به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، این دو نفر که در بازداشتگاه استرالیا در جزیره مانوس کشور پاپوا گینه نو نگهداری می شوند در شب سال نو میلادی توسط پلیس این کشور واقع در اقیانوس آرام مورد ضرب و شتم قرار گرفته و بازداشت شدند.
تارنمای «اس.بی.اس» استرالیا روز سه شنبه اعلام کرد، این دو مرد به اتهام اخلال در نظم عمومی و مقاومت در هنگام بازداشت توسط دستکم 10 افسر پلیس مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
پلیس و مقام های پاپواگینه نو هنوز در این خصوص اظهارنظر نکرده اند.
در همین حال یک گروه فعال در زمینه حقوق پناهجویان و پناهندگان اعلام کرد این دو مرد که بین 20 تا 30 سال دارند هنگام بازداشت و ضرب و شتم توسط پلیس و مقام های مهاجرت پاپواگینه نو در منطقه اسکان پناهندگان موسوم به 'لورنگا' بودند.
این نهاد مدافع حقوق پناهندگان، تصاویری از صورت های متورم شده و نیز دستان و بخش هایی از بدن این دو مرد ایرانی که زخمی و کبود شده منتشر کرده است.
به نوشته «اس.بی.اس»، این دو مرد پس از 36 ساعت بازداشت در ایستگاه پلیس «لورنگا» واقع در جزیره مانوس آزاد شدند. گفته شده به آنها در این 36 ساعت، آب و غذا داده نشده و همچنین امکانات درمانی در اختیار آنها قرار داده نشده است.
یک ایرانی که خود نیز به عنوان یک پناهنده در جزیره مانوس به سر می برد از طریق یک پست بر روی صفحه فیسبوکش اعلام کرد با این دو مرد ایرانی ملاقات داشته و «زخم های آنها در حال عفونی شدن است».
وی همچنین نوشت: این پناهندگان خیلی ترسیده اند و می گویند پلیس به آنها غذا و آب و درمان های پزشکی نداده است.
این در حالی است که «ایان رینتول» از نهاد مدافع حقوق پناهندگان اعلام کرد وضعیت سلامتی یکی از این دو مرد در خلال شب بسیار وخیم شده است.
در همین حال، «پیتر داتون» وزیر مهاجرت استرالیا گفت مایل است قبل از هرگونه اظهار نظری، همه اطلاعات و واقعیت های موجود را دریافت کند.
وزیر مهاجرت استرالیا گفت: گروه ها و سازمان های مدافع حقوق پناهندگان از این حادثه برای حمله به سیاست های مهاجرتی استرالیا استفاده می کنند.
داتون گفت: من قبل از هرگونه اظهارنظری، منتظر اظهارات پلیس خواهم ماند.
دولت استرالیا در حال حاضر به دنبال یافتن کشور سوم برای اسکان مجدد پناهندگان مستقر در جزیره مانوس و نائورو است.
براساس برخی آمارها حدود 450 ایرانی در بازداشتگاه نائورو و مانوس بسر می برند و درخواست آنها برای پناهندگی رد شده است. این افراد اکنون در شرایط برزخ گونه گرفتار شده اند، چرا که از یک طرف دولت استرالیا قادر به بازگرداندن آنها به کشور نیست و از سوی دیگر هیچ آینده روشنی در خصوص آنکه به آنها اجازه اقامت دائم در استرالیا داده خواهد شد، وجود ندارد.
افزایش آزار، سوء رفتار، کوتاهی و مخفی کاری در داخل سیستم های پردازش منطقه ای در مانوس و نائورو، انتقادهای گسترده ای از عملیات در این دو بازداشتگاه به همراه داشته است.
جمهوری اسلامی ایران در استرالیا پیش از این نگرانی عمیق و اعتراض خود را نسبت به ادعاهای مربوط به نقض حقوق پناهجویان در بازداشتگاه های استرالیا در جزیره مانوس در پاپوا گینه نو و نائورو اعلام کرده است.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه نیز مرداد ماه امسال در دیدار سفیر استرالیا در تهران، مراتب ناخرسندی ایران را در خصوص وضعیت نامناسب پناهجویان ایرانی و بدرفتاری با آنان اعلام کرد و از دولت استرالیا خواست هرچه سریع تر نسبت به حل مشکلات آنان اقدام کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم: