
در نشستی دیگر از سلسلهنشستهای «مدرسه نقد» که در روزنامه جامجم با حضور سیدبهزاد زهرایی از اساتید مدرسه و مهدی صالحی، سیدعلی ماه و نگار زهرایی از هنرجویان این مدرسه برگزار شد، به موضوع بنیادین «سینما چیست» پرداخته شد.
چند سالی است یکی از دغدغههای مهم رهبر معظم انقلاب که بارها مورد تأکید قرار دادهاند، بازخوانی مفهوم «تمدن نوین اسلامی» است. اصطلاحی که تنها یک کلیدواژه پرطمطراق نبوده ویکی اززیربناییترین واژگان برای ساخت جامعه مبتنی بر اندیشه اسلامی است.ریشه و مبنای تمرکز برضرورت تمدنسازی درجامعه امروزی به دوران زندگی ائمه معصومین(ع)بازمیگردد.
در گوشه و کنار کشورمان بسیاری از فعالان حوزه کتاب با گمنامی مشغول کار هستند و تلاش میکنند به قدر توانایی، دیگران را در مسیر کتابخوانی کمک و همراهی کنند.
بارها و بارها وقتی از چهرههای نامآور جهان در گستره زبانآوری و سخنپروری، از نویسنده و شاعر، سیاهه صدکتاب برتر را استعلام کردند، گلستان سعدی یکی از خورشیدهای این فهرست برگزیده بزرگان سخن و ادبیات جهانی بوده است.
حمیدرضا شکارسری، شاعر پرکاری است و فهرستی طولانی ازمجموعههای شعر در کارنامه دارد.برخی شعرهای اوشهرت ومحبوبیتی بسیار درمیان مخاطبان یافته است، از جمله این شعر که در رثای حضرت زهرا(س) سروده است: «بانو! / نمییابمت/ اما کنار تو گریه مرسوم است/ مگر میتوان/ پهلوی تو بود/ و شکسته نبود؟»
حجتالاسلام محمدزمان بزاز، بزرگمردی به قامت بلند تاریخ خوزستان است. نستوه و سروقامت! بیآنکه ذرهای بیم و خوف غیر حق به دل داشته باشد، گفتار و کردارش را مرزی از هم جدا نمیکند، در عین سادگی، مقتدر است و صریحاللهجه.
بیستودوم اسفندماه سالروز صدور فرمان حضرتامام(ره) برای تاسیس بنیاد شهید است. حضرت امام(ره) فرمودند: «بنیاد شهید از همه بنیادها افضل است، چون شهید از همه افراد افضل است.»این بنیاد در طول ۴۵ سال تلاش و کوشش شبانهروزی، هم درزمینه فرهنگی و هنری به ترویج فرهنگ متعالی ایثار و شهادت پرداخته و هم در حوزه خدماترسانی به ایثارگران، به رفع مسائل و مشکلات این عزیزان والتیامبخشی به آسیبها وآلام آنها کمک کرده است.
اشاره: «چراغهای روشن شهر» در دوره انتشار جزو شش اثر نامزد جایزه کتاب سال بود. این کتاب همراه کتابهای «ساجی»، «بهترین روزهای زندگی» و «صباح» به طور همزمان رونمایی شد و شاید همین موضوع عاملی بود که به خوبی دیده نشود اما خوانندگان آن به ارزشش پی بردند و حالا در شادی انتشار چاپ پنجم این کتاب و تغییر طرح جلد، میزبان نویسنده و راوی آن شدیم تا با زوایای مختلفش بیشتر آشنا شویم. خانم فرهادی از اصفهان خودشان را به ساختمان جامجم رساند و خانم ساسانیخواه هم از راهی دور و در ترافیک روزهای آخر سال تهران.
ارکسترسمفونیک تهران شامگاه یکشنبه ۱۹اسفندماه بهرهبری نصیر حیدریان، آخرین اجرای سال ۱۴۰۳ خود را باعنوان «ترانههای کلاسیک» در تالار وحدت اجرا کرد.
در پی تأکیدات اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در محفل انس با قرآنکریم، مبنی بر لزوم استفاده از رهنمودهای قرآنی بهعنوان راهکاری اساسی برای حل معضلات و مشکلات جامعه، گفتوگویی با حجتالاسلاموالمسلمین عباس نصیریفرد، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه جامع علمی کاربردی، با هدف بررسی ابعاد این دیدگاه و تبیین چگونگی بهرهمندی از مفاهیم والای قرآنی در راستای ارتقای سطح علمی، فرهنگی و اجتماعی در محیطهای دانشگاهی و فراتر از آن انجام شده است.
این روزها نمایش «اشتراکی» بهکارگردانی مرتضی شاهکرم تا ۲۴اسفند در تماشاخانه ایرانشهر سالن استاد سمندریان روی صحنه میرود. موضوع نمایش اشتراکی جزو دغدغههای امروز مردم در شهرهای بزرگ شده است. این نمایش قصه دوخانواده را روایت میکند که به دلیل شرایط بد اقتصادی مجبور میشوند در یک واحد مسکونی بهطور اشتراکی زندگی کنند.
نمایش «باخ» اینروزها درحالی در تماشاخانه «هیلاج» روی صحنه میرود که بهزاد عبدی که تا پیش ازاین بیشتر بهعنوان یک آهنگساز مطرح در حوزه موسیقی معاصر شناخته میشد، نویسندگی و کارگردانی این نمایش را بهعهده دارد. اگرچه به گفته خودش، از سالها پیش همواره با تئاتر عجین بوده و در جایگاه بازیگر، تاامروز درآثار نمایشی متعددی تجربه حضور برصحنه تئاتر داشته است.
زبان فارسی، میراث مشترک تاریخی ما ایرانیان است، ولی تنها ایرانیان به این زبان دلبسته نیستند. در طول تاریخ، این زبان عامل پیوندی گسترده و استوار میان کشورهای بسیاری در جهان از شرق دور تا میانههای اروپا بوده است. در سالهای اخیر زبان فارسی در کشاکش فشارهای مختلفی از بیرون و درون قرار داشته است که باعث شده بسیاری از دوستداران این زبان شیرین و تاریخی، نگران آینده آن شوند. در میزگردی با حضور سه کارشناس و استاد زبان و ادبیات فارسی محمدجعفر محمدزاده پژوهشگر و کارشناس فرهنگ و رسانه، وحید عیدگاه طرقبهای شاعر و مدرس ادبیات و پژوهشگر فعال این حوزه و رادمان رسولی مهربانی پژوهشگر و مدرس ادبیات درباره این دغدغهها صحبت کردیم و دیروز، امروز و فردای این زبان و چالشهای پیشرویش را به بحث گذاشتیم. نکته جالب اینکه در این میزگرد کارشناسانی که ریشههای قومی لر و کرد و ترک داشتتند، درباره زبان فارسی به بحث نشستند، نماد و نشانهای از اشتراک تاریخی اقوام ایرانی درباره یک میراث مشترک یعنی زبان فارسی. بحث ما با کارشناسان در این میزگرد به درازا کشید که در دو بخش تقدیم مخاطبان گرامی میشود.
شامگاه ششم اسفندماه، ارکستر مجلسی نوین سازمان فیلارمونیک سنتپیترزبورگ روسیه به رهبری یاروسلاو زابویارکین و به همراهی ارکسترسمفونیک تهران در تالار وحدت روی صحنه رفت. این برنامه درچارچوب پروژه فرهنگی «پل موسیقایی تهران ــ سنتپیترزبورگ» بود که با حمایت بنیاد ابتکارات هنری نهاد ریاستجمهوری روسیه و همکاری بنیاد رودکی برگزار شد.
تفسیر تسنیم آیتالله عبدالله جوادیآملی،به عنوان یکی ازبرجستهترین آثار تفسیری شیعه درقرن معاصر،با تاکیدات اخیرمقام معظم رهبری برجایگاه بیبدیل آن بهعنوان«دانشنامه قرآنی»،باردیگردرکانون توجهات علمی وفرهنگی جهان اسلام قرارگرفته است.
فرهاد عابدینی یکی از شاعران پرسابقه در حوزه ادبیات معاصر بهشمار میرود. او سرودن شعر را از سال ۱۳۳۹ شروع کرد و تا امروز مجموعه اشعار متعددی از او به چاپ رسیده که کوچ پرندهها، آوردگاه، صدای سبز بلوط، شهر بیباران، چهل تاقه ابریشم، رد آبی، پژواک سرودن، گزینه اشعار و... برخی از این آثار هستند.
رضا علینوری یکی از هنرمندان باسابقه در عرصه خط و نقاشیخط است. او تا امروز نمایشگاههای انفرادی متعددی را در داخل و خارج از کشور برگزار کرده و همچنین در بسیاری از رویدادهای بینالمللی که با محور خوشنویسی برپا شدهاند حضور داشته است.
نوزدهمین دوره جشنواره بینالمللی شعر فجر امروز در شیراز درحالی به کار خود پایان میدهد که اسامی نامزدهای این جایزه چند روز پیش اعلام شد. مهمترین تغییر جشنواره امسال، حذف بخش شعر کودک و نوجوان بود.
استاد نامور ودوست دیرین که مهر آورد و صبح یک روز زمستانی، بزرگوارانه و مهربانانه به روزنامه آمد و بازدید نماینده روزنامه جامجم را از رهگذر بزرگواری و دوستکامی پسداد؛ درنشستی به پرسشهایی دوستانه نیز پاسخ گفت. دراین فرازها با چهرهای دیگر ازاین استاد وپژوهشگرتاریخ اسلام آشنا میشوید.
اشاره: آراز بارسقیان را برخی، پای کارترین نیروی حوزه ادبیات در میان ارامنه میدانند و گاهی هزینههای زیادی هم به خاطر این تلاشش پرداخت کرده است.گرچه او ضربههای زیادی از سوی برخی روشنفکرنماها و ناشران مرتبط با این جریان خورده اما همچنان در مسیری که برای ادبیات انتخاب کرده استوار است و میخواهد بنا بر یافتههایش، برای ایران، متن فاخر بنویسد یا ترجمه کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام دکتر حسن رضاییمهر، استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم از مهمترین نقش رئیس مکتب جعفری میگوید