اولین ردپای مسلمانان در تایوان
اولین نشانههای ورود اسلام به تایوان، به قرن 17 بازمیگردد. در آن زمانی تعدادی از خانوادههای مسلمان اهل استان ساحلی فوجیان در بخش جنوبی چین وارد تایوان شدند. اما از آنجا که تعدادشان بسیار کم بود و هیچ مسجدی در آن زمان ساخته نشد، جامعه مسلمانان به شکلی که امروز وجود دارد، شکل نگرفت. بعدها در سال 1948، ورود مسلمانان بویژه امامان مذهبی از سرزمین اصلی چین به تایوان شروع شد و مسلمانان با نفوذی از یونلین، چانگوآ، کیلونگ و تاینان وارد تایوان شدند. به طور کلی تایوان شاهد چهار دوره مهاجرت مسلمانان به این کشور بوده است و اکنون تعداد مسلمانان حاضر در این کشور به 210 هزار نفر میرسد.
سمبل دوستی دولت تایوان با مسلمانان
مسلمانان تایوان تا سال 1947، عبادتگاهی برای خود نداشتند و معمولا برای برگزاری برنامههای مذهبی شان دچار سختی و مرارت بودند. سرانجام با اجازه و همکاری دولت، توانستند مسجد جامع تایپه را در شهر تایپه احداث کنند. این مسجد سمبلی از رفتار دوستانه دولت با مسلمانان بود که میخواست با مسلمانان متحد شود و روابط دیپلماتیک خود را حفظ کند. در واقع وجود این مسجد باعث شد ارتباط خوبی میان تایوان و دیگر کشورهای مسلمان برقرار شده و روابط تجاری بین آنها گسترش یابد. پس از این مسجد، مساجد دیگری چون مسجد کاهوسیونگ، مسجد فرهنگی تایپه و مسجد تایچونگ در تایوان ساخته شد.
اقوام گوناگون یک دین
خوشبختانه دولت تایوان در برابر باورهای افراد و نژادهای گوناگون موجود در کشور خود صبر و تحمل بسیاری دارد. این مساله در رفتار مسلمانان نیز بوضوح دیده میشود. مسلمانان تایوان از آنجا که از کشورها و فرهنگهای مختلفی قدم به این سرزمین گذاشتهاند، تابع آداب و رسوم اقوام و اجداد خود هستند؛ اما برای دیگر مسلمانان نیز ارزش بسیاری قائل هستند و از هر کاری که موجب نفاق و ضعف قدرتشان در جامعه تایوان شود، پرهیز میکنند. آنها به رسوم یکدیگر احترام میگذارند و در مراسم مختلف عبادی دور هم جمع میشوند و از یکدیگر حمایت میکنند.
منبع: www.islam.org.hk
مترجم: نادیا زکالوند
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد