سوریه را اشغال میکند، آوارگان را بهصورت دستهجمعی هدف موشکهای خود قرار میدهد و زنان و نوزادان را در بیمارستان زندهبهگور میکند اما سازمانهای بینالمللی مدعی حقوق بشر، اساسا دغدغهای درخصوص مهار تلآویو ندارند.
با توجه به تحولات اخیر بعد از جنگ علیه غزه و آتشبس لبنان، آنچه در سوریه اتفاق افتاد و اکنون میگذرد، مبهم است و قطعا این وضعیت به شکل کنونی پایدار نخواهد بود. شاکلهای در سوریه حاکمیت را به دست گرفته که با خواست مردم این کشور هماهنگی نداشته و میتوان گفت در حقیقت تغییرات سوریه نوعی شبهکودتا در این کشور است.
رژیمصهیونیستی که در جبهه لبنان دستاوردی نداشته و مجبور به پذیرفتن آتشبس شده، اینک در تلاش است تا از این باخت برای خود پیروزی بسازد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: